24 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Nejat EREN

Okyanus ötesi Yeni Asya hizmetlerinden mesajımız var


A+ | A-

Okyanus ötesinden, Amerika’dan en kalbî selâm ve muhabbetlerimi sunuyor ve hemen sözü buradaki Hizmet ve dâvâ adamlarına veriyorum. Bu mesajın sahipleri de ABD Yeni Asya Nur Camiasının temsilcileridir. Onlar hedeflerini, amaçlarını, gayelerini işte şu tesbitlerle beyan ediyorlar:

“Okyanus Ötesi Bediüzzaman ufku ve hizmetleri!”

“Yeni Asya’yı “yeni dünyada” bayraklaştırmak!”

“Okyanus Ötesinde Bediüzzaman Çağı!”

Evet, kısaca Okyanus ötesinden mesaj bu! Bana ait değil kendilerine ait bir hedef ve iradedir.

Değerli dostlarım Okyanus ötesinden, Yeni Dünyadan, Yeni Kıt'adan, Süper Güç diye bilinen Amerika Birleşik Devletlerinden “Yeni Asya Amerika Vakfı olarak” hepinize kalbi muhabbetlerimi ve kucak dolusu selâmlarımızı sunuyoruz.

Evet, ulvî bir gaye, mukaddes bir dâvâ, sarsılmaz bir şahs-ı manevinin devamı, gelişmesi ve en başta “Hakkın” rızasına nail olması için yine yollardayız. Bu defa Okyanus ötesine batıya yöneldik. Geçen Salı günü İstanbul’dan direkt olarak THY’nin en son model uçaklarından birisiyle olan “Antalya” uçağıyla tam on iki buçuk saat süren direkt bir uçuşla Kuzey Buzulları üzerinden Chicago’ya oradan da ABD’nin kuzey orta bölgesi yönündeki Wisconsin eyaletinin Milwaukee şehrine akşam namazı vakti ulaştık. Bu satırları Wisconsin eyaletinin Milwaukee şehrinde bulunan dershanemizden sizlere.yazıyorum. Kırkbeş yıldır Milwaukkee'de ikamet eden değerli ilim ve dâvâ adamı Prof. Süleyman Kurter Ağabeyle üç sene önce İzmir’de karşılaştığımız zaman bundan sonraki hayatını ve hizmetlerini artık Yeni Asya Nur Cemaatiyle, bu bayrak altında sürdürmek ve bu meslek ve meşrebte olanlarla birlikte olma iradesi ve kararlılığını dinlemiştim. O gün orada başlayan irtibat ve bağ gelişerek devam etti ve kendisinin nazik dâveti üzerine buradayız.

Bu noktaya gelinceye kadar “Yurt Dışı Hizmetleri” başlığı altında maksatla; iki senedir yoğun çalışmalarımız ve faaliyetlerimiz oldu. Bu tür hizmetlerimizi daha da genişleterek devam ettiriyoruz Elhamdülillah. Bu faaliyetlerin ana esasları ise; yetkili kurullarımız olan: Yönetim Kurulu, R. N. Enstitüsü, Eğitim Merkezi, Türkiye Eğitim Komisyonu, Kültürlerarası Köprü Derneği birlikte; Yönetim Kurulu’nun organizatörlüğünde, R. N. Enstitüsü Ve Yeni Asya Neşriyat marifetiyle Risâle-i Nur Külliyatının tamamını dünyanın dört ana dili olan İngilizce, Arapça, İspanyolca, Rusça’ya tercüme edilmesi en öncelikli bir hedef olarak tesbit ettik.

İkinci olarak hizmet gerektiren yurt dışı memleketlere vakıf elemanı göndermek ve oralardan gelecek elemanları dil ve hizmet yönünden Türkiye’de yetiştirip ana dilleriyle hizmetlere sevk etmek olacaktır.

Bu kurulların dosyasında bulunan kapsamlı hizmet plan ve programlarımızdan daha sonra bahsetmek üzere şimdilik ilk intibalarımızdan da kısaca bahsederek burada kalacağımız birkaç hafta içerisindeki detaylı intibalarımızı da ileriki günlerde paylaşmak üzere buradaki ilk iki günlük hatıralarımızı kısaca bahsederek şimdilik nokta koyalım.

Chicago uluslar arası hava limanından çıkışta bizi değerli Ağabeyimiz Prof. Dr. Süleyman Kurter ve Adem Şen Bey kardeşimiz karşıladı. Milwaukee şehri buraya 120 km mesafedeymiş. Hava alanından yola çıkar çıkmaz şiddetli ve birden bir rahmetle karşılaştık. Akşam namazını da buradaki dershanelerimizden ilkine ulaşıp cemaatle eda ederek sohbetlerimize başladık. Daha sonra ikinci dershanemize gidip orada da ders, muhabbet, hatıra derken gece saat 02.00'ye kadar bu meclisimiz devam etti. Sizlerin selâmlarınızı buradaki dostlarımıza illettik onların selâmlarını da sizlere iletiyoruz.

Buradaki iki dershanemiz de birbirine çok yakın. Birisi ağırlıklı olarak erkeklere, diğeri de ağırlıklı olarak bayanlara hizmet veriyor. Ama duruma göre her iki dershanede iki gruba hizmet edebiliyor.

Dershaneler adeta bir İslâm ve kültür merkezi hükmünde. Kütüphanelerinde Türkçe, Arapça, İngilizce, İspanyolca Risâleler var ve buralarda farklı türlü kültür ve tabiiyetten gelen insanlara hizmet verilmeye çalışılıyor.

Size ilk vereceğimiz haber bazılarınızın bildiği, ama çoğunuzun bilmediğini tahmin ettiğim buradaki camiamızın web sitesi çalışmaları hususunda olacak. Yeni Asya USA web sitesi adı altında İngilizce başta olmak üzere İspanyolca ve Türkçe olarak yayındadır. İlgilenenler: www.Yeniasyausa.com adresinden bilgileri alabilirler.

Netice olarak Yeni Dünyada, Yeni Kıt'ada başta değerli hocamız Prof. Dr. Süleyman Kurter, bütün aile fertleri olmak üzere bir avuç insanla burada cihanşümul bir dâvânın Türkiye ve ABD bağlantılarını birlikte planlayıp organizeli, planlı, programlı bir hizmet faaliyetini başlatıp ufuk açıcı haberlerini de en kısa zamanda hayata geçirmeyi ve sizlerle bu köşede paylaşmayı ümit ediyoruz. Bu konudaki en önemli hedefimiz ise; Üstadımızın açıkça ifade ettiği: “Doğru İslâmiyeti, İslâmiyete lâyık doğruluğu” başta nefsimizde olmak üzere bütün insanlığa bir müsbet mesajı ulaştırabilmek.

Bu diyarlardan size ilk müjdemiz burada kurulan Yeni Asya Resarech and Pueblication of America (YARPCA) YENİ ASYA ARAŞTIRMA VE BASIM MERKEZİ” adı altında bir vakfın kurulduğudur. Bu vakfın onüç kişilik mütevelli heyetinin içerisinde ben ve Türkiye’den başka bir arkadaşımız da var. Vakıf ilk Mütevelli Heyet toplantısını geçen ay yapmış ikinci toplantısını da yarın birlikte yapacağız İnşallah. Ve bu toplantıda; başta ABD olmak üzere Türkiye, Dünya hizmetleri için neler yapılabileceğimizi müzakere edip hem web sayfamızda bunları internet üzerinden bütün dünyaya ve bu köşeden de ileriki tarihlerde sizlerle paylaşmaya çalışacağız.

Diğer bir güzel haberimiz: Buradaki erkekler cemaati düzenli olarak hafta da üç gün ders yapıyorlar. Birisi Türkçe, diğerleri İngilizce ve İspanyolca olarak yapılıyor. Bayanlar da kendi aralarında aynı şekilde haftada üç gün ders yapıyorlar. Ramazan ayında dershanelerde her gün iftarlı ve ikramlı sohbetler devam etmiş. İnşallah bundan sonra durmaksızın devam edecek.

Bulunduğumuz mekân ile Türkiye arasındaki sekiz saatlik farklılıktan dolayı da biraz zorluğumuz olacak. Zaman içerisinde bu şartlara alışıp tarih ve zaman kavramlarını da birbirine karıştırmadan doğru zamanları doğru yerde konuşmayı ümit ediyorum. Bir defa daha “Yeni Dünya’dan” kucak dolusu selâmlar. Heyecan ve ufuk açıcı hizmet haberlerini önümüzdeki haftadan itibaren daha fazla paylaşmak dilek ve temennisiyle.

24.09.2010

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (17.09.2010) - Bedel ödemek ve dostluğun gereğini yapabilmek

  (10.09.2010) - Bayramlar ve kardeşlık

  (03.09.2010) - Mâlâyaniyâttan kurtulup muhabbete odaklanmak

  (01.09.2010) - Aidiyet duygusu ve sorumlulukları

  (20.08.2010) - İttihad-ı İslâmın önemi ve şartları

  (13.08.2010) - İslâmiyeti doğru anlamak üzerine - 4‘

  (12.08.2010) - İslâm kardeşliğinin tesisi

  (11.08.2010) - Gerçek tevekkül anlayışı

  (10.08.2010) - İslâmiyet’i doğru anlamak üzerine - 1

  (31.07.2010) - Müslümanın ‘kırmızı çizgileri’


Son Dakika Haberleri

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdullah ERAÇIKBAŞ

  Abdullah ŞAHİN

  Ahmet ARICAN

  Ahmet BATTAL

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Ali Rıza AYDIN

  Atike ÖZER

  Baki ÇİMİÇ

  Banu YAŞAR

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  Gültekin AVCI

  H. Hüseyin KEMAL

  H.İbrahim CAN

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Hakan YILMAZ

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Mehmet YAŞAR

  Mehtap YILDIRIM

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Muzaffer KARAHİSAR

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Osman ZENGİN

  Raşit YÜCEL

  Recep TAŞCI

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Said HAFIZOĞLU

  Saliha FERŞADOĞLU

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin YAŞAR

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İbrahim KAYGUSUZ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.