"Gerçekten" haber verir 30 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Mustafa ÖZCAN

ABD seçimlerinin Deccal ve Mehdi’si



Yahudiler, “Her Calut’un bir Davud’u olur” derler. Biz de, “Her Firavun’un bir Musa’sı vardır” deriz. El hak ikisi de aynı kapıya çıkar. İsimler faklı olsa da müsemma ve maksut aynıdır. Bu bağlamda, geçmiş yazılarımdan birisinde “Mccain Deccal mı?” diye sormuştum. Daha mürekkebi kurumadan düetini yazıyoruz. Zira kimi Amerikalılar Irak’tan çıkmak istemediği için onu Deccal namzedi olarak görüyorlardı. Deccal’ın karşısında ise ya Mehdi ya da Mesih olmalı. O halde McCain’in karşısındaki zat da Mehdi veya Mesih namzedi mi oluyor? Cevap vermeden önce tartışmasına geçelim.

Farrakhan ile Kaddafi benzeri kimyasal özellikler taşırlar. İkisi de oldukça rijittir ve birbirlerini severler. Zaman zaman Kaddafi aynı kimyayı paylaştığı Farrakhan’ı misafirhanelerinde veya ülkesinde ağırlar. İkisi de Afrikanisttir. Kaddafi hem Fatimî halifesi olduğunu söyler, hem de Arap Birliği yerine Afrika Birliğini önceler. İddialarının hangisinde samimidir bilinmez, ama böyle iddiaları olan bir liderdir. İslâm Milleti lideri Farrakhan da öyledir. Dinî algıları, milliyetçilik duyguları kendine mahsus ve çok farklıdır. Geçenlerde Kaddafi ünlü gezide Erbakan’a yaptığı gibi Obama’ya ölüm öpücüğü kondurmak istedi ve ona “Müslüman kardeşim Barak Obama! Müslüman kimliğini sakın gizleme. Bana bari yapma, senin kim olduğu biliyorum” dedi. Obama yırtınarak “Ben Müslüman değil, Hıristiyanım” dese de bunların nazarında faydası yok. “Sen bunları külâhıma anlat” diyorlar. Dabbetü’l arz gibi damgalayıveriyorlar. Kaddafi’nin açıklamalarının aralığında bir de baktık ki bozacının şahidi şıracı misali Farrakhan da söze katılmış ve onu tasdik etmiyor mu? Ne dese beğenirsiniz: “Obama bütün dünyanın beklediği kurtarıcıdır. O, ABD’yi yuvarlanmakta olduğu uçurumdan çekip çıkaracak. O Mesih’tir…”

***

Bu meselede doğrusunu eğrisinden ayırmadan bir bombardıman da İran’dan geldi. Kimi İranlılara göre Biharul Envar’adlı Şii hadis koleksiyonu veya mecmuasında kendisinden bahsedilen veya Hazreti Ali’nin (k.s.) haber verdiği Mehdi’nin habercisi ve müjdecisi beklenen siyahî lider oymuş. Zaten Ali Larijani gibi İranlı yetkililer nicedir ondan yana işarette bulunmaya başladılar. Vatan gazetesinin aktardığı Obama’ya İran bakışı şöyle: “İran’da Mehdi’nin habercisi ‘Büyük Savaşçı’ olduğu iddia ediliyor. Amerikan Forbes dergisine göre, ilginç gelişme, yarı resmî bir internet sitesinde 17’nci yüzyılda yazılmış ‘Işık Okyanusu (Bihar El Envar)’ adlı kitabın yayınlanmasıyla başladı. Kitapta Hz. Ali’ye atfedilen şöyle bir söz yer alıyor: ‘Kıyametten hemen önce, uzun boylu siyah bir adam batıda iktidarı ele geçirecek. Dünyanın en büyük ordusunu komuta edecek. Üçüncü İmam’dan (Hz. Hüseyin) işaretler taşıyacak. Şiiler onun bizden olduğuna şüphe etmesin.’ Birçok İranlı’ya göre 1.86 metre boyundaki ve siyahî olan Obama, Büyük Siyah Kurtarıcı’nın ta kendisi. Ayrıca ‘Barack Hüseyin’ Farsça’da ‘Kutsanmış Hüseyin’ anlamında. İsmi Fars alfabesiyle O-BA-MA diye hecelendiğinde, “O bizden biri” anlamına geliyor….”

Bu gibi hallerde söyleyene değil söyletene bak denilir. Yani intak-ı hak durumu. McCain yanlısı Evanjelik Hıristiyanlara ve sağcılara göre ise Obama kürtaj serbestisiyle ABD’yi fesada verecek tipte bir lider. Başında sarık gibi bir takım sembolik işaretlere takılmayacak olursanız Obama ile McCain arasında uçurum gibi bir fark göremeyebilirsiniz. Birisi kurtarıcı, ötekisi aldatıcı değil. Olsa bile bu vasıfları nisbî olmaktan öteye geçemez.

***

Lâkin Bush sayesinde Mccain anakronik bir lider oldu. O atık geleceğin değil geçmişin lideri. Bu bağlamda: Washington Post yazarlarından Rus uzmanı Anne Applebaum ‘Why McCain lost me?’ başlıklı yazısında şunlara değiniyor: “Tarih geriye doğru aksaydı, sarılsaydı ve 2000 seçimleri olsaydı benim tercihim muhtemelen McCain olurdu. Şimdi ise değil…” Obama Müslüman olmasa bile; seçimleri kaybetse de kazansa da bir perdeyi yırtacak ve yeni bir dönemin sayfasını açacaktır. En azından Müslümanların dinî ve siyasî meşruiyetleri sorgulanmayan bir öneme doğru gidiyoruz. Bunun ip uçlarını da ABD’nin son Tom Amca namzetlerinden olan Colin Powell veriyor. İşte söylediklerinden birkaç satır: “Cumhuriyetçi Parti içinde bazı gruplar Barack Obama’nın Müslüman olduğu konusunda propaganda yapıyorlar. Buna verilecek cevap tabiî ki şudur: Barack Obama Müslüman değil ve hiçbir zaman Müslüman olmadı. Obama bir Hıristiyan ve hep Hıristiyandı. Evet Obama Müslüman değil. Lâkin onun Müslüman olduğu konusundaki dedikodulara asıl verilmesi gereken en doğru cevap şu: Ya Obama Müslüman olsaydı? Ne olacaktı? Bu ülkede Müslüman olmak yanlış bir şey mi? Hayır değil. Olmamalı. Burası Amerika. Müslüman Amerikalı bir çocuk bir gün bu ülkenin başkanı olamaz mı? Neden olmasın? “Evet artık Obama ile birlikte tabular yıkılıyor. Bu tarz suçlamalara muhatap oldukça kitlelerden sadır olacak ‘Hepimiz Obama’yız ve hepimiz Müslümanız’ çığlık ve naraları göklere erecek ve Daniel Pipes gibi baykuşların ve yarasaların avazlarını bastıracaktır.

30.10.2008

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (29.10.2008) - Şefika ve refika

  (28.10.2008) - 500 yılın sonu

  (27.10.2008) - McCain ile Obama arasında

  (26.10.2008) - Tonybee’den Bayrou’ya

  (24.10.2008) - Zealot ile Herodian arasında

  (23.10.2008) - Aşırılıkla suçlayana bakın

  (18.10.2008) - Terk edenler ve reddedenler

  (17.10.2008) - Fehmi Huveydi’nin mugalataları

  (16.10.2008) - Mesafe kapatılamayacak kadar derin

  (15.10.2008) - Ahmet Cevdet Paşa’dan Kardavi’ye

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  H. Hüseyin KEMAL

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Raşit YÜCEL

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır