Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kazım GÜLEÇYÜZ

Hilmi Doğan



Eski Yönetim Kurulu üyelerimizden ve bir ara gazetemizde idare müdürlüğü de yapmış olan muhterem Hilmi Doğan’ın rahatsızlığından, 8 Nisan’daki yazımızda bahsetmiştik.

Mehmet Emin Birinci’nin vefatı sonrasında, rahmetli Bekir Berk’i de yad ettiğimiz o yazıda, tedavi altında olan bir başka muhterem zattan, Mustafa Türkmenoğlu’dan da söz etmiştik.

Türkmenoğlu Temmuz’da rahmete kavuştu.

Yönetim Kurulu üyemiz Ali Vapur, geçtiğimiz 3 Kasım’daki Temsilciler Toplantısında Doğan’ın durumunun ağırlaştığı bilgisini vermiş ve dolaylı bir helâlleşmeye vesile olmuştu. Ve bu helâlleşmeden iki buçuk hafta sonra Hilmi Doğan berzaha göçtü. Allah rahmet eylesin.

Hilmi Doğan’ı ilk kez 1976 yılında Ankara’da Yeni Asya bürosunda, üniversite öğrencilerinin burs ihtiyacını temin için çabalayan müşfik ve gayretli bir bürokrat olarak görüp tanımıştım.

1990’dan sonra Yönetim Kurulu üyemiz oldu. 1970’li yıllarda kısa bir müddet gazetemizde idare müdürlüğü yaptığını ise, yazarımız Nuriye Çevik’in hazırlayıp “Nurlu Hatıralar” adıyla kitaplaştırdığı ve Yeni Asya Neşriyat arasında yayınlanan hatıralarından okuyup öğrendik.

Zaman zaman nur sohbetlerinde ve Üstadı anma toplantılarında karşılaştığımız Hilmi Doğan’ın en son, 2005’te Konya’da yapılan, Mustafa Sungur, Mehmet Fırıncı, rahmetli Mehmet Emin Birinci ve Mustafa Türkmenoğlu’nun da katıldığı o muhteşem ve unutulmaz buluşmada, paneli yöneten Halil Uslu’nun daveti üzerine sahneye çıkarak “Erek Dağı” şiirini okuduğunu hatırlıyoruz.

Doğan’ın en çok bilinen ve “Çırpınırdı Karadeniz” makamında söylenen şiiri ise “Tepelice çama çıktım/ Gelincik dağına baktım/ Mümkün olsa kalacaktım/ Bir ömür boyu Barla’da” dörtlüğüyle başlayan o unutulmaz mısraları.

Doğan, Risale-i Nur hizmetinin geride hoş bir sada ve derin izler bırakmış çok önemli emektarlarından biriydi. Mekânı Cennet olsun.

Ailesinin ve Nur camiasının başı sağ olsun.

***

Aktüel dergisinin gazetemize yönelttiği eleştiriyi cevaplamaya çalıştığımız yazıyla ilgili olarak Barbaros Balaban şu mesajı iletmiş:

“Aktüel dergisinde çıkan eleştiri standart maddeci ve dünyevî görüşün, insanın ilimleri sadece geçici dünya hayatında geçimini temin etmek için bir vasıta olarak kullanma anlayışının bir dışavurumu olmuş bence.

“Onlara göre, çalışmayacaksan ve bunu paraya çevirmeyeceksen, okumanın da bir anlamı olmayacaktır.

“Halbuki biz Nur talebeleri dünyevî ilimleri geçim vasıtası olmakla birlikte esasında Cenab-ı Hakkın Esma-i Hüsnasının kâinattaki tecelliyatını kavrayıp ubudiyetimizdeki kaliteyi arttırmak için kullandığımızdan, bacılarımızın da derunî ilme nüfuzunu ve hatta allâme olmalarını isteriz ve dünyevî fenleri de en iyi şekilde öğrenmelerine canı dilden taraftarız.

“Bence hadisenin hem orada, hem bizim tarafta sadece “çalışabilirlik veya çalışamamazlık” noktasından değerlendirilmesi eksik olur.

“Bu hususta, esas olarak fen ilimlerini ve dünyayı, ahireti kazanmaya bir araç olarak gören temel anlayışımızı vurgulamamız gerekir.”

25.11.2007

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (24.11.2007) - Reform fırsatı

  (23.11.2007) - Çözüm planı

  (22.11.2007) - İftira utancı

  (21.11.2007) - Önemli buluşmalar

  (20.11.2007) - Farklı bir dönem

  (18.11.2007) - Asıl çelişki

  (17.11.2007) - Niye isyan etmiyorlar?

  (16.11.2007) - Özgür Kudüs için

  (15.11.2007) - Denge hesabı mı?

  (14.11.2007) - Özeleştiri süreci

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT


 Son Dakika Haberleri