"Gerçekten" haber verir 25 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Yeni Asyadan Size

Çalışkan, Polat, Nutku...



Bugün 25 Ağustos 2008. Yani, ilk Genel Yayın Müdürümüz Mustafa Nezihi Polat’ın 38, Sağlık köşesi yazarımız Dr. Sadullah Nutku’nun da 36. vefat yıl dönümü.

O günkü ifade tarzıyla Umumî Neşriyat Müdürümüz ve Başyazarımız Mustafa Polat, Yeni Asya’nın kuruluş safahatında büyük emek ve gayret sarf etmiş, gecesini gündüzüne katarak çalışmış ve adeta ömrünün çok kısa olduğunu hissetmişçesine, o kısa zamana çok şey sığdırmak için fedakârca çırpınmıştı. Ve eksi sermaye ile, yani borçla çıkarılan gazetenin altıncı ayını doldurup nisbeten rahatlatıcı bir gelir kaynağına, yani resmî ilân hakkına kavuştuğu günlerde, hariçten yazı veren yazarlarımızdan birinin makalesini alıp gazeteye dönerken geçirdiği trafik kazasında şehadet şerbetini içmişti.

Son şahitlerden ve Yeni Asya’nın ilk dönem yazar kadrosundan Dr. Sadullah Nutku da, Sağlık köşesi için yazdığı yazılarda konuyu hep meselenin manevî ve imanî boyutuna getirir, her vesileyle okurlarını Risale-i Nur okuyup ondaki imanî ilâçları kullanmaya teşvik ederdi.

Nutku da Polat’tan iki yıl sonra, aynı gün yine bir trafik kazasında şehadet rütbesine erişmişti. Rahmetle yad ediyoruz.

***

Ceylan Çalışkan’ın 45. vefat yıl dönümü

22 Ağustos da, Üstadın yakın talebe ve hizmetkârlarından Ceylan Çalışkan’ın 45. vefat yıl dönümüydü. Onu da rahmetle anıyoruz.

***

Ajanda köşesi

Yönetim Kurulumuzun aldığı karar gereği, konferans, panel, seminer, okuyucu buluşmaları gibi etkinliklerin duyurulduğu Ajanda köşemizde bundan böyle, mahallerde yapılan dar katılımlı, periyodik, rutin ve “hizmet içi eğitim” mahiyetindeki seminer ve masa çalışmalarının ilânları yer almayacak.

Umuma açık olarak gerçekleştirilecek sempozyum, kongre, konferans, panel ve Bediüzzaman Said Nursî adına tertiplenecek mevlidler gibi faaliyetlere ilişkin duyuruların aynı köşede neşri için ise, sosyal komisyonların, söz konusu etkinlikle ilgili kararı mahallerindeki meşveret heyetine onaylatmış olmaları şartı aranacak.

Bu faaliyetlerin haberleştirilmesinde de aynı şartlar dikkate alınacak.

***

Cüz kampanyası

Cüz kampanyamızda son haftaya girdik. Cüzlerin mevcut tiraja tekabül eden miktarı mahallere ulaştı. Artışa bağlı olarak gelecek ilâve talepler de ânında karşılanacak ve cüzler Ramazan’dan önce herkesin elinde olacak.

Bu çerçevede şu âna kadar yüzde 100’ün üzerinde artış bildiren mahallerden Ankara, Alaçam, Bayburt, Kdz. Ereğli, Edincik ve İstanbul-Samandıra’ya özellikle teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyor ve diğer mahallerin de müjdeli haberlerini bekliyoruz.

***

Silifke temsilcimiz Mustafa Ongun, cüz kampanyası ve yaz döneminde tirajı muhafaza çalışmaları için şu mesajı göndermiş:

“Cüzleri görenler abone olmak için Ramazan ayını bekliyorlar, fakat cüzler hemen teslim edilince ücretini vererek aboneliği başlatıyorlar. Silifke Bürosu olarak hedefimiz abone sayımızı yüzde 200 oranında arttırmak. Bu arada, yz mevsiminde mahallimizde gazete tirajımız hep artış göstermiştir. Çünkü tatil için gelen okuyucular abone olup gazetemize sahip çıkıyorlar. Köylerde, yaylalarda ve yazlıkta olan okuyucularımıza, gazetelerini günlük olarak ulaştırmanın huzurunu yaşarken merkezdeki okuyucularımıza da sabah ezanından evvel gazetelerini kapılarına bırakmanın hazzına varıyoruz.”

***

Çakır, Myanmar yolunda

Yazıişleri Müdürümüz Faruk Çakır, İnsanî Yardım Vakfı İHH’nın davetlisi olarak, kasırga ve cunta kurbanı Myanmar’a gidiyor. Çakır, oradaki Müslümanlara dağıtılacak Ramazan yardımlarını yerinde görecek ve izlenimlerini döndükten sonra bizlerle paylaşacak.

25.08.2008

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (18.08.2008) - Cüz hamlemiz başlıyor

  (11.08.2008) - Kur’ân ayına Kur’ân hediyesi

  (28.07.2008) - Van mevlidi

  (21.07.2008) - 40. yıla doğru

  (14.07.2008) - Üç acı kayıp

  (07.07.2008) - Büyük Cevşen

  (30.06.2008) - Okuma mevsimi

  (23.06.2008) - Miranda misafirimizdi

  (16.06.2008) - Özel dosyalar

  (09.06.2008) - Tatil ve gazeteniz

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Raşit YÜCEL

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır