"Gerçekten" haber verir 21 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Süleyman KÖSMENE

Kırkıncı yılın kutlu olsun Yeni Asya’m



Kırkıncı yılın kutlu olsun Yeni Asya’m. Kırk yıldır yollardasın. Yolların taşlı, dikenli, karlı, buzlu. Ama sen, yollardan yılmadın, yıllardan yılmadın, yürümekten yılmadın, yorulmaktan yılmadın, ağlamaktan yılmadın, mücadeleden yılmadın.

Çünkü sen, elindeki hakikat bayrağını Mahşerin burçlarına dikmeye yeminlisin. Dünyanın taşı, dikeni, kar’ı, buzu da ne ki? Engel mi senin için? Sen biliyorsun ki, dünyanınkisi engel değil; sadece sevap arttırıcı cilve.

Gücünü inancından aldın. Mefkûrenden aldın. Meş’âlenden aldın. Allah yardım etti; hep yürüdün, yürüdün, yürüdün.

Soluğunu kesmek isteyenler çok oldu. Yoluna taşlar atanlar, dikenler serenler, karlar yağdıranlar, buzlar döşeyenler çok oldu. Ama sen onlara gül atıp yoluna devam etmesini bildin, onlara selâm verip başını dik tutmasını bildin, onlara zeytin dalı uzatıp eğilmemesini bildin.

Ne başı dik tutmanın hırçınlık, ne onlara zeytin dalı uzatmanın taviz vermek olmadığını dünya âleme gösterdin. Ne yolda yürümenin isyan, ne onlara gül atmanın hainlik olmadığını dünya âleme ispat ettin.

Senin ellerin hep herkese açık oldu Yeni Asya’m. Fakat seni anlamayanlar senden ellerini hep kaçırdılar. Ama olsun; önemli olanın, senin yüzünü hep herkese dönük tutman, ellerini hep herkese açık tutman değil mi zaten? Dileyen el uzatır, dileyen yüz çevirir; öyle değil mi? Bu seni artık Mahşerde mesul tutmaz ki!

Sen bayrağını Allah’ın izniyle Mahşerin burçlarına diktiğin zaman; o gün, orada, Kur’ân’ın işaret ettiği saatler geldiğinde; “Eyvah! Bu bayrak dünyada son yüz yıllarda seneler boyu nazlı nazlı, alımlı alımlı, mütevazı mütevazı dalgalanıp duran hakikat bayrağı değil mi, nur bayrağı değil mi, tebliğ bayrağı değil mi? Bize uzatılan eli neden görmedik? Bize atılan gülü neden fark edemedik? Bize verilen değeri neden anlayamadık?” diyen ve dizlerine vuran çok olacak; eminim! Allah orada kullarının yardımcısı olsun. Âmin.

Öyle ya… Kur’ân’ın şu işareti görmezden gelinebilir mi? “O gün yeryüzü de başka bir şekle girer, gökyüzü de. Sonra bütün varlıklar, Bir olan, hükmü ve kudreti her şeye yeten Allah’ın huzuruna çıkarlar.”1

Kur’ân’ın şu bildirisi unutulabilir mi? “Ve sur üflenir. Ve onlar kabirlerinden kalkıp Rablerinin huzuruna koşarlar. ‘Eyvah bize!’ derler. ‘Yattığımız yerden bizi kim kaldırdı? İşte Rahman’ın vaad ettiği. Demek peygamberler doğru söylemiş!’ İşte, tek bir sesledir ki, hepsi birden toplanıp huzurumuza getirilirler. O gün, hiç kimseye haksızlık yapılmaz. Ancak işlediklerinizin karşılığını görürsünüz.”2

Kur’ân’ın şu haberi hesaba alınmayabilir mi? “Ne zaman ki yer, müthiş bir sarsıntıyla sarsılır. Ve yeryüzü bütün ağırlıklarını dışarı çıkarır. Ve insan, ‘Ne oluyor buna?’ der. O gün yeryüzü, üzerinde herkesin ne iş yaptığını haber verir. Çünkü Rabbin ona konuşmasını emretmiştir. O gün insanlar yaptıklarının karşılığını görmek için hesap yerinden bölük bölük dönerler. Kim zerre kadar bir iyilik yaparsa, onun mükâfatını görür. Kim zerre kadar bir kötülük yaparsa, onun cezasını görür.”3

Sen el uzatmaya devam et Yeni Asya’m. Gül uzatmaya devam et. Yüz vermeye devam et. Gül çehreni hiç asma. Karşına hangi zorluk çıkarsa çıksın; değil mi ki, kırk yıldır en zorlularını aştın, Allah sabır lütfettiği, sebat verdiği ve yardım ettiği sürece, aşamayacağın dağ, yıkamayacağın bent, geçemeyeceğin badire mi kaldı? Dünyanın badiresi değil mi? N’olacak? Yeter ki, Mahşerin badiresi olmasın!

Burada ekmeye devam et Yeni Asya’m. Mahşerde gül biçeceksin İnşallah.

Emin ol ki, Üstadın sana himmet ediyor. Peygamberin (asm) sana medet ediyor. Rabb-i Zülcelâl’in sana nazar kılıyor, seni görüyor, gözetliyor, sana yardım ediyor, avnü inayetini esirgemiyor, feyzü bereketini eksik etmiyor.

O halde kimden korkun olacak Yeni Asya’m! Yollar senin. Yıllar senin. Dağıyla, taşıyla, çamuruyla… Güller senin. Dikeniyle, acısıyla…

Yolun açık olsun Yeni Asya’m! Mahşere kadar bayrağı elinden düşürme. Bu bayrağın sahipleri ebediyet tarafında seni bekliyor. Bunu unutma.

Gerçi, şahidiz ki, sen zaten bunu hiç unutmadın. Başın bundan dik durdu hep.

Öyleyse… Doğum Günün kutlu olsun Yeni Asya’m. İnşallah akıbet senin için hayır. Yolun açık olsun.

Dipnotlar:

1- İbrahim Sûresi: 48

2- Yâsin Sûresi: 51, 52, 53, 54

3- Zilzal Sûresi: 1-8

21.02.2009

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (20.02.2009) - Uğursuzluk inancı

  (19.02.2009) - Salavât ve salât-ı tefrîciye okumak

  (18.02.2009) - Adam öldürmek

  (18.02.2009) - Kıyamet alâmetleri nelerdir? - 2

  (17.02.2009) - Kıyamet alâmetleri nelerdir?-1

  (16.02.2009) - Seyyid ve şerif üzerine

  (14.02.2009) - Gerçek Sevgiliyi ne kadar arıyoruz?

  (13.02.2009) - Tilâvet secdesi ve hikmetleri

  (12.02.2009) - “Ehl-i Kitab’ın kestiği” meselesi

  (11.02.2009) - İnsan kâinattan üstündür

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  H. Hüseyin KEMAL

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Raşit YÜCEL

  Recep TAŞCI

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır