"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

OHAL Komisyonu kapatılsın

21 Nisan 2021, Çarşamba
TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, OHAL Komisyonu’nun kapatılmasını ve KHK’lar ile ihraç edilenlerin görevlerine dönmesi gerektiğini söyledi.

Açıklamasında Koramaz şunları söyledi: “2017 yılı başında kurulan Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu, süreci uzatmaktan, mağdurların hukuka erişimini engellemekten başka bir işe yaramamaktadır. Başlangıçta bir yıllık görev süresiyle kurulan komisyon, 4 yılı aşkın zamandır kendisine yapılan 126 bin 300 dosya hakkındaki işlemlerini tamamlayamamıştır. Çalışma hızı giderek düşen ve bazı dosyaların incelenmesini özellikle sona bırakan Komisyon, 2020 yılı içinde sadece 14 bin 10 dosya hakkında karar vermiştir. Komisyon’da halen 14 bin 320 dosya bekletilmektedir.” OHAL Komisyonu’nun kapatılması gerektiğini ifade eden Koramaz şunları aktardı: “Yıllardır devam eden adaletsizliğin giderilmesi için OHAL Komisyonu kapatılmalı, haksız-hukuksuz biçimde kamu görevinden ihraç edilen herkes işlerine geri dönmeli, kamu emekçileri üzerindeki siyasi baskı ve yıldırma politikalarına derhal son verilmelidir.”

Okunma Sayısı: 3526
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Yunus

    21.4.2021 20:57:23

    Komisyonun iki yıl oyalamasından sonra idari mahkemeye başvurdum o da komisyon gibi iki yıldır sonuçlanmadı. O elinde terazi tutanın gözü kör olsun!. ☺

  • Ulaş

    21.4.2021 10:41:26

    2016 senesinin Eylül ayında kamu görevinden ihraç edildim. 2017 senesinin Kasım ayında ihracımla alakalı savcılıktan takipsizlik kararı aldım. Bu savcılık kararını OHAL Komisyonu'na 2017 senesinin Aralık ayında ilettim. Lakin, 2020 senesinin Şubat ayında OHAL komisyonu başvurumu iki gerekçeyle reddetti. Başvurumu reddetme gerekçelerinden birisi benim ihracıma sebep olan Kurumun hakkımdaki soyut ve mesnedsiz ithamlarıdır. Lakin, bir idare tarafından bir şahıs hakkındaki istihbarî nitelikteki bilgilerle idari işlem tesis edilmesinin hukuka aykırı olduğu Danıştay'ın ictihadî kararıyla sabittir.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı