"Gerçekten" haber verir 20 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Umut YAVUZ

İslâmın yayılması engellenemez



Avrupa’da İslâmiyet gün geçtikçe yayılıp kuvvet kazanıyor. Bediüzzaman’ın “Avrupa bir İslâm devletine hamile” müjdesi adeta gerçekleşme emareleri gösteriyor. Bu pek tabiî ki biz Müslümanlar için müjdeli ve sevindirici bir gelişmedir.

Ancak olaya bazı Avrupalılar cihetiyle baktığımızda, onların bu husustan pek memnun olmadıkları görülecektir. Avrupa’nın bu kısmı gün geçtikçe güç kazanan Müslüman varlığından rahatsız oluyor ve Müslümanların Avrupa’da gelişip, yerleşmemesi için elinden geleni yapmaya çalışıyor.

Bunun son örneği bugünlerde İngiltere’de kabul edilmek istenen yeni bir anti-terörizm stratejisi.

Sözkonusu strateji kelimenin tam anlamıyla İngiltere’deki Müslümanlara hayatı dar etme ve düşünce biçimlerini kontrol altına alma niyetiyle geliştirilmiş.

İngilizlerin, Contest 2 (Mücadele 2) şeklinde adlandırdığı anti-terörizm stratejisi, Bush liderliğindeki Amerika Birleşik Devletleri’nin “war on terror” yani “terörle savaş” stratejilerine taş çıkartacak mahiyette.

Bu yeni anti-terör stratejisine göre “radikal” yahut diğer deyişle “ekstremist” tanımı oldukça genişletiliyor. Meselâ yeni stratejiyle birlikte, şeriata ve cihad kavramına inananlar, homoseksüelliği bir günah olarak kabul edenler, Irak ve Afganistan’daki işgal güçlerinin öldürülmesini kınamayan yahut buna tepkisiz kalanlar İngiliz hükümeti tarafından “radikal” olarak yaftalanacaklar.

İngiliz Guardian gazetesinin 17 Şubat’ta yayınladığı anti-terör stratejisinin detayları bu yeni planın İngiltere’deki Müslümanların nefes almalarını zorlaştıracak bir plan olduğunu açıkça gösteriyor.

Gelecek ay içinde uygulanması planlanan stratejinin temel amacı radikalizm tanımının kapsamını hükümetin belirlemiş olduğu “İngiliz değerlerini” paylaşmayan yahut bunlarla çatışan zihniyete doğru genişletmek olarak açıklandı. Diğer deyişle bu “İngiliz değerlerini” (British values) benimsemeyen vatandaşlar, hükümetin gözünde radikal olarak adlandırılacaklar.

Bu kapsamda cihad kavramına inananlar ile sözgelimi Filistinlilerin işgal edilmiş toprakları için savaşmasını destekleyenler de “radikal” olarak yaftalanacaklar.

Sözkonusu strateji bu düşünceleri taşıyanlar için herhangi bir kanunî ceza öngörmese de bu kişilerin “dışlanacağı” ve kamu fonlarından faydalanmasının engelleneceği belirtiliyor.

Birleşik Krallık’ta bugün yaklaşık 2 milyon Müslüman’ın yaşadığı tahmin ediliyor. Bunların çoğunluğu Asya kökenli Müslümanlar...

Bu yeni anti-terör stratejisine baktığımız zaman neredeyse bu 2 milyon Müslümanın hepsi radikal olarak yaftalanacaktır. Zira hangi Müslüman şeriata, cihada, homoseksüelliğin günah olduğuna inanmaz, yahut Filistinlilerin haklı mücadelesine ve işgal güçlerinin püskürtülmesine destek vermez ki!?

Bırakın İngiltere’deki 2 milyon Müslümanı, İngilizlerin dahice (!) geliştirdikleri bu yeni strateji ve tanımlar adeta dünya üzerindeki bütün Müslümanları radikal ve ekstremist olarak yaftalıyor...

İngiltere’de bazı sağduyulu hükümet yetkilileri yeni anti-terör stratejisini “boş, gereksiz” ve hatta “kışkırtıcı” bulduklarını dile getiriyorlar.

The Guardian gazetesine konuşan bu yetkili, sözkonusu stratejinin terörle mücadeleye destek veren Müslümanları bundan soğutacağını, Müslümanlar üzerinde baskıları arttırmak isteyen aşırı sağ görüşlü İngilizlere de kuvvet katacağı görüşünde. Britanya Müslüman Konseyi de yaptığı açıklamada, sözkonusu stratejiyle birlikte Müslümanların daha da yabancılaştırılacağı ve baskıların artacağını düşünüyor.

Bu konuda da haklılar. İngiliz hükümeti geçtiğimiz Temmuz ayında Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komitesi tarafından bu konuda uyarılmıştı. Komite hükümetin anti-terör politikalarını anti-İslâm düşüncesine kuvvet verdiği gerekçesiyle eleştirmişti.

Ancak görünen o ki, İngiliz hükümeti bu uyarıyı dikkate almamış... Ancak görecekler ki; yeni strateji terörle mücadelede fayda getireceği eldeki bazı kazanımları da götürecek ve entegrasyona zarar verecektir.

Avrupa, İslâmiyeti ve Müslümanları kabul etmek ve asimile etmeye çalışmadan entegre etmenin yollarını geliştirmek zorunda. Müslümanlar da tabiî ki yaşadıkları toplumun değerlerine karşı olmadan, kendi değerlerini de yaşatarak entegrasyona hevesli olmalı.

İslâm bütün dünyanın olduğu gibi Avrupa’nın da gerçeğidir. İslâm bütün dünyanın dinidir... İslâm’ı, bırakın ülkelere; kıt'alara ve hatta âlemlere bile hapsetmek imkânsızdır.

Bu realiteyi kabul etmek gerekiyor...

20.02.2009

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (17.02.2009) - Seçimlerin galibi Herzl mi?

  (13.02.2009) - En büyük düşman cehalet!

  (08.02.2009) - Türkiye ve İslâm dünyası

  (07.02.2009) - “Barışçıl silâhlar” ve öldürülen masumlar

  (05.02.2009) - Müslümanlar barışa razı ama...

  (31.01.2009) - Kükredi, peki dik duracak mı?

  (28.01.2009) - Ya ittihad, ya ittihad!

  (22.01.2009) - Obama moralleri yükseltti

  (19.01.2009) - Obama'ya zaman tanınmalı

  (10.01.2009) - Savaş, başka cephelere sıçrarsa...

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  H. Hüseyin KEMAL

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Raşit YÜCEL

  Recep TAŞCI

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır