"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hollandaca Mektubat

10 Mayıs 2019, Cuma 19:48
Bediüzzaman Said NursÎ’nin Risale-i Nur Külliyatı’ndan Mektubat kitabı da Hollandacaya çevrildi.

Bediüzzaman Said Nursî’nin Risale-i Nur Külliyatı’ndan Mektubat kitabı da Hollandacaya çevrildi. www.iurpress.nl sitesinde  yer alan bilgilere göre, eserin tanıtımında, Bediüzzaman’ın Sözler, Mektubat, Lem’alar ve Şuâlar başta olmak üzere 14 büyük kitaptan müteşekkil Risale-i Nur Külliyatı Kur’ân’ın ve imanın hakikatlerini pozitif ilimler ışığı altında izah ve ispat etmektedir. Nurlar, yaradılış ve hayatla alâkalı insanlığın zihnini asırlar boyunca meşgul eden üç önemli soru olan, “Ben kimim? Nereden geliyorum? Nereye gidiyorum? Bu dünyada bulunmamın gayesi nedir?” sorularına mukni ve makbul cevaplar vermektedir, ifadelerine yer veriliyor deniliyor. 

ÖNEMLİ SORULARA CEVAPLAR

Kitabın tanıtımı yapılırken ayrıca, “Hollandaca lisanına tercümesini yapıp şu an tanıtımını yaptığımız Mektubat (De Brieven) bir kısmıyla Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri’nin talebelerinin kendilerine sorduğu günümüzde insanların zihinlerini çok meşgul eden ve özellikle âlimlerin üzerinde çokca tartıştıkları sorulara verdiği orjinal cevaplardan oluşmaktadır. Her ne kadar âlimler arasında tartışılan konular olsalar da konular yediden yetmişe her tabakanın istifade edebileceği herkese hitap edebilecek açıklıkta ele alınmıştır. Diğer kısmıyla tevhid, nübüvvet, haşir, gıybet, uhuvvet ve milliyetçilik gibi birçok konu üzerinde izahatlar yapılmıştır.  Kısacası bu Mektubat adlı eser Bediüzzaman’ın kaleme aldığı, okuyucuların hem kalbine hem de aklına hitap eden, nadide eserlerinden birisidir” sözlerine yer veriliyor.Kitabı iki ayrı formatta (büyük boy ve orta boy) “www.iurpress.nl”den temin edilebiliyor. 

İstanbul - Yeni Asya

Haber Merkezi

Etiketler: Risale-i Nur, Hollanda
Okunma Sayısı: 2217
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı