Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Yeni Asyadan Size

Miranda misafirimizdi



23 Mart’ta verdiğimiz “Meşrutiyetin 100. yılında Batılı aydınların gözüyle Bediüzzaman ve demokrasi” ekimize bir makale ile katkıda bulunduktan sonra haftalık yazılarıyla Yeni Asya ailesine katılan Robert Miranda, Müslüman olduktan sonraki ismiyle Davud Ali Selâm, geçen hafta gazetemizin davetlisi olarak Türkiye’ye geldi.

Süleymaniye’deki Yeni Asya Vakfında misafir ettiğimiz Miranda, Yeni Asya’yı ziyaretinde gazetemiz mensuplarıyla tanışarak sohbet etti, çalışmalarımız hakkında bilgi aldı ve çok müsbet intibalar edindiğini söyledi.

Yeni Asya’da haftada bir yazmaya başladıktan sonra dünyanın çeşitli ülkelerinden yazılarıyla ilgili destekleyici mail mesajları aldığını, bazı konularda daha geniş açıklama talepleriyle sorulara muhatap olduğunu belirten Miranda, böyle bir irtibat ve hareketliliğe vesile olduğu için Yeni Asya’ya ayrıca teşekkürlerini bildirdi.

Okurlarımız hatırlayacaklardır; Miranda ile ilk tanışmamız, Genel Yayın Yönetmeni olduğu Milwakee Spanish Journal gazetesinin 23 Ekim 2007 tarihli sayısında çıkan yazısını 26 Ekim’de Yeni Asya’ya “Bediüzzaman’a kulak verelim: Çare İslâm kardeşliği” başlığıyla manşet yapmamızla gerçekleşmişti.

Ardından Umut Yavuz, aynı konuda Miranda ile mail yoluyla bir mülâkat yapmış ve onu da manşetten yayınlamıştık. Sonra 23 Mart ilâvesi, akabinde haftalık yazılar geldi. Ziyaret esnasındaki görüşmelerde ise, aradaki işbirliğini daha ileri noktalara taşımak için yapabileceklerimiz üzerinde duruldu. Son derece fıtrî bir seyir içinde gelişen bu irtibatın, hizmetlerimiz açısından son derece güzel ve verimli neticeler vereceğini hissediyor, bunun için dua ediyoruz.

***

Miranda İspanyol kökenli bir Müslüman. Ve birkaç hafta önce Yeni Asya’da çıkan bir yazısında ifade ettiği gibi, son yıllarda Latin Amerikalılar (Hispanikler) arasında İslâm hızla yayılıyor. Ümit ediyoruz ki, Miranda’nın da gayretleriyle, Risale-i Nur’un o insanlara ulaştırılması bu süreci daha da hızlandıracak ve daha önemlisi, müstakim bir zemine oturtacak.

***

Süleyman Kurter ve ailesi

Aynı günlerde, 1970’li yıllardan beri ABD’de Risale-i Nur hizmetleriyle meşgul olan ve üniversitede Miranda’nın hocası olarak ona Risale-i Nur’u tanıtan Prof. Dr. Süleyman Kurter ve ailesi de Türkiye’de misafirimiz oldu.

Hatırlayacağınız gibi, yazarımız Cevher İlhan’ın Kurter’le ABD’nin durumu ve oradaki hizmetler hakkında yaptığı geniş bir mülâkatı geçen yılın son günlerinde gazetemizin “Aktüalite” sayfalarında yayınlamıştık.

Bu ziyaretinde Kurter’in İspanyol asıllı Müslüman eşi Havva Hanımla oğulları İmran da beraberindeydi. Risaleleri İspanyolcaya tercüme işinde yoğunlaşan Havva Hanımla yapılmış bir röportajı Bizim Aile dergimizde okuyacaksınız.

Bu arada şunu da belirtelim: Kurter, Miranda’nın Risale-i Nur’la tanışıp İslâmı seçmesinde olduğu gibi, Yeni Asya’ya yazmasında da teşvikleriyle çok önemli bir rol oynamış.

***

Yeni Asya International

Genel Yayın Müdürümüz Kâzım Güleçyüz, geçen hafta sonunda Almanya’ya giderek, Yeni Asya International’ın da görüşüldüğü istişare toplantısına katıldı. Görüşmelerde, günlük gazeteden derlediğimiz seçmelerle hazırlanan bu haftalık gazetemizin, on yıl önce yola çıkarken öngörülen, ama şimdiye kadar şartları oluşmadığı için gerçekleştirme imkânı bulunamayan hedefler istikametinde geliştirilmesi için yapılacak hususlar değerlendirildi.

Bu çerçevede, ilk olarak gazeteye Almanca sayfaların ilâvesi kararlaştırıldı ve bunu yıl sonuna kadar gerçekleştirmek için gerekli görevlendirmeler yapıldı. Aynı şey bilâhare veya eşzamanlı olarak İngilizce için de düşünülebilir. Tabiî bunun için öncelikle Avustralya’daki genç kadrolara iş düşüyor. Hayırlısı...

23.06.2008

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (16.06.2008) - Özel dosyalar

  (09.06.2008) - Tatil ve gazeteniz

  (02.06.2008) - Gezi eki

  (26.05.2008) - Toplantının ardından

  (19.05.2008) - Toplantı haftası

  (12.05.2008) - Yeni pencereler

  (05.05.2008) - Abdülmecid Nursî

  (28.04.2008) - Nur Menzilleri

  (21.04.2008) - Üstadın İstanbul hayatı

  (14.04.2008) - Rahmet Peygamberi

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Nurettin HUYUT

  Osman GÖKMEN

  Raşit YÜCEL

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Saadet TOPUZ

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  Ümit KIZILTEPE

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır