"Gerçekten" haber verir 06 Mart 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Nejat EREN

40. yılda, 40 yeni abone kampanyasına dâvet



YENİ Asya gazetesinin vefakâr, cefakâr, sadakatli, samimî, istikametli ve değerli mensupları ve okuyucuları!

22 Şubat 2009 Pazar günü, İstanbul Çemberlitaş FKM salonunda 40. Yıl kutlama merasiminde kalabalık, canlı ve coşkulu Yeni Asya ailesinin meydana getirdiği tablo karşısında, yönetim kurulu üyesi sıfatıyla 40 yıllık okuyuculara “beratlarını” takdim ederken, salonda bulunanların şahit oldukları kısa bir konuşma yapmış ve şöyle demiştim:

“Bu 40. yıl münasebetiyle başta aciz nefsim olarak sizlerle bir fikri paylaşmak istiyorum. O da şu: Madem ‘Nurun naşir-i efkârı’ gazetemizin yayına başlamasının 40. yılını idrak ediyoruz. O zaman geliniz, hepimiz şöyle bir karar verelim: Gazetemiz Yeni Asya için; her birimiz, ya 40 günde bir abone bulalım. Ya da bir yıl içerisinde veya hedefleyeceğimiz bir süre içerisinde 40 adet abone bulalım. Böyle bir kampanya başlatalım.”

Bu hatırlatmayla ilgili olarak—çoğu zaman olduğu gibi—ilk önce kendi nefsimden başlamaya karar verdim. O akşam programdan sonra, değerli yönetim kurulu üyemiz Hamza Kara Beyle, aylarca hasret kaldığım torunlarımı görmek üzere Zonguldak’a hareket ettik. Burada on gün kaldım ve bu yazıyı da son günümde Zonguldak’tan yazıyorum. Şahsî işim için geldiğim burada da boş durmamam lâzımdı, Elhamdülillâh bir günün dışında her gün ve her akşam hizmetlerimize ve derslerimize ara vermeden devam ettik.

Âcizâne prensip edindiğim, patenti bana ait olan “Otomatik Hizmet Devresi”ni (OHD) her yerde işletmeye çalışıyorum. “Nedir OHD?” derseniz. Boşluk kabul etmeyen kâinatın bu düsturuna uyarak, hiç boş durmadan mânevî hizmetleri ya düşünerek, ya zikrederek, ya işleyerek, ya yönlendirerek… vb. yapmaktır. Meselâ benim kendi uygulamam; mümkün olan her gün, en az üç kişiyi, “Allah rızası” için ücretsiz olan öğretmen hattımla aynı hatta sahip kardeşlerimi arayıp hâl hatır sormak, “hasbihâl” etmektir. Diğeri; iş yeri, otobüs, uçak, taksi, park, deniz vb. girdiğim her yerde ve mekânda, hemen on adet salâvat getirip oraya “Rahmet Peygamberinin” cazibesini çekmek ve orada “manevî bir manyetik” alan oluşturulmasına yardımcı olmaktır. Çünkü Hz. Peygamber (asm), meâlen “Benim için getirilen her salâvatı bizzat ben alırım” buyuruyor. Bunun içindir ki, salâvat getirilen her yerde onun manevî temessülâtının tecellisine sebep olmak gibi bir inanç ve tatbikat içindeyim.

İşte bu uygulamadan olarak, o gün İzmir’in bir ilçesindeki bir öğretmen kardeşimi arayıp hâl hatır muhabbetinden sonra gazete alıp alamadığını sordum. Kardeşimiz bana bir türlü gazeteyi bayiye getirtemediğini, onun için de internetten ancak gazeteyi takip edebildiğini söyledi. Bunun üzerine kendisine bulunduğu yerdeki bayinin kod numarasını almasını, bana veya gazetemiz abone müdürü Saim Çelenli Beye bildirmesini söyledim. Bu konuda mutabakata vardık. Ben de Saim Beye durumu ileterek, kardeşimizin GSM numarasını verdim. Böylece OHD uygulamasıyla o günkü halis niyetimiz çakışmış oldu ve 40. yılda 40 abone kampanyamızın ilk abonesini bulmuş olduk.

O gece Zonguldak’tan Ereğli’ye derse giderken, bu telefon konuşmalarına şâhit olan bir arkadaşımız kaç zamandan beri bayiye gazetemizi getirtemediğini söyledi. Ona da bayi numarası ve adresini vererek, abone olmasına vesile olduk biiznillah. Tabiî bu arkadaşımızı da abone yapınca bizim “A planı” olan 40 günde bir abone kampanyamız böylece devreden çıkmış oldu. Bunun yerine “B planı” olan yıl boyunca 40 abone bulma plânı devreye girdi. Şu anda bu plânı uygulamaya koydum.

Birkaç gün önce DP Genel başkanı Süleyman Soylu Zonguldak’a, partisinin belediye başkanı ve il genel meclisi üyesi tanıtımına, “aday tanıtım” törenlerine gelmişti. Gazetemiz adına bu faaliyetleri takip etme fırsatımız oldu. Bu faaliyetler çerçevesinde genel başkanın konuşmasını dinlerken, katılımcılara yaptığımız Yeni Asya misyonu değerlendirmesi çerçevesinde, oradaki bir partili: “Benim iş yerime de gazetenizi gönderin” dedi. Böylece 3. abonemizi de yapmış olduk. 2009 yılı için bu “OHD Abone Kampanyası B plânı” çerçevesinde, geriye kaldı 37 adet gazete, 9 ay veya 302 gün. Hedef, 31 Aralık 2009 akşamına kadar 40 tane yeni aboneye ulaşmak. Bana bu konuda da yardım edin ve hedefimize ulaşalım İnşaallah. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Ben çetelemi tutmaya başladım. Darısı sizlerin başına. Hadi size de kolay gelsin!

06.03.2009

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (28.02.2009) - 40. yıl coşkusu ve Yeni Asya bayrağı

  (14.02.2009) - Adalet kavramı ve önemi

  (06.02.2009) - Menfîliklere karşı çaremiz “mânevî cihad”dır

  (30.01.2009) - Demokrat zihniyet ve demokrat bir avukat

  (23.01.2009) - Kahraman bir nur postacısı, Alamescid Köyü İmamı: İbrahim Edhem Efendi

  (16.01.2009) - Prensipli yaşamak, sistemli çalışmak ve meşveretle hizmet

  (09.01.2009) - 107 yaşında bir ulu çınar, bir Osmanlı delikanlısı

  (02.01.2009) - Bir son şahidin anlattıkları

  (26.12.2008) - Gerçek dostluk ve birliktelik

  (19.12.2008) - Japon çocuğun inanılmaz başarısı

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  H. Hüseyin KEMAL

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Raşit YÜCEL

  Recep TAŞCI

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla