"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine doktorlardan büyük tepki: Gidecek olan belli

10 Mart 2022, Perşembe 00:25
ERDOĞAN’IN “GİDİYORLARSA GİTSİNLER, BURALAR BOŞ KALMAZ” SÖZÜNE HEKİMLERİN TEPKİSİ DEVAM EDİYOR.

GİDECEK OLAN HEKİMLER DEĞİL

Erdoğan’ın sözleri üzerine ‘GidecekOlanHekimlerDeğil‘ etiketiyle on binlerce tweet paylaşıldı. Doktorlar zorluklara rağmen kendi emekleriyle mezun olup bu noktaya geldiklerini ifada ederek, olumsuz çalışma şartlarına rağmen hizmete ve demokratik hak mücadelesine devam edeceklerini vurguladılar.

BAKANLIK: PERSONEL SAYISI YETERSİZ

Bu arada Sağlık Bakanlığı, hazırladığı faaliyet raporunda hekimlerin istifa etmesi, personel yetersizliği ve performansa dayalı ödeme sistemi gibi konularda kendisini eleştirdi. Rapordaki “Personel sayısı sağlık hizmeti talebini karşılayamıyor” tesbiti özellikle dikkat çekti.

***

Gidecek olan belli

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hekimlerle ilgili, “Varsın gidiyorlarsa gitsinler. Buralar boş kalmaz merak etmeyin” sözlerine hekimlerden tepki geldi: “Gidecek olan belli.”

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın doktorlarla ilgili “Varsın gidiyorlarsa gitsinler. Buralar boş kalmaz merak etmeyin” sözleri tepkiyle karşılandı. Türk Tabipleri Birliği (TTB) İkinci Başkanı Ali İhsan Ökten, “Erdoğan’ın anlamadığı zaten genç hekimler ülkeyi terk ediyor. Sorunlarımızın paraya indirgenmesi çok acı” dedi. Diken’e konuşan Ökten, şunları söyledi: “Söylediği çok saçma. Erdoğan’ın anlamadığı, zaten genç hekimler ülkeyi terk ediyor. Ocak’ta 197, Şubat’ta 156 hekim bizden iyi hal belgesi istedi. Kaldı ki asistanlarla nasıl yürütecekler? Asistanlar eğitim alıyor. Eğitimleri bitmeden onlara sorumluluk veremezsiniz. Asistanların yaptığı her iş, uzman hekim, klinik şefi veya klinikteki eğitim görevlilerinin sorumluluğundadır. Kaldı ki hekimlik böyle birkaç yıllık eğitimle öğrenilmiyor. Uzun süre emek harcıyoruz. Yılların verdiği bilgi birikimi, tecrübe var. Bunlar bir anda yok sayılamaz. Sandıkları kadar basit değil.”

Bizlere koca bir gençlik borçlu

‘GidecekOlanHekimlerDeğil’ etiketiyle on binlerce tweet paylaşıldı. Özellikle doktorlar çalışma şartlarına ve kendi emekleriyle okuduklarına dikkat çekti. Bir vatandaşın tweetinde “İnsanları devlet okutmaz, devlet okul açar, başarılı olan kazanır; harcını, öğrenim kredisini son kuruşuna kadar öder.. falan filan.. devlete bir şey borçlu olduğumuz yok da bu devlet bizlere koca bir gençlik borçlu.. o işi nasıl yapacağız” ifadeleri kullanıldı. Başka bir tweette “Günün fıkrası: Bir ülkede 15 bin tl kazanan aile yoksul sayılırken o ülkenin kralı 8-9 bini hekimler için makul görüyor eğer kamudan ayrılırlarsa bu ücretlere yurtdışından gelecek hekimleri istihdam edeceğini söylüyor. #GidecekOlanHekimlerDeğil” denildi.

Yaşanan krizin üstünü örtme çabası

Diken’in haberine göre, TTB Merkez Komisyonu’ndan yapılan açıklamada, Erdoğan’ın aslında ‘sağlık sistemindeki başarısızlıklarını itiraf ettiği’ söylendi: “Sağlığa yönelik acil taleplerimizi görmezden gelen, insanca yaşanabilir ücret talebimizi hedefe koyan bu açıklama toplumu yanıltma, topluma Hekimlerin tek istekleri paraymış gibi göstererek sağlıkta yaşanan krizin üstünü örtme çabasıdır.” 14-15 Mart’da bütün sağlık kurumlarında ‘g(ö)rev’e gideceklerini hatırlatan TTB’li hekimler, açıklamada, “Bu sözlere gereken cevabı o gün bir kez daha hep birlikte vereceğiz. Gidecek olan hekimler değil!” ifadesini kullandı.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 2346
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Salih

    10.3.2022 11:30:40

    Artık Apır sapır gidiyorlar. Seçim. Başka yolu yok.

  • Salih

    10.3.2022 11:27:36

    Tek çare Seçim. Resmen Apır sapır giden bir yönetim ve ekonomik zorluk içinde boğulan vatandaş . Seçim seçim seçim .

  • Toygar

    10.3.2022 08:27:25

    "Gidecek olan belli" imza

  • Hüseyin İlhan

    10.3.2022 02:12:30

    Her meslek sahibi gider amma ben gitmem,Koltuk benimle kaim,ben koltuksuz,koltuk bensiz olmaz.Benden başkası bu koltuğu düşmana hizmet için dolduramaz mı demek istiyor.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı