"Gerçekten" haber verir 01 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Zafer AKGÜL

Ahlâksız savaş



İsrail’in son Gazze katliamını bütün dünya görüyor.Her taraftan abluka altına alınmış sivil Filistin halkına mahiyeti meçhul, vücutta hiçbir yara izi bırakmayan, ama beyni tahrip eden bombalar da dahil her türlü silâhla saldırılar yapılıyor. Filistin tarafından hiçbir ciddî saldırı olmadığı halde, havadan atılan bombalarla yüzlerce insan öldürüldü. Ekmek kuyruğunda bekleyen, okuldan dağılan savunmasız çocuklara bile bomba yağdırılıyor. Ve İsrail hükümet yetkilileri “Savaşımız sürecek!” diye beyanat verebiliyorlar, saldırı görüntüleri Youtube’da yayınlatılabiliyor. Bunun adı kesinlikle savaş değildir. Bu olsa olsa Hitler’i bile arattıran tek taraflı bir katliamdır. Rakibin sivil olacak, çocuk olacak, hasta/yaralı olacak; aylardır süren abluka ve boykot neticesinde ilâçsız, gıdasız, yakıtsız bırakıldığı için takatsiz, dermansız düşecek ve sen kalkıp en dehşetli silâhlarla nereye ve kime isabet ederse etsin bomba yağdıracaksın. Bunun adına da “savaş” diyeceksin! Bu olsa olsa en iyimser tabirle “ahlâksız savaş” olabilir.

Filistin halkının mücadele metodu elbette eleştirilebilir. Silâhla, topla-tüfekle çatışmaya tevessül yerine kalemle, kitapla, irşadla daha emin ve karşıya çok daha az fırsat verecek metotlarla hareket edilmesi sadece Filistin’in değil, tüm İslâm dünyasının başlıca sorunudur. Unutulmaması gereken en önemli unsur, İsrail’in—insanca değil bu tür vahşi ve gaddarca, egoistçe—yaşayabilmesi için kana, gözyaşına ihtiyacı olduğu hususudur. Ortadoğu’ya barış geldiği gün İsrail yoktur artık. Var olmak için terör bahanesi, can güvenliği mazeretine ihtiyacı vardır hep. Karşısında terör gibi yanlış bir eyleme tevessül edecek kişi veya zümre bulamazsa İsrail ne yapıp, ne eder kendi imalatı bir terörist kitle çıkararak kendine saldırtıp yine bu mazeretleri temin eder. Tarihte hep böyle olmuştur.

Filistin halkının son durumu eninde sonunda Mısır’dan huruç eden, Musa (a.s.) ve getirdiği dine inanmış Yahudilerin durumuna dönüşecek; İsrail’in bu günkü durumu da o zamanki Firavun ve ordusunun haline benzeyecek. Arkalarında Firavun ve ordusu, önlerinde Kızıldeniz iki ateş arasında kalan Musa (a.s.) ve kavmi nasıl mucizevî şekilde zulümden ve yok olmaktan kurtulmuşsa inanıyoruz ki Filistin halkı da, dünya milletleri de bu tür ahlâksız barış ve savaş anlayışını uygulayan İsrail’in karşısında beklenmedik şekilde de olsa kurtulacaktır. Çünkü zulüm devam etmez. Kâinattaki ve insanların vicdanlarındaki adalet terazileri bu kadar zulmü çekemez. Bütün dünyanın nefretini kazanmaya doğru giden İsrail’i ABD veya Avrupa veya Asya kıtasındaki gizli dost ve müttefikleri nereye kadar savunmaya devam edebileceklerdir ki?

Maşerî vicdanlarda ve akıl ölçeklerinde sonun başlangıcına doğru giden İsrail ya aklını başına alıp zulümden vazgeçip adaletle muameleye dönerek barış içinde yaşamaya razı olacak, ya da tüm milletlerin nefret tükürükleriyle boğulacak, silleleri karşısında yok olup gidecektir. Tarih içinde zalim ve zalemelere karşı muzaffer olmuş nice mağdur milletlerin durumunu en iyi İsrailoğulları bilir. Yine, kendilerine gönderilen yol göstericileri dinlemeyip sapıtan, haddini aşan kavimlerin başlarına yerin altından ve üstünden, denizden ve göklerden ne tür belâların geldiğini yine en iyi yine İsrail ulusu bilmeli..

01.01.2009

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (25.12.2008) - DNA’nı severiz, RNA’dan ötürü

  (18.12.2008) - Özür kabahatten büyük olmasın

  (05.12.2008) - Nerdesin akl-ı selim?

  (28.11.2008) - Hatadan dönmek, fazilettir

  (21.11.2008) - Benim çarşaflım iyidir!

  (13.11.2008) - Bomba değil, kitap atalım

  (06.11.2008) - Pencere tozundan Obama'ya

  (29.10.2008) - Cumhuriyet mi? O ne?

  (23.10.2008) - Şapla şekeri karıştırmamak

  (17.10.2008) - Hepimiz tarafız!

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  H. Hüseyin KEMAL

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Raşit YÜCEL

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır