"Gerçekten" haber verir 16 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Nimetullah AKAY

Gerçekler gizlenmez



Şu dünya hayatında çeşitli şekillerde cinayet işleyenlerin yaptıkları yanlarında kâr kalmayacaktır. Çünkü dünya sahipsiz değildir. Dünyanın içindekiler de, dünyanın dışındakiler de Kâinatın Yüce Rabbinin mahlûkudurlar. Ve o mahlûkların en küçük bir faaliyeti dahî Kâinat Rabbinin bilgisi ve iradesi dışında meydana gelmemektedir. O’nun emri dışında bir yaprak dahi kımıldama imkânına sahip değildir. Hiçbir varlık, bilhassa kendinde bir kuvvet vehmeden cahil ve cebbar insanlar da O’nun mülkünün dışına çıkamazlar.

Aynı şekilde biz insanların da kendilerinden kaynaklanan en küçük bir hareketleri dahi bulunmamaktadır. İnsanoğlu âcizdir, güçsüzdür. Ancak aciz ve güçsüz insana diğer mahlûklardan farklı bir rol verilmiştir. İnsan var olan her şeyin en şereflisi olarak yaratılmıştır ve var olan her şey insan için yaratılmıştır. İnsan da bu verilen sayısız nimetler karşılığında Rabbini tanıyacak ve O’na karşı kulluk vazifesini yapacaktır.

İnsan Rabbine karşı vazifelerini yerine getirmezse insan olma özelliklerinden uzaklaşacak ve imtihanı kaybeden biri hâline gelecektir. İmtihanı kazanana ebedî, ölümsüz bir hayat mükâfat olarak verilecektir. Verilen onca insânî güzelliklere ve yapılan ikazlara rağmen imtihanı kaybedenlere ise elbette ebedî bir Cehennem hayatı verilecektir.

İmtihanı kazanmak ve kaybetmek cihetinden insanların meydana getirdikleri olaylara bakarsak, girift gibi görünen hadiselerin içinden çıkmamız daha kolay olacaktır. Hiç unutmayalım ki İlâhî adalet mutlaka canileri cezalandıracak, mazlûmları da koruyacaktır. Hadiselere dikkatle bakarsak canilerin önemli bir kısmının zaten bu dünyada dahi İlâhî adaletin cenderesinden kendilerini kurtaramadıklarını göreceğiz.

Olaylar umumiyetle gizli kalmamakta, kendini masum gibi gösteren zalimlerin mutlaka gerçek yüzleri ortaya çıkmaktadır. Sahte kahramanların mutlaka foyaları meydana çıkmakta, gizlenen gerçek mahiyetleri gün yüzüne çıkmaktadır. Diğer yandan yalan, yanlış bilgilerle yanlış tanıtılan maznun ve mazlûmlar, eninde sonunda bu dünyada dahi insanların gönlünde taht kurmaktadırlar.

Hakikatleri hiç kimsenin ilânihaye tersyüz etmeye gücü yetmemektedir. Dünyada güçle korunan hiçbir caninin canilikleri gizli kalmamaktadır. Bu dünyada da güçlü olanlar değil haklı olanlar kuvvetlidirler. Gerçekte durum budur. Zahirî galibiyetler kimseyi kandırmamalı. Perde arkasındaki gerçekler uzun süre orda kalamaz. Zamanı gelince gerçekleri gizleyen perdeler mutlaka aralanmaktadır. Perdeler aralandıktan sonra gerçek mahiyetleri anlaşılanlar ölmüş olsalar bile kurtulamamakta, vicdanlardan sızan nefretler onların arkasından yollanmaktadır.

Bu dünyayı çirkinlikleriyle kirletenleri tarih affetmemektedir. Hele vicdanlar hiçbir zaman canilere müsamaha göstermemektedir. Bu sebeple dünyanın canilerce çekilmez hale geldiğini düşünenler üzülmesin. Bu rüyadan mutlaka bir gün uyanılacak ve gerçek hayatta herkes hak ettiğini bulacaktır. Zira bu dünya hayatı sahipsiz değildir. Kimse gaflet perdesi arkasına saklanarak gizlenemez. Herkes her yerde görülmekte, herkesin yaptıkları kaydedilmektedir.

Var olan her şeyin Sahibi, kalplerde geçen duyguları bile hesaba çekecektir. Hiçbir halimiz İlâhî murakabenin dışında değildir. Hiç kimse gizli gündemiyle kendini kamufle edeceğini düşünmesin. Hayatın hiçbir yönü gizli kalacak kadar değersiz değildir. Yüce Yaratıcı hiçbir şeyi abes, boşu boşuna yaratmamıştır. Yaratılan her şey mutlaka bir şey ifade etmektedir.

Caniler ve canilerin yardakçıları boşu boşuna sevinmesinler. Yaratılan güzellikler onların heveslerine feda edilecek kadar değersiz değildir. Boynu bükükler üzülmesin. Her şeyin mutlaka hesabı görülecektir. Önemli olan insanların değil, Rabb-i Rahimin gazabına uğramamaktır. Bilmeliyiz ki Rabbimiz izin vermezse başımıza hiçbir şey gelmeyecektir. Eğer bazı şeyler başımıza geliyorsa, bilelim ki o Rabbimizin ya bize iltifatıdır veya ikazıdır.

Rabb-i Rahimin kudret ve hikmet penceresinden hadiselere bakarsak çözemediğimiz bir mesele kalmayacaktır. Rabbimize yönelir, O’na kulluk vazifemizi tam yaparsak; O’na teslim olur ve tam olarak tevekkül edersek hayatın bütün sırlarının çözüldüğünü göreceğiz.

16.02.2009

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (09.02.2009) - Yolların en güzeli

  (02.02.2009) - Dünyevîleşmek

  (19.01.2009) - İnsanlık ailemiz için üzülüyoruz

  (12.01.2009) - Filistin üzülmesin!

  (06.01.2009) - Gerçeklere uzanmak zamanıdır

  (31.12.2008) - Mazeretlerimiz geçerli olmayacak

  (22.12.2008) - Muhammedî ahlâka muhtacız

  (15.12.2008) - İnsan, nasıl insan olur?

  (08.12.2008) - Kurban olmak

  (01.12.2008) - Aydınlık ve karanlığın çarpışması

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  H. Hüseyin KEMAL

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Raşit YÜCEL

  Recep TAŞCI

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır