Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Faruk ÇAKIR

Risâle-i Nur’a teslimiyet



“Adalet” konulu “8. Bediüzzaman Sempozyumu”na katılan konuşmacılar, Risâle-i Nur’un “iman kurtarma dâvâsı”ndaki rolünü bir defa daha dikkat çekmiş oldular. Pazar günkü (18 Kasım 2007) açılışta ve tebliğlerin sunulduğu oturumlarda önemli tesbitler yapıldı. Bediüzzaman Said Nursî’nin ilhamen telif ettiği Risâle-i Nurların, çağın dertlerine ‘deva/çare’ olduğu ilân edildi.

Bu ve benzeri sempozyumlarda bazı katılımcılar bir bakıma ‘sürpriz’ çıkışlar yapar. Uzun bir aradan sonra Türkiye’ye gelen Prof. Dr. Colin Turner de bunlar arasında sayılmalı. Turner’i daha önce yazdığı ve hâlâ tazeliğini koruyan “Bir İman İnkılâbı Olarak Risâle-i Nur” başlıklı makalesiyle hatırlıyoruz. Turner bu makalesinde hem Risâle-i Nurla tanışmasını hem de onu nasıl yorumladığını geniş bir vukufiyetle anlatıyor. (Bir İman İnkılâbı Risâle-i Nur, Risâle-i Nur Enstitüsü yayını, İstanbul, Mart, 2004)

Sempozyumun açılışının yapıldığı Yeşilköy’deki “İstanbul Gösteri Merkezi”ndeki konuşmasında da yine önemli tesbitler yaptı. Bu tesbitler, aynı zamanda Risâle-i Nuru ‘okumak’ ve ‘ona teslim olmak’ arasındaki farkı da gösterdi denilebilir. Turner konuşmasında, mesala; “Bugün İslâm dünyasının dört bir köşesinde Müslümanlar Hazret-i Peygamberin altın çağı denilen dönemi yeniden varedebilmek için ‘Medine hayalleri’ kuruyorlar. Ama bunu yaparken gerçek adalet dersinin öğretildiği ‘Mekke dönemi’nin zoruluklarına katlanmak da istemiyorlar. Bu anlamda Bediüzzaman bizi Mekke’ye geri çağırıyor; çünkü bir defa Mekke tecrübesi yaşandı mı Medine kendi başının çaresine bakacaktır” diyordu.

Sempozyumun konuşmacılarından Prof. Dr. Nora Şerif’in Risâle-i Nur’a teslimiyeti de dikkat çekiciydi. Filipinler’in Mindanau Özerk Bölgesi Yüksek Öğretim Konseyi Başkanı olan Prof. Dr. Nora Şerif, Risâle-i Nurların bütün üniversitelerde ‘ders kitabı’ olarak okutulması gerektiğini söylüyor. 60’a yakın üniversitenin kendisine bağlı olduğu ifade edilen bayan Nora Şerif’in, bir anlmada ülkesinin YÖK başkanı olduğu söylenebilir.

Sempozyum devam ederken, oturumlar arasında Üstad Bediüzzaman’ın talebesi Abdullah Yeğin ağabeyle mütercim vasıtasıyla sohbet eden Nora Şerif’in Risâle-i Nurla tanışması da sürpriz bir şekilde gerçekleşmiş. Bayan Şerif, Filipinler’in başkenti Manila’da düzenlenen bir fuarı ziyarete gitmiş. 120 yayınevi arasında Risâle-i Nurların satıldığı standı tevafuken ziyaret etmiş ve burada eline aldığı her Risâleden bir satır okuyunca onları satın almış. Nihayet, “Bunların bir arada olduğu büyük kitaplar yok mu?” diye sormuş ve külliyatı satın alıp okumaya başlamış. Bilhassa Lem’alar’daki “İsm-i Kuddüs” bahsini çok beğenmiş ve bu eserden 100 adet satın alıp bütün okulara dağıtıp, okunmasını tavsiye etmiş.

Nora hanım bir de müjde veriyor: “Bana bağlı olan bir üniversite rektörüyle konuştum. Üniversitede bir İslam Fakültesi kurulacak ve orada Risâle-i Nur Bölümü açılacak. Bunun için Risâle-i Nur’u bilen çok sayıda öğretmene ihtiyacımız var.”

Nora Hanım haklı. Risâle-i Nur’u bilen öğretmenlere bizim de, dünyanın da ihtiyacı var!

20.11.2007

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (19.11.2007) - Düşünceye yasak, müstehcenliğe destek!

  (18.11.2007) - İşe istediğin zaman git!

  (17.11.2007) - Milleti de rahat bırakın!

  (16.11.2007) - Eğitime mi, silâha mı?

  (15.11.2007) - Asıl düşman faiz

  (14.11.2007) - Sami Yusuf’tan reçete

  (13.11.2007) - Tarih düşmanlığı ile bir yere varılır mı?

  (12.11.2007) - Enerji kavgası

  (10.11.2007) - ‘İtiraf’ değil, ‘icraat’ bekliyoruz

  (09.11.2007) - Ya hacı, sabır!

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT


 Son Dakika Haberleri