"Gerçekten" haber verir 14 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Mehmet KARA

Tarihe not düşün



Yazmakta geciktiğimiz birkaç notu bugün yazmak istiyorum.

Bunlardan birisi YAŞ meselesi… Yüksek Askerî Şûrâ’nın aldığı kararlar yargı denetimi dışında olduğu için yıllardır tartışılıyor, ama bir türlü düzeltilemiyor.

YAŞ’ın Ağustos Şûrâsı’nda 1996 yılından bu yana ilk kez hiçbir ihraç gerçekleşmemiş olması, CHP ile Genelkurmay arasında polemiğe sebep olmuştu. YAŞ’ın kış dönemi toplantısında 24 askerin TSK ile ilişikleri kesilmesi bu polemikleri (!) bitirdi. Bu şûrâda bir ilk de yaşandı. Daha önceleri “disiplinsizlik” gibi bir genel bir ifade kullanılırken, YAŞ’tan ilk kez izahatlı ihraç yapıldı. “19’u uyuşturucu ve ahlâk dışı ilişkilerden, 5’i de irticai faaliyetlerden olmak üzere 24 asker ordudan atıldı…” denildi.

Tarihe not düşmek adına, 2000’den bu yana ihraç bilânçosu açıklayalım. 2000 yılında 62, 2001’de 20, 2002’de 24, 2003’te 20, 2004’te 20, 2005’te 15, 2006’da 54, 2007’de 61…

Abdullah Gül’ün başbakan olarak katıldığı ilk YAŞ toplantısından beri yeni bir uygulama daha başladı. Erdoğan da bunu devam ettiriyor. YAŞ kararlarına hem Başbakan hem de Millî Savunma Bakanı “şerh” koyuyor. Bu sefer de şerhlerini koydular, ama Cumhurbaşkanı Gül kararları onayladı. 24 asker şimdi YAŞ kararlarının yargı denetimi dışında bırakılması sebebiyle yargıya başvuramayacak.

“YAŞ kararları yargı denetimine açılsın” diye yıllardır söyleniyor ama bir türlü halledilmiyor. Sadece “şerh” koyuluyor. O da bir işe yaramıyor. Bu işi düzeltecek olanlar 6 senede olduğu gibi sadece şerh koymakla yetinirse bu problem çözülecek gibi görünmüyor.

MECLİS’İN “EN”LERİ…

Mesut Yılmaz ile Kamer Genç bağımsız milletvekili olarak seçilmişlerdi. Bu iki milletvekilinin “en az” ve “en çok” konuşan milletvekilleri oldukları istatistiklerle ortaya çıktı.

Seçimin üzerinden 17 ay gibi bir süre geçti. Yani ortalama 510 gün oldu. Bir gazeteci arkadaşımız (Yeni Şafak’tan Behçet Güngör) usanmadan tutanakları araştırıp Mesut Yılmaz’ın bu 510 günde ne kadar konuştuğunu ortaya çıkarmış. Yılmaz 510 günde tamı tamına 925 kelime konuşmuş! -Yani her güne bir kelime bile düşmüyor.- Yılmaz’ın ağır konuştuğunu bilmeyen yok, ama bu kadar da az konuştuğunu duyunca Rizeli vatandaşın sorunlarının kürsüden ne kadar aktardığı da ortaya çıkıyor.

En çok konuşan milletvekilini de TBMM Başkanvekili Cenap Gürpınar ortaya çıkardı. Meclis’te her söze müdahale eden, her kanun tasarısında konuşmanın yolunu bulan, sataşmaları ile Meclis oturumlarını idare edenleri zaman zaman sinirlendiren Kamer Genç’in 425 defa konuştuğu yine böyle bir tartışmalı oturumda Gürpınar açıkladı. Buna rağmen Genç, hâlâ en az konuşan milletvekili olduğunu iddia ediyor!

BU DA OLDU!

Gazetelerde haberi gördüğümde başlığı yanlış okuduğumu düşünüp, tekrar tekrar okuma gereği duydum…

Hayrete düşüren habere göre, sağlık ocağına gelen başörtülü hastaları tedavi etmeyip, hakaret eden doktora mahkeme 10 ay hapis cezayı vermiş. Geçtiğimiz Nisan ayında Konya’da Yalıhüyük Sağlık Ocağına giden G. Ç. (20) ve H. K. (24), kurumda görevli Doktor E. E.’nin (64) aşağılayıcı tavrıyla karşılaşmış. Doktorun kendilerine “Biraz çağdaşlaşın, bu kıyafetle buralara gelmeyin” demesi üzerine mahkemeye başvuran hastalar, hukuk mücadelesini kazandı. Doktora verilen 10 aylık hapis cezası, 10 bin 500 YTL para cezasına çevrildi. Şimdiye kadar hep başörtülülerin ceza aldığını duyduğumuz için başörtülülere hakaret eden birinin ceza alması gerçekten hayret verici değil mi?

NİYE AZALIYOR ACABA?

Vatandaş, seçtiği milletvekillerinden sorunları çare olmasını bekler. İsteklerini de değişik yollarla seçim gönderdikleri vekillerine iletirler. Ziyaret, telefon, e-posta yoluyla olduğu gibi mektupla da bu isteklerini iletirler.

Yapılan açıklamalara göre, milletvekillerine gönderilen postalarda da azalma olmuş. Milletvekillerine dağıtılmak üzere Meclise gelen günlük 130-140 posta çuval sayısının 40-50’ye düştüğü açıklandı. Bu postalardan bazılarının da faturalar, dâvetiyeler olduğu hesaba katılırken, milletin vekillerinden ümitlerinin kalmadığını gösteriyor. Yoksa çuval çuval mektuplar niye azalsın ki?

14.12.2008

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (13.12.2008) - Yeni anayasadan vazgeçip mini değişikliğe razı olmak

  (07.12.2008) - Derinleşiyor mu, teğet mi geçiyor?

  (06.12.2008) - Köşk’teki törenin ardından…

  (05.12.2008) - Bir özür dilemediği kaldı!

  (01.12.2008) - Öğretmenin değeri

  (30.11.2008) - Siyasette nispet ya da misilleme

  (29.11.2008) - Hesap verme…

  (28.11.2008) - Açılım değil, katılım!

  (23.11.2008) - İyi şeyler de oluyor

  (22.11.2008) - Irak işgâlinin hesabı verilmeli

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  H. Hüseyin KEMAL

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Raşit YÜCEL

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır