16 Haziran 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Ahmet DURSUN

Hayır, böyle olmayacak!


A+ | A-

Anayasanın totaliter ruhundan şikâyet ederken; altıncı kattan aşağı atılan, yetmezmiş gibi defalarca bıçaklanan töre kurbanı bir genç kızın haberi yansıyor gazetelere. Vahşi ruhların, paslanmış vicdanların ülkesinin anayasasından söz ediyoruz. Paslı vicdanlar paslı bir anayasayı fark edemiyor. Bunu fark edenler için de hiçbir şey fark etmiyor. “Benim için hiçbir şey fark etmez” diyenlerin ülkesinden söz ediyoruz.

İnsanca yaşama hakkımın bana ne zaman verileceğini düşünürken, Genelkurmay’a isnat edilen, bu ülkede sivilliği işmam eden ne varsa, onu ortadan kaldırmaya yeltenen gizli bir belge deşifre oluyor. Yer yerinden oynuyor. Köşe başlarını tutanların yaygaraları ortalığı velveleye verirken “fürûat fetvası”nın, “velev ki açılımı”nın ağırlığıyla ezilmiş, okul girişlerinde gözyaşlarını gizlemeye çalışarak ÖSS’sine—bilmem nesine—girmeye çalışan “melekler”in kimsenin farkına varmadığı, kimsenin onların seslerini duyamadığı “laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti!”nden söz ediyoruz.

“Darbeleri sevmiyorum” diye bağırıyorum. Darbe sevenleri de sevmiyorum. Darbeli demokrasimizden şikâyet ederken, beni kendince dizayn etme sevdalılarından kurtulmak isterken, şeffaflık, demokrasi, hukuk, adalet derken; birileri gömlek değiştiriyor. Gömleklerin hangi marka gömleklerle değiştiğini anlamaya çalışırken; başka başka yangınların her yeri kavurduğu, hapishanelerin dolduğu, fidanların solduğu bir ülkeden söz ediyoruz.

Tepelerde birileri tepinirken, birileri tepeciklerini tepe tepe tepme idealiyle Makyavel kılığına bürünürken, tutulan köşe başlarının savaşları verilirken; kızlarımızın testereyle doğranmış cesetleri çöplerden çıkıyor; birileri ailelerini kurşuna diziyor, birileri annelerini kesiyor, babalarını dövüyor, birileri öğretmenlerini bagajlarda hapsediyor, bankaları soyuyor… Ruhları kokuşmuş bir toplum can çekişirken; birileri ‘AKP’ eksenli edep lügati icat ediyor, birileri de ‘fener’in aydınlattığı makamına hubb-ı cahla sarılıyor, sarılıyor... Ekmeğe, şefkate, mukaddese muhtaçların ‘oy’unu, ‘oyun’a dönüştürenlerden söz ediyoruz.

Ben, “istibdad-ı mutlaka cumhuriyet” adını takanlardan, “irtidad-ı mutlakı rejim altına alalar”dan, “sefahet-i mutlaka medeniyet namını takanlar”dan “cebr-i keyfî-i küfrîye kanun namını verenler”den kurtulmak isterken, postmodern darbelerden şikâyet ederken; birileri birilerinin peşinden “muasır medeniyet” çerçevesi çiziyor, bu çerçevenin içini ‘değiştirilemez’lerle dolduruyor. Ben muasır medeniyeti ter ü taze iman esaslarının şekillendirdiği ruhumda; bu ruhun kendi özüyle yoğurduğu insanda, bu insanın kurduğu gelenekte ararken; birilerinin “Dikkat et, bu milletin bazılarının din ile bağlandıkları rabıtaları kopmasın” diyenlere gülüp geçtiği ülkeden söz ediyoruz.

Hayır! Böyle olmayacak! Kim ne derse desin ben “bana ne” demeyeceğim. Birileri “bana ne!” birileri “sana ne” derken; görmediğim, bilmediğim, ulaşamadığım yerlerde bilmediğim şeyler, anlamadığım “derin işler” dönerken ümitsizliğe düşmeyeceğim. Birileri yalan-dolanı siyaset edinirken, bunu mübah kılarken; sıdkın peşinden koşacağım. Birileri nefret tohumlarından beslenirken, nefretini varlık sebebi olarak görürken “muhabbet fedaisi” olacağım. Birileri zorlarken, zorla yaptırmaya çalışırken, kısıtlarken, her yere istibdadını bulaştırırken “demokrasi şehitleri”nin ve ilkelerinin peşinden ayrılmayacağım. Birileri bizi birbirimize düşürürken, ben bizi biz yapan bağlarımıza sımsıkı sarılacağım. Birileri “önce can sonra canan” türküleri tuttururken; ben “kimin himmeti milleti ise o tek başına bir millettir” diye haykıracağım. Çünkü; ülkemden, Risale-i Nurların ülkesinden söz ediyoruz.

16.06.2009

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (09.06.2009) - Hangi Türkçe?

  (12.05.2009) - Bilge Köyü katliâmı

  (05.05.2009) - Kabine değişikliği

  (28.04.2009) - “İstanbul’da Laila, Sivas’ta Lailaheillallah”

  (21.04.2009) - “Nurculuk” denince akla niye hemen onun adı gelir?

  (14.04.2009) - Amerika’nın Obaması; Karaman'ın koyunu

  (07.04.2009) - Panorama

  (31.03.2009) - Galiptir bu yolda mağlûp

  (17.03.2009) - Sen Türkiye’sin; büyük düşün!

  (10.03.2009) - “One minute!" padişahım

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdullah ERAÇIKBAŞ

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  Gültekin AVCI

  H. Hüseyin KEMAL

  H. İbrahim CAN

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Mehtap YILDIRIM

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Osman ZENGİN

  Raşit YÜCEL

  Recep TAŞCI

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Said HAFIZOĞLU

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İbrahim KAYGUSUZ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl
Reklam Linkleri: Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis