"Gerçekten" haber verir 02 Mart 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Nimetullah AKAY

Kötülüklerden Allah’a sığınmak



Rabbim hep güzellikler yaratmış. Çirkin olan, güzellikleri görememektir. Hayatı çekilmez hâle getiren, hayatın gerçeklerinden uzak yaşanmasıdır.

Huzur için, saadet için Rabb-i Rahîmi düşünmemiz gerekir. O’nu düşünmek, bütün karanlıklardan, çirkinliklerden uzaklaşmak, güzelliklerle buluşmak demektir.

Aslında varlıkların en mükemmeli ve en şereflisi olarak yaratılan insanlar hep iyilikler ve güzelliklerle hayatını sürdürmek için programlanmıştır.

Hâlık-ı Kerim olan Rabbimizin rızası dairesinde yaşadığımız zaman hem güzel olacağız, hem hep güzelliklerle birlikte yaşayacağız, hem de kötülüklerden korunmuş olacağız.

Biz insanlara hayatı dayanılmaz hâle getiren, bizleri çirkinliklere ve kötülüklere bulaştıran durum, bize tahsis edilen alanların dışına çıkıp, misafir olduğumuzu unutmak ve misafirhane sahibinin rızası dışında hareket etmektir. Oysa binlerce yıldır dünyaya gelip bir süre yaşadıktan sonra ölümle bu dünyadan ayrılanlardan anlıyoruz ki, bu dünya bir misafirhanedir. Burada misafirhane sahibinin emirleri dairesinde yaşama mecburiyeti vardır.

Bin bir güzelliklerle teçhiz edilen insan, bin bir güzelliklerle süslendirilen bu dünyaya gönderilmişse elbette bir sebebi olacaktır. Zira Kâinatın Yaratıcısı abes iş yapmaktan münezzehtir. Semâvî fermanlarla ve bu fermanları bizlere ulaştıran yüce elçilerle yaratılışın hikmeti konusunda bize bilgi verilmektedir.

Elbette “eşref-i mahlûkat” olmanın bir bedeli olacaktır. Elbette Cennet gibi ebedî bir saadete lâyık olmanın şartları bize hatırlatılacaktır. Biz insanlara verilen mükemmel duyguların sadece bu fani hayat için verilmediğini anlayacak kadar bizlere akıl ve şuur verilmiştir. İnsanî duygularımızın iyi bir mücadele ile inkişaf etmesi için bir imtihan dünyasında yaşatılmaktayız.

Aydınlıkların değerini iyi anlayabilmemiz için karanlıklar, iyiliklerin güzelliklerini anlayabilmemiz için kötülükler, güzelliklerin değerini anlayabilmemiz için de çirkinlikler yaratılmıştır. Böylece biz insanlar doğru olanları hayatımıza geçirmekle insanlık cevherimizi parlatmaya çalışacağız.

İnsanlar hayatlarını hep doğruları ve yanlışları birbirinden ayırmakla geçirmek zorundadırlar. Böylece elmas ruhlu insanlarla kömür ruhlu insanlar birbirinden tefrik edilmektedir.

Hayat ölümle son bulmayacaktır. Ölümden sonra asıl hayat başlayacaktır. Ya ebedî saadette hayatımız devam edecek veya ebedî şekavetle hayatlar sürüp gidecektir. Dünyada yaşanılan hayatların bir zerresi dahi boşa gitmeyecek, her hareket, her davranış mutlaka karşılığını bulacaktır.

Âhirzaman fitnesinin etrafı sardığı bir zamanda çetin bir imtihan geçirmekteyiz. Allah’ın rahmetinden ümidimizi kesmiyoruz, ama korkmadan da edemiyoruz. Havf ve recâ arasındaki dengeyi sağlamakla hayatın ince ve doğru yolunu bulabiliriz. Ama dengesizlik tehlikesinin de her zaman var olduğunu unutmamamız gerekir.

Bizi ümidimizden, güzelliklerimizden ayırmak isteyen şeytanların tuzaklarını görmezlikten gelemeyiz. Onun için değil midir zaten hayırlı işlerimize başlarken, önce şeytandan Allah’a sığınıyor, ondan sonra “Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla” diyoruz. Bu da, şeytanların tuzaklarından korunmak içindir...

02.03.2009

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (24.02.2009) - Güzel görelim, güzel düşünelim

  (16.02.2009) - Gerçekler gizlenmez

  (09.02.2009) - Yolların en güzeli

  (02.02.2009) - Dünyevîleşmek

  (19.01.2009) - İnsanlık ailemiz için üzülüyoruz

  (12.01.2009) - Filistin üzülmesin!

  (06.01.2009) - Gerçeklere uzanmak zamanıdır

  (31.12.2008) - Mazeretlerimiz geçerli olmayacak

  (22.12.2008) - Muhammedî ahlâka muhtacız

  (15.12.2008) - İnsan, nasıl insan olur?

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  H. Hüseyin KEMAL

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Raşit YÜCEL

  Recep TAŞCI

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır