Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Zafer AKGÜL

Biz de sencileyin ağlasak gerek



Ey Tepelice Çam’a çıkan… Ey Gelincik Dağı’na bakan... Ey mümkün olsaydı bir ömür boyu Barla’da kalacak olan...

Ey seherde açan güllerin, çeşmindeki bülbüllerin, cennet yurdumuzdaki göllerin en güzel suyunun olduğu Barla diye yanık yanık seslenen...

Ey kara dut, Cennet Bahçesi’nde, Karakavak’ın meşesinde, Ulu Çınar’ın gölgesinde Üstadımızı arayan..

Ey Çamdağından esen yellerin, Zikir arkadaşı dalların, Belki gelir ümidiyle, hasretle Üstada muntazır olan yolların ucunda durup bekleyen..

Ey Erek Dağında, Erek Dağına karşı “Üstadımız seher demlerinde gelirse sana... Mübarek ellerinden öp kana kana” diye yalvaran..

Ey “bulutlar başında boz duman gibi, burçların yaralı bir ceylan gibi, binicisiz kalmış küheylan gibisin” diye seslenip “Gözlerinde yaş var üzgünsün Erek... Ben de sencileyin ağlasam gerek” diye Üstadının ayrılığıyla gözyaşları döken...

Ey, Zernabad suyundan abdest alanlara, yalçın doruğunda namaz kılanlara, Sine-i küfre korku salanlara müjdeler getiren; “Geldi nesl-i cedid ağlama Erek... Karlar giyin (ama) kara bağlama Erek!” diye teselli veren..

Demek sen de Üstadına kavuşmak için bizi terk ettin ha... Sen de “Zahmet, meşakkat yeri dünyadan; rahmet, mükâfat, saadet yeri, bostan-ı cinâna, cennet bahçelerine” dâvete icabet ettin ha?

“Tepelice Çama çıktım, Gelincik dağına baktım” dizelerini “Çırpınırdı Karadeniz” makamında okuya okuya Barla’da, Van’da, Isparta’da, Şanlıurfa’da nur kardeşlerimizle bölük bölük, grup grup dolaşırdık. Muhabbetle kucaklaşırdık. Şevk alıp, şevk verirdik yurdumun dört bir yanına. Her mevlit toplantısına otobüsler dolusu gidişlerde ve gelişlerde senin marşlarını dağlara taşlara dinlete dinlete, gökkubbeyi çınlata çınlata söylerdik.

Doğrusu hayatta seninle hiç karşılaşmadım, mülâkî olamadım. Nasip... Ama birimiz Şarkta, birimiz Garpta, birimiz Cenupta, birimiz Şimalde, birimiz dünyada, birimiz ahirette de olsak biz yine birbirimizle beraberdik. Kalplerimiz birdi ve birlikte atardı. Seni unutmadık ve unutmayacağız.

Nur hizmetlerindeki fedakârlığını, Medrese-i Yusufiyyeye girerken gösterdiğin metaneti, bizlere örnek teşkil eden güzel ahlâkını, cesaretini, şecaatini, sabrını, sebatını, istikametini unutmayacağız.

Bu hizmet-i imaniye ve Kur’âniyyeyi şan ve şerefle, bir bayrak gibi yere düşürmeden alnı açık başı dik olarak hüsn-ü hatime ile gelen nesillere devreden, Rahmet-i Rahmana kavuşmuş Zübeyir Ağabeylerin, Tahirî Ağabeylerin, Bayram Ağabeylerin, Ceylan Ağabeylerin ve daha nice güzide nur ordusunun serdarları gibi sen de Rabbimin daveti üzerine bayrağı devredip gittin. Ruhun şad olsun. Mekânın cennet olsun. Gönüllerimizde senin gibi muhterem ağabeylerimizin fedakârâne hizmetlerinden gelen muhabbetiniz; dillerimizde “Çam Dağından esen yeller... Zikir arkadaşı dallar... Üstad’a muntazır yollar... Gelecek deyu Barla’da...” diye sürüp giden şiirleriniz aziz bir hatıra olarak hep dolaşacak.

Muhterem Hilmi Doğan Ağabeyimiz gitti... Erek Dağı’na seslenerek “Bugün gözlerimizde yaş var üzgünüz Erek… Biz de sencileyin ağlasak gerek…” diyoruz. Allah rahmet eylesin..

25.11.2007

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (17.11.2007) - Daha ne duruyoruz?

  (10.11.2007) - Yine bir 10 Kasım

  (20.10.2007) - Karanlıkta vuruşmak

  (14.10.2007) - Sınır ötesi mi, sinir ötesi mi?

  (25.09.2007) - Hakikat çekirdekleri

  (10.09.2007) - Güle güle Pavarotti

  (09.09.2007) - Anlayana!

  (01.09.2007) - Cumhurbaşka-s-ı

  (24.08.2007) - Ne sev, ne terk et!

  (18.08.2007) - Yazılı olmayan yasa

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT


 Son Dakika Haberleri