Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kazım GÜLEÇYÜZ

38 yılın 30’u



İki sene önce bugün bu köşede çıkmış olan yazımızda Yeni Asya ile geçen otuz yılımızı özetlemeye çalışırken, bu otuz seneyi Kütahya’da gazete için fahrî olarak fiilen gayret göstermeye başladığımız ve Servet Bilgin’le beraber büro açtığımız 1976 senesinden başlatmıştık.

Yeni Asya’nın 39. kuruluş yıldönümünü idrak ettiğimiz bugün ise, 1976’daki o başlangıçtan sonra gazeteyle irtibatımızı “okuyucu” olarak sürdürdüğümüz, ama fiilî çalışma sürecine ara verdiğimiz yaklaşık iki yıllık fasılayı aradan çıkararak, net 30 yılı doldurma noktasındayız.

1978 baharında, Cağaloğlu’ndaki Kâzım İsmail Gürkan (Yerebatan) Caddesi üzerinde yer alan binanın üçüncü katında, yayınevi biriminde başlayan Yeni Asya serüvenimiz, Allah nasip ederse, iki ay sonra 30 yılı tamamlayacak.

Bir taraftan on parmak daktilo öğrenip kütüphanedeki kitapların listesini çıkarmak, diğer taraftan İngilizce tercümeler yapmak gibi görevlerle başlayan bu serencam, daha sonra kitap tashihleri, editörlüğe geçiş ve yazı yazma aşamalarına intikal eden bir süreçte devam etti.

1979 yılı başında faaliyete geçen Yeni Asya Araştırma Merkezinde istihdam edildikten sonra çalışma ve ilgi alanlarımız daha da genişledi.

İlim-Teknik Serisini hazırlayan ekipte yer aldık. İstanbul Gençlik Teşkilâtınca çıkarılan Köprü dergisi, 12 Eylül’ün dernek faaliyetlerini askıya alması üzerine Araştırma Merkezine devredilince, diğer çalışmaları devam ettirirken dergi işine de girdik.

1982’de Yenibosna’daki yeni binaya taşındıktan sonra, dinî ve fıkhî konuların işlendiği ve okuyucu sorularının cevaplandırıldığı Meşveret köşesini hazırlayan ekibin içinde olduk.

1984’ten itibaren hem kitapların yayına hazırlanması görevini, hem de Köprü’nün sorumluluğunu birlikte götürdük. 1988’e kadar böyle devam etti. Sonra Bizim Aile’nin yayın hayatına atılmasıyla beraber, dergilerde yoğunlaştık.

1992’den beri de gazetenin genel yayın müdürlüğüyle başyazarlık görevlerini götürüyoruz.

Nasıl Risale-i Nur’u tanıyıp hizmetinde görev almanın manevî bir istihdam neticesi olduğuna inanıyorsak, Risale-i Nur’u matbuat lisanıyla konuşturup efkâr-ı âmmeye duyurma misyonuyla yola çıkan bir neşir hizmetinde çalışmanın da aynı mânâlardan hissedar olduğu inancındayız ve bu mazhariyetin başlı başına şükür gerektiren bir nimet olduğunu düşünmekteyiz.

Bu şükrün edasını ise, Kur’ân-ı Kerimin Risale-i Nur’da ifadesini bulan derslerinin verdiği sağlam ve şaşmaz ölçülerle belirlenen tavizsiz istikrar çizgisinde hizmet bayrağını dalgalandırmaya devam etmek ve daha yükseklere taşıma gayret, şevk ve heyecanını her hal ve şartta yaşatıp canlı tutmak suretiyle yerine getirebiliriz.

Tüm olumsuzluklara rağmen ilâhî bir inayetle ve kerametlerine defaatle şahit olduğumuz ihlâslı bir şahs-ı manevînin hiçbir zaman eksilmeyen duaları ve manevî desteği ile bugünlere erişen Yeni Asya, inşaallah aynı mânâlarla yola devam ederek daha nice başarıya imza atacak.

* Bu otuz yılda, ihlâs ve tesanüdün meyvesi olan birçok heyecan verici hizmet hamlesine şahit olduk. Bunların anlatılması başlı başına bir çalışma konusu. Ne dersiniz, yaşadığımız hizmet hatıralarını geniş şekilde ayrıca yazsak mı?

21.02.2008

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (20.02.2008) - Sorun nerede?

  (19.02.2008) - Belirsizlik

  (17.02.2008) - Şevk ve himmet

  (16.02.2008) - Öfkeyle kalkan...

  (15.02.2008) - Kamplaşma mı?

  (13.02.2008) - Yargı reformu olmadan...

  (12.02.2008) - İlk adım ‘tamam,’ sonra?

  (10.02.2008) - Tenbellik ve vazifedarlık

  (09.02.2008) - Türklüğe hakaret

  (08.02.2008) - Halat ve takoz

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Nurettin HUYUT

  Osman GÖKMEN

  Raşit YÜCEL

  Rifat OKYAY

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT


 Son Dakika Haberleri