Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Nejat EREN

Afyon'da okumalar, Zonguldak'ta konuşmalar



Günler geçiyor. Zaman sel gibi akıyor. Hayat devam ediyor. Bu hayatı onu verenin yolunda kullanmak ne kadar güzel ve hoş.

Afyonkarahisar ili Türkiye’nin ortasında bütün yolların birleşme kavşağı. Afyon deyince Nur hizmetlerinde “zindan ve karanlık” gelir hep aklıma. Kırklı yılların zulüm ve istibdadı bu dâvânın müntesiplerine nasıl çullanmış. Bu karanlık düşünce ve uygulamaları çok defalar duyduk ve okuduk.

Fakat her zemin ve zamanda müsbeti ve istikameti hedefleyen bir gönül ve dâvâ adamı olan Bediüzzaman Hazretlerinin müsbet hareketi hedef alan uygulamaları neticesinde bu ülke ve insanları bütün bu olumsuzlukları insanlığa hizmete dönüştürdüler ve menfîlikleri unutturdular, elhamdülillâh.

Afyon’da Nur hizmetleri meşverete dayalı ve sistemli olarak yıllardan beri istikametli bir çizgide devam etmektedir. Onun için bu konuda, burada yerleşmiş ve oturmuş bir kadrodan bahsetmek onların haklarını teslim etmektir.

Son on yılda Afyon’da çok iyi ve köklü hizmetlere beraber imza attık. Son programda yine kendilerinin dâveti ile üniversiteli kardeşlerle bu sefer yeşil bayırlarda, ağaçların altında, şırıl şırıl akan suların kenarlarında çok hoş ve harika bir programda çok kısa beraber olduk. Kendi açımdan, son yılların en verimli programlarından birisi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Tabiatla baş başa, sakin, müsait ve harika bir ortam. Bulunulan mekânda su kıtlığı olsa da bütün bunları aşacak diğer şartlar elbetteki bu olumsuzluğu unutturmuştur.

Hazır ve zinde bir gönüllü gurubu. Arkada her türlü derde derman bulan, koşan, koşturan, anında çözüm üreten bir meşveret ve şahs-ı manevî olunca her şey tıkır tıkır işliyor. Yaşanılan hayat dersinin gönüllerdeki dalgalanmasına ve etkilerine doyum olmuyor. Her şey müsbet ve güzel.

Burada yine kendi açımdan tek olumsuzluk erken ayrılma durumunda kalmam. Kısa zaman diliminde bu programa katılabilmemdi. Benden sonra nöbeti devralan yazarlarımızdan Ali Ferşadoğlu da tahmin ediyorum aynı düşünce ve duygularla kaldığımız yerden devam etmiştir.

Buradaki programdan sonra, hafta sonu gazetemizin imtiyaz sahibi muhterem Mehmet Kutlular ve Gazetemiz yazarlarından muhterem Halil Uslu Ağabeylerle birlikte; “Ahlâk” konulu konferanstaki konuşmamızı yapmak üzere Zonguldak ilimize hareket ettik.

Gazetemiz tarafından bilhassa son üç senedir seri ve yoğunlukla yapılan Bediüzzaman ve Risale-i Nur ağırlıklı toplantılar her mahalde çok güzel bir heyecan ve hareketlilik meydana getiriyor. Bu mukaddes dâvânın daha iyi anlaşılmasına vesile oluyor.

Bu ilimizde de aynı şeyler oldu. Yakın il ve ilçelerden gelen gönül dostları hasret giderip kucaklaştılar. Hanımların gayretleri ile açılan kermes de inşallah büyük hizmetlere vesile olmuş ve daha da olur.

Risâle-i Nurlar ve Bediüzzaman artık ağırlıklı olarak Türkiye ve dünya gündemindedir. Bu konferansta da gerek şahsım, gerekse de Mehmet Kutlular ve Halil Uslu Ağabeyler ağırlıklı olarak bu konu üzerinde durduk. Bu çok önemli ve hassas konunun gönül ve kalplerimizden başlayarak günlük yaşantımızda daha önemli ve ciddî olarak gündemimize oturduğu oranda, insanlığa büyük hizmet edeceğiz inşaallah.

Ülkemizde ve dünyada cereyan eden hadiselerin ışığı altında konuya baktığımız zaman gerçekten dehşet verici manzaralar var. Sigara, alkol, uyuşturucu, fuhuş, hırsızlık başta olmak üzere her türlü kötü alışkanlık ve yüz kızartıcı suçlar dehşet veren boyutlara ulaştı. Maneviyat çöküntüsünün meydana getirdiği boşluğu görmeyen, görmek istemeyen gözü dönmüş fırsat tacirlerine meydanı bırakmamak için Nurun hadimleri var güçleriyle çalışmak zorundadırlar.

Bu mânâda bütün güç ve gayretimizi her gün, ay ve yıla, bu hizmet faaliyetlerini yayarak ve bireyden başlayarak bütün topluma, ülke ve dünya gündemine taşımak ve devreye sokmak durumundayız.

Her tarafta birer çekirdek ve aşılama şeklinde devam eden bu gibi sosyal ve kültürel faaliyetlerin sevenler üzerindeki müsbet etkisi kadar, maneviyat muhalif ve düşmanları üzerinde de çok tesirli bir etki yaptığını, onların morallerini bozduğunu bunca yıllık tecrübe ve birikimlerimize bakarak rahatlıkla söyleyebiliriz. Bunun için Risâle-i Nur okumalarının da, toplantı ve konferanslarımızın da artarak devam etmesini yürekten temennî ediyoruz.

Bu gayretlere yeni gayret ve himmet katmak, aşk ve şevkle hizmetlere devam etmek ümit ve temennisiyle.

17.06.2006

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (10.06.2006) - Nimetler ve değerleri

  (03.06.2006) - Yaz gafleti ve bazı düşünceler

  (27.05.2006) - Hizmette tatlı dil ve güleryüz

  (20.05.2006) - Risâle-i Nurlara karşı olan vefa borcumuz

  (16.05.2006) - Avrupa İslâmla müşerref olmaya hazırlanıyor

  (06.05.2006) - Yeni köprüler kurmak

  (30.04.2006) - Fransa’da Nur hizmetleri - 2

  (29.04.2006) - Fransa’da Nur hizmetleri - 1

  (22.04.2006) - Alan daraltmak ve cumhura sırt dönmek

  (15.04.2006) - Programlarıyla örnek bir ilçe: Turgutlu

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Meryem TORTUK

  Metin KARABAŞOĞLU

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  S. Bahaddin YAŞAR

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  Ümit ŞİMŞEK

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004