18 Haziran 2014, Çarşamba
Atatürk Baraj Gölü üzerinde 2 yıl önce temeli atılarak inşasına başlanan ve Türkiye’nin en uzun üçüncü asma köprüsü özelliği taşıyan Nissibi Köprüsü’nde sona yaklaşılıyor.
Adıyaman’ı Diyarbakır ve doğuya bağlayacak olan 610 metre uzunluğundaki Nissibi Köprüsü Ekim ayında araç trafiğine açılıyor. Adıyaman ve Diyarbakır ile birlikte birçok ilin geçiş noktası olacak Nissibi Köprüsü’nün hizmete sunulması ile birlikte bölgedeki ulaşımın daha rahat ve güvenli bir şekilde yapılmasına imkân verilecek, zaman ve yakıt tasarrufu sağlayarak ülke ekonomisine ciddî katkıda bulunmanın yanı sıra Adıyaman’ın turistik değerleri ve inanç turizmi göz önüne alındığında, yapılacak köprünün bölgenin turizm ekonomisine de ciddî bir canlılık getireceği bekleniyor.
Okunma Sayısı: 787
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.