Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Faruk ÇAKIR

Şimdi de milleti 'azınlık' yaptılar



Başörtüsü yasağını savunanların içine düştüğü 'açmaz'ı görmek gerek. Kanunsuz yasağı devam ettirebilmek için tutundukları bütün 'dal'lar ellerinde kalıyor. İçerden ve dışardan, 'haklısınız, yasak devam etmeli' diyen kimseler çıkmıyor.

Tabiî ki kanunsuz yasağın devamını savunan belli bir zümre var. Ancak bu zümrenin 'hür dünya'dan destek bulduğunu söylemek imkân ve ihtimal haricinde. Çünkü bütün dünya biliyor ki, 'muasır medeniyet seviyesi'ne ulaşan hiçbir hür ve demokrat ülkede, Türkiye'de olduğu gibi kanunsuz başörtüsü yasağı yok ve olması da düşünülmüyor.

Yasakçıların tutunmaya çalıştıkları bütün 'dal'ların ellerinde kaldığını gösteren bir delil de, 'yasak kalksın' diyenleri 'azınlık' göstermeye kadar vardırmış olmalarından anlaşılıyor. Kanunsuz yasağı savunmak için belki başka bahaneler ileri sürülebilir ama 'yasak kalksın' diyenleri 'azınlık' olarak görmek ve göstermek; suları tersine akıtmaya çalışmak kadar hakikate aykırıdır!

Bir gazete, konu ile ilgili tartışmaları manşete taşımış ve bunu "Azınlığın zorlaması" başlığıyla duyurmuş. İlgili gazeteye açıklama yapan "aydın"lardan biri, güya istihza ile "Türban 1970'te farz kılındı" derken, bir başkası da "(Öğrenciler üniversiteye) Çarşaf ve sarıkla gelirler" demiş. Bunlara ilâve olarak, halkın helâl reyleriyle hiçbir zaman iktidar yüzü görmeyen bir partinin lideri de, "Türban değil laiklik tartışılıyor" demiş. (Cumhuriyet, 27 Ocak 2008)

Başörtüsü yasağının sona ermesini isteyenleri 'azınlık' olarak görmek, olsa olsa 'tek parti anlayışı' ile mümkün olabilir. Bu nasıl bir 'azınlık'tır ki, yapılan her ankette milletin yüzde 70'i 'yasak kalksın' diyor? Milletin büyük çoğunluğunu 'azınlık' olarak görmek, Türkiye ve dünya gerçekleriyle örtüşüyor mu?

Hak ve hukukun 'azınlık' ya da 'çoğunluk' meselesi olmaması gerçeği bir yana, burada 'büyük çoğunluk'un yasağa karşı çıkma hadisesi vardır. Milletin büyük ekseriyeti 'yasak sona ersin' derken, bu talepleri 'azınlığın zorlaması' şeklinde yorumlamak gerçeklerle örtüşür mü?

Aslında Türkiye'yi bu anlayış zora sokuyor. Apaçık bir gerçeği ters yüz eden bu anlayışa göre 'yasakçılar'ın 'özgül ağırlıkları' çok fazla. Her halde 'civa' gibi çok yoğunlar ve halkın yüzde 70 ya da 80'inin tercihleri bunlar açısından bir anlam ifade etmiyor. Bu anlayışın, Türkiye ve dünya gerçeklerine tamamen zıt olduğunu ifade etmeye her hâlde ihtiyaç yok.

Yasakçılar elbette yasağı savunmaya devam edecek. Ama bunu yaparken biraz insaflı olmaları beklenir. Milletin ortaya koyduğu iradeye 'azınlık' demenin bir sonraki adımı; bu 'azınlığın' reylerine itibar edilmemesi anlayışını da beraberinde getirir. O zaman da demokrasiden bahsetmek mümkün olmaz.

Milletimiz, kendisine 'azınlık' diyenleri her defasında hür seçim sandıklarında mahkûm etmiştir, bundan sonra da mahkûm etmeye devam eder. Yasakçıların tutunacak dalları kalmadı. Bundan sonra 'yılan'a sarılsalar da faydasız...

İnşaallah, milletin dediği olacak.

28.01.2008

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (27.01.2008) - Başka yolu yok

  (26.01.2008) - Eyvah, içki yasaklanacak!

  (25.01.2008) - Yasakçılarla mutabakat olur mu?

  (24.01.2008) - Yasakçılığı bırak, çeteye bak!

  (23.01.2008) - 'Mescid'lere sahip çıkalım!

  (21.01.2008) - Amerika gibi!

  (20.01.2008) - Kurtulmamız gereken 'ger'iciler

  (19.01.2008) - Bir kelime, bir işlem

  (18.01.2008) - Bir tuzaktan, bir tuzağa

  (17.01.2008) - Değerlerin değerini bilmek

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Nurettin HUYUT

  Raşit YÜCEL

  Rifat OKYAY

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT


 Son Dakika Haberleri