"Gerçekten" haber verir 12 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Halil USLU

Melekler, Meryemler



Müslüman olanların kısm-ı azamı, bilhassa bayanlar Muhammed (asm) isminin “m” harfini almaktadırlar. Bu itibarla Müslümanlığı seçen pek çok bayanın isminin başında Melekler, Meryemler, Miyaseler, Mebrureler, Mahbubeler vesâire olarak bulunmaktadır. Bu isimlilerden ikisi ile Kasım ayında bulunduğum Hollanda’da mülakatlar ve sohbetler yaptık. Hizmete vesile olur, çorak ve yanık gönüllerde ma’kes ve inşirah olur fezlekesiyle takdim etmekteyim. İnşaallah zaman seyli içinde, o diyarlardaki Hasibeleri, Sevgileri, Yaseminleri, Hilalleri, Tuğbaları, Adaletleri, Rükiyeleri, Afifeleri ve hasılı Kur’ân hizmetinde, Nur hizmetinde her şeyle boğuşarak yürüyen ve yürüdüğü yerde inancın zaferine ulaşanları yazacağız inşaallah.

Hollanda’nın Rotterdam şehrinde “okumanın önemi” başlıklı bir hanımlar seminerinde bizimle Avrupa şivesiyle Türkçe konuşan bir bayanla karşılaştık. Suâl cevap faslından sonra, aslen Hollandalı olduğunu, Müslüman olduktan sonra Melek Feer ismini aldığını, bir arkadaşı ve bir hanımefendi tarafından irşad edildiğini, fakat aslında kendilerinin bir arayışın içinde olduğunu, tek Allah’ı aradığını, içindeki manevi boşluğun nasıl dolacağını, kilisenin kendisini tatmin etmediğini söyleyen Melek kardeşimiz Müslüman olduğundan dolayı yüzü gülüyordu.

Kendisiyle mülakatımızda dikkatimi çeken ayrı bir husus da, Türkçe konuşması idi. Çünkü çok Müslüman olanlar var, fakat Türkçe konuşmuyorlardı. Demek 450 caminin bulunduğu 16 milyonluk Hollanda’da Türkçe konuşanlar çok. İkinci tespitim de; Risâle-i Nur eserlerini okumakla, güzel Türkçe’ye ulaşmaya çalıştığını söyledi. Biz de kendisine kısa yoldan anlamalı günde 5 sahife ve sürekli okumanın, günde 50 sahifenin yıllık rakam ve faydalarını anlattık. İşte yerdeki Melekler, bir tanesi böyle...

Meryemler hususuna gelince; Rotterdam’daki geniş arazi üzerinde Müslüman kardeşlerimizin kendi öz imkânlarıyla ortaya çıkan Mevlana Camii ve Külliyesi mütevelli heyetiyle ve imamıyla konuştuk görüştük. Bize cami ve külliyesini gezdirmekle kalmadılar, bir de bize inşirah veren bir gelişmeyi naklettiler. Meryem isminde bir bayan kendileri ile kurulan manevi köprü neticesinde Müslüman olur. Hıristiyan kuruluşlar toplu halde cami ziyaret etmek isterler. Bu ziyaret esnasında onlara rehberlik görevini bu Müslüman olan kardeşimiz Meryem üstlenir ve gelen gayr-ı müslimlere Hz. Allah’ın tek oluşunu, Efendimiz Hz. Muhammed’i (asm), Kur’an-ı Hakim’i, namazların nasıl kılındığını, ibadetlerin nasıl yapıldığını örneklerle anlatır ve bu gelen kafileler içinde Müslüman olanlar yeniden Meryem ve Melek ismini alırlar.

Organizatör Rıza Deniz beyle gittiğimiz SPİOR “Hollanda’da İslam kurumları genel merkezi” bir nevi Hollanda hükümeti ile İslâm kuruluşları arasındaki resmi köprü. Bu resmi teşkilatın genel sekreteri sonradan Müslüman olan Meryem hanımefendi. Kendisi ile yaptığımız sohbette, kendilerinin Hollanda hükûmeti tarafından İslâmiyet hakkında ve yeni yeni kurulan İslam sivil toplum kuruluşları hakkında sağlam bilgi ve kaynak verdiğini ve geniş araştırma içinde olduğunu söyledi. Burada çeşitli dilleri bilen yetkililer var. Kendilerini İslam hakkında ve kuruluşlar hakkında yetiştirmektedirler. Müşterek sohbetimizde karşılıklı olarak Avrupa ve dünyadaki İslami gelişmeler hakkında verilen bilgiler, rakamsal dokümanlar çok memnuniyet verici idi. Takdir ettiğim hususa gelince; Meryem Müslüman olacak ve Müslümanlar hakkında Hollanda’da bilgiler verecek.

Bu itibarla ömrümüzü verdiğimiz müjdeler ve istikbale ait muhteşem gelişmelerde yepyeni Meryemlerin ve Meleklerin çok hizmeti olacaktır ve olmaktadır. Onlardaki hizmet aşkı ve İslami arayış şekli, arı ve örümcekle yarış gibidir. Alkışladım, duâlar ettim ve gıpta ile baktım.

12.12.2008

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (05.12.2008) - Avrupa'da beş yüz Ayasofya

  (28.11.2008) - Avrupa'da vatan sevgisi

  (21.11.2008) - Lâleler diyarından müjdeler

  (15.11.2008) - Hollanda'da minareler

  (07.11.2008) - Arının çalışma hızı ve biz

  (31.10.2008) - Kâinat kitabının yaprakları

  (24.10.2008) - Rusya’da yeni gelişmeler

  (17.10.2008) - Hastalık sebepleri

  (10.10.2008) - ABD halkı, hakkı bulacaktır

  (03.10.2008) - DİKKAT, PLÂSTİK İÇİYORUZ!

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  H. Hüseyin KEMAL

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Raşit YÜCEL

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır