"Gerçekten" haber verir 06 Nisan 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Yeni Asyadan Size

Kutlu Doğum hediyesi



Geleneksel 21 Şubat ve 23 Mart eklerimize ilâveten, geçen yıl Kutlu Doğum vesilesiyle de özel bir ek vermeye başladığımızı biliyorsunuz.

20 Nisan 2008 günü verdiğimiz ekte, Peygamberimizle (a.s.m.) ilgili olarak Risale-i Nur’da yer alan orijinal izahlar derlenerek sunulmuş ve bu çalışma takdirle karşılanmıştı.

Bu yıl Kutlu Doğum hediyelerimizin ikincisini hazırlıyoruz. Muhtevası hakkında kısaca şu bilgiyi verebiliriz:

Bildiğiniz gibi, 23 Mart ekimizin konusu “İlâhî ikaz: Kriz” başlığıyla ifade edilmişti. 21 Nisan’da vereceğimiz Kutlu Doğum ilâvemizin konusu da Peygamberimizin (a.s.m.) Sünnetinde iktisat. Konu çerçevesinde Sünnet-i Seniyyenin bu hususa ilişkin bahisleri, hadisler ve canlı örneklerle anlatılacak. Bu çalışmanın, 23 Mart ekimizi tamamlayıp ayrı bir istifadeye vesile olacağını düşünüyoruz.

***

21 Nisan Salı günü vereceğimiz ilâvemiz için ek taleplerinizi en geç 17 Nisan Perşembe akşamına kadar Abone Servisimize bildirmenizi rica ediyoruz.

***

Bu vesileyle, yeri gelmişken, 23 Mart ilâvemizle ilgili olarak geçen haftaki köşemizde yer darlığı yüzünden çok kısa bir ifadeyle temas edip geçtiğimiz hususu biraz açalım:

O yazıda, 23 Mart ekimizin ses getirdiğinden bahsetmiştik. 26 Mart tarihli gazetemizin “Medya-politik’ sayfasında bunları aktardık. Ama kaçırmış olabilecek okurlarımıza da buradan özet bir bilgi sunmakta fayda var.

Söz konusu ekimiz, 25 Mart günü Cumhuriyet gazetesinde “Ekonomik kriz İlâhî ikaz” başlıklı genişçe bir habere konu oldu. Haberde, Yeni Asya tarafından basılan ve üniversitelerin önünde dağıtılan “dergi”de Risale-i Nur’dan alıntılar yapıldığı; Nur cemaatinin önde gelen isimlerinden ve Said Nursî’nin öğrencilerinden olan Mustafa Sungur, Abdullah Yeğin ve Mehmet Fırıncı ile yapılan söyleşilere yer verildiği; söyleşi ve alıntılarda ekonomik krizden kurtulmanın çaresinin İktisat Risâlesi’nde olduğunun savunulduğu belirtildi.

Aynı gün Radikal’de çıkan “Bedüzzaman’ın kurtuluş reçetesi” başlıklı yazısında Türker Alkan da, 23 Mart tarihli gazetemizin “Çıkış yolu Risale-i Nur’da” manşetini konu edinmiş; “Finans krizini doğuran medeniyet buhranı, Bediüzzaman’ın iman hizmetiyle aşılır” mesajımızla birlikte Mustafa Sungur’un “Çare İktisat Risâlesi’nde,” Abdullah Yeğin’in “İktisat Risâlesi’ni çok iyi okuyup tatbik etmemiz lâzım” ve Mehmet Fırıncı’nın “Vatikan da İslâmın koyduğu sistemden başka bir çare olmadığı için, bizzarure bunu ifade etme ihtiyacı duydu” beyanlarını geniş şekilde aktarmış; ancak aralarda kendince alaycı yorumlar yapmıştı.

Alkan’ın yazısını iktibasen yayınlayıp, bu istihzaî değerlendirmelerine cevabımızı da hemen yanına maddeler halinde koyduk ve ayrıca yazarın kendisine de ilettik. Ama sonrasında ondan mukabil bir cevap çıkmadı.

Daha evvelce de aynı yazar deprem için yapılan “İlâhî ikaz” yorumunu eleştirirken Yeni Asya’ya yine sataşmış ve verdiğimiz cevap üzerine geri atmak zorunda kalmıştı...

***

12 Eylül öncesinde, diğer müsbet neticeleri yanında insanlarımız arasındaki kardeşlik bağlarını güçlendirmesi cihetiyle de önemli hizmetlere vesile olarak yıllarca devam eden, ama ihtilâl sonrasında yapılamayan Van’daki Bediüzzaman mevlidleri, geçen yıl 3 Ağustos’ta tekrar başlatılmış ve yine çok güzel bir kaynaşmaya vesile olmuştu.

Şanlıurfa’da yıllardır aralıksız devam eden mevlidlere ilâveten Van’ın tekrar başlaması sevinçle karşılanır ve “Darısı Isparta ve Kocatepe mevlidlerine” denilirken, Bursa sürpriz yaparak, dün tarihî Ulucami’de Bediüzzaman mevlidi okuttu. Tebrik ediyor, devamını diliyoruz.

Aynı dileğimiz yakınlarda iki sene yapılıp arkası gelmeyen Ağrı mevlidleri için de geçerli.

06.04.2009

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (30.03.2009) - “İyi ki Yeni Asya var”

  (23.03.2009) - Dünden bugüne 23 Mart’lar

  (16.03.2009) - 23 Mart'a doğru

  (09.03.2009) - Yeni Asya ve seçim

  (02.03.2009) - 40. yıl mesajları

  (23.02.2009) - 40. yılda 40 bin kere tebrikler

  (16.02.2009) - Yeni Asya ve gençler

  (09.02.2009) - Kırk yıllık mücadele

  (02.02.2009) - 40 yıllık okuyucular

  (26.01.2009) - Zübeyir Gündüzalp kitabı

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  H. Hüseyin KEMAL

  H. İbrahim CAN

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Raşit YÜCEL

  Recep TAŞCI

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İbrahim KAYGUSUZ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis