"Gerçekten" haber verir 27 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Şaban DÖĞEN

Şeytanın oyuncağı olan insanlar



Şeytan, mücadele edildiğinde Hz. Ebû Bekirlerin yücelerin yücesine çıkmasına vesile olurken kendisine tâbi olanları da alçaltır, onları kul köle eder, aşağıların aşağısına indirir.

İşte şeytanın bu alçalttıklarından biri de büyücülerdir. Büyücülerin öylesi vardır ki dini kisve içinde görünür, âyetleri bile kötüye kullanarak büyük günahlara girer. Öylesi vardır ki daha dehşetlidir. Şeytan ve şeytanlaşmış kötü cinler Allah’ı, dini, peygamberi tanımaz böyle büyücülere öyle vaadlerde bulunurlar ki, onlara ermek için büyücü ona hemen teslim olur.

Büyücü önce bütünüyle teslim olur şeytana; şeytan da inancını, ruhunu, kalbini, ahlâkını sıfırlayıp kendine taptırdıktan sonra hizmet verir; yüz alır, bir verir.

Evet, şeytan, büyücüden, yaşarken de, öldükten sonra da canını, malını, her şeyini emrine verme sözünü alır. Onu küfre, inkâra atar, sihri kolayca yapabilmesi için de bir kısım haramları işletir. Büyücü ancak o zaman şeytandan takdir toplar, sevgisini kazanır, yanındaki derece ve mertebesi yükselir ve ondan yardım görür.

Demek büyücüler şeytanın hizmetkârlığını gönüllü olarak kabullenmiş kimselerdir. Küfür girdabına gömüldükleri; tabiat, vicdan, ruh ve kalpleri bozulduğu için yaptıklarını meşrû görmeye başlar; insanlığa, vicdana, insafa, merhamete ters düşen işler yapmakta tereddüt etmez, hatta bundan menhus bir zevk duyarlar. Sihirleri genelde üç gün, bir hafta, kırk gün sürdüğü için bu süre sonunda şeytanla irtibat kurmaya mecbur kalırlar. Şeytan onları kendine mahkûm eder.

Büyücüler tehlikeli işlerle uğraşır; gül gibi geçinen eşlerin veya iki kişinin arasını açma, bir kadının gönlünü çalma; insanın bir kısım yeteneklerini; dilini, bahtını, erkekliğini bağlama; kız kaçırma, kız veya erkeklerin bahtını bağlama, ticareti zarara uğratma, ürünü mahvetme, yangın çıkarma, sakat bırakma, öldürme, v.s. gibi yıkıcı, menhus işlere başvurur, bunun için kutsal değerleri, âyetleri bile uygunsuz şekilde kullanmakta tereddüt etmezler; ruh, kalp ve vicdanları bozulduğu için bunu güzel bir hizmetmiş gibi yapar, zerre kadar rahatsızlık duymazlar.

İnsanı arzu edilen şekle sokmak için yapılan böylesi büyülere kara büyü denir. Kişinin iradesine âdetâ ambargo konulur, ona zarar verme hedeflenir.

Büyüyü yapan veya yaptıranların kıskanç, hayat mücadelesi vermekten aciz, karşısındakine açıkça zarar vermekten kaçınan sinsi, içyüzünü gizleyen insanlar oluşları da dikkat çekicidir. Mutluluklarını başkalarının zararında arayacak kadar insanlıktan uzaklaşmışlardır.

Büyücülerin tek hedefi vardır: Para. Para için kendilerini satan bu sefil kimseler, acımasızdırlar da. Dünya malı için yapamayacakları kötülük yoktur. Yuva yıkmaktan, insanlara zarar vermekten çekinmezler.

Tabiî ki şeytan ve şeytanın hizmetkârı olan büyücülerin hedefleri budur. Kişi Allah yolunda olursa şeytan da, büyücüler de bir halt edemezler. Allah dilemedikçe kimse kimseye zarar veremez.

27.02.2009

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (26.02.2009) - Küfre götüren günah

  (25.02.2009) - Yedi büyük günahtan biri: Sihir

  (24.02.2009) - “Rahat zahmette, zahmet rahattadır”

  (23.02.2009) - Kâinatta tembelliğe yer yok

  (21.02.2009) - Hak ve hürriyetler yolunda

  (20.02.2009) - En büyük rütbe: Allah’a kul olmak

  (19.02.2009) - Cereyan fazla gelince

  (17.02.2009) - En büyük günah: Şirk

  (16.02.2009) - Felâkete götüren günahlar

  (15.02.2009) - Şeytanın kandıramadığı, zarar veremediği insanlar

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  H. Hüseyin KEMAL

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Raşit YÜCEL

  Recep TAŞCI

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır