"Gerçekten" haber verir 21 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Yeni Asyadan Size

40. yıla doğru



Geçtiğimiz 21 Şubat’ta girdiğimiz 39. hizmet yılımızda, özellikle 23 Mart’ta yaptığımız görsel yenilenmeyi ve buna paralel olarak muhtevayı güçlendirme yönünde gerçekleştirdiğimiz yenilikleri biliyorsunuz.

Yeni Asya gibi “Risale-i Nur’u matbuat lisanıyla konuşturma” ideal ve misyonuyla yola çıkıp çok büyük engel ve zorlukları aşarak bugünlere ulaşmayı başarmış bir gazetenin şu anda erişmiş olduğu merhale, karşı karşıya olduğu zorluk ve sıkıntılar nazara alındığında elbette ki takdire şayan bir başarı tablosu oluşturuyor.

Bu başarıda emeği geçen herkesi, bilhassa sayıları on binleri bulan isimsiz kahramanları tebrik ve takdir hisleriyle yad ediyoruz.

Ancak Risale-i Nur’un vermiş olduğu son derece önemli derslerden birinin, “Mevcuda iktifa dûnhimmetliktir” sözüyle dile getirildiğini ve aynı mânânın “İki günü eşit olan, ziyandadır” kudsî ikazıyla da on dört asır öncesinden itibaren bir hayat prensibi olarak dikkatlerimize sunulduğunu bilen hizmet insanları için, gelişmenin, terakkînin, ilerlemenin sınırı, hududu ve sonu yok.

Evet, imkânlarımız her zaman olduğu gibi yine mahdut. Hattâ son dönemde bütün reel kesimi kıvrandıran darlık, sıkıntı ve krizden Yeni Asya da payını fazlasıyla alıyor.

Ama Yeni Asya’nın özelliği, hiçbir zaman sönmeyen ve sönmeyecek, sonsuz bir ideale hizmet için var olduğu gerçeği.

Bu gerçektir ki, onu 40 yıla yaklaşan zorlu hizmet yolculuğunda karşı karşıya kaldığı zorluk, engel, baskı, dayatma ve fitneleri aşarak bugünlere ulaşmasını mümkün kıldı.

Cenâb-ı Hakkın yardımı ve aynı idealler etrafında kenetlendiği değerli okurlarının hiçbir hal ve şartta eksilmeyen desteği ve duası sayesinde ayakta kalarak bugünlere erişen Yeni Asya, inşaallah ihlâs, istikamet ve tavizsiz istikrar çizgisinde daha nice yıllara ulaşacak ve daha nice hizmetlere imza atacaktır.

Buna bütün kalbimizle inanıyoruz.

Bu çerçevede, Allah nasip ederse 2009 21 Şubat’ında idrak edeceğimiz 40. hizmet yılımıza yönelik düşünce temrinlerine çoktandır başlamış bulunuyoruz ve bu konuyu muhterem okuyucularımızla da paylaşmak istiyoruz.

40. yıl, hizmet tarihimizde önemli bir dönüm noktası. Dolayısıyla bu yılı, şânına lâyık hizmet hamleleriyle değerlendirmek için hepimize büyük görevler düşüyor.

Sizlerden ricamız, bu önemli yıl dönümü öncesinde, hepimizi bekleyen vazifelerle ilgili olarak, işin fikir yüküne de ortak olmanız ve bu sene içerisinde ne gibi hamle ve faaliyetler yapılabileceği konusunda fikir üreterek bizlere ulaştırmanız.

Halen Türkiye’nin çeşitli yerlerinde devam eden okuma programlarının teneffüs aralarında, istişare zeminlerinde, arkadaş ve aile sohbetlerinde bu konunun gündeme alınıp fikir ve proje geliştirilmesini ve sonuçların en kısa zamanda bize gönderilmesini bekliyor, değerli katkılarınız için şimdiden teşekkür ediyoruz.

***

Ramazan sayfası

Sayılı günler hızla geçiyor. Regaib Kandilini idrak ettiğimiz gece daha dün gibi. Ama üzerinden iki buçuk hafta geçti. Ve Üç Ayların ilki olan Receb-i Şerifin 18. gününe eriştik. Haftaya 29 Temmuz Salı’yı 30 Temmuz Çarşamba’ya bağlayan gece Mi’rac Kandili. 3 Ağustos, Şaban-ı Şerifin ilk günü. 16 Ağustos Cumartesi’yi 17 Ağustos Pazar’a bağlayan gece Berat Kandili. Ve 1 Eylül Pazartesi de, Allah ömür verirse Ramazan-ı Şerifi karşılayacağız.

Bunları hem şimdiden bir hatırlatma, hem de gazetemizin Ramazan sayfasına katkıda bulunmayı düşünen arkadaşlarımıza, çalışmalarını ona göre tanzim etmeleri mesajını iletme babında yazıyoruz.

Ve diyoruz ki:

Önümüzde bir ay gibi bir zaman kalmış durumda. Yani, çalışmalarınızı en geç 20 Ağustos günü elimizde olacak şekilde hızlandırmanız gerekiyor. Bekliyoruz.

21.07.2008

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (14.07.2008) - Üç acı kayıp

  (07.07.2008) - Büyük Cevşen

  (30.06.2008) - Okuma mevsimi

  (23.06.2008) - Miranda misafirimizdi

  (16.06.2008) - Özel dosyalar

  (09.06.2008) - Tatil ve gazeteniz

  (02.06.2008) - Gezi eki

  (26.05.2008) - Toplantının ardından

  (19.05.2008) - Toplantı haftası

  (12.05.2008) - Yeni pencereler

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Nurettin HUYUT

  Osman GÖKMEN

  Raşit YÜCEL

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Saadet TOPUZ

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Serdar MURAT

  Suna DURMAZ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  Ümit KIZILTEPE

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır