"Gerçekten" haber verir 22 Mart 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Faruk ÇAKIR

Kaybeden millet olmasın



Bir hafta sonra yapılacak olan mahallî idareler genel seçimleri için meydanlara çıkan partiler, bütün imkânlarını kullanıp kendilerini millete anlatıyor ve reylerine talip oluyor. Gerçi partiler meydan mitinglerinde projelerden çok polemikleri konuşuyor, ama neticede bu tartışmalar da bir şekilde milletin tercihini etkileyecek.

İktidar partisi bir önceki seçime göre oyunu daha fazla arttırmaya çalışırken, bilhassa Meclis dışında kalan partiler güçlü mahallî aday avantajıyla hem oylarını arttırmak, hem de sürpriz yapıp bazı il ya da ilçelerde, beldelerde belediye başkanlıklarını kazanmak istiyorlar.

İlk bakışta seçim tartışmalarının TBMM’de temsil edilen partiler arasında cereyan ettiği söylenebilir, ama meclis dışındaki partilerin söylemlerinin de dikkate alınmasında fayda var. ‘Büyük’ gazete ve televizyonlar büyük ölçüde iktidar partisi ile ana muhalefet partisi lideri arasındaki ‘kavga’yı izlemeyi tercih ediyorlar. Diğer partilerin seçim çalışmaları ise görülmüyor. Elbette iktidar partisi ile TBMM’de temsil edilmeyen bir partinin çalışmaları aynı ölçüde haber değeri taşımayabilir. Ama bazı partileri tamamen yok sayan tavırlar da çok düşündürücü.

Meselâ DP, başta genç Genel Başkanı Süleyman Soylu olmak üzere yoğun bir seçim çalışması yürütüyor. Seçim çalışmalarını izleyenlerin aktardığına göre, bazı bölgelerde tahminlerin üzerinde ilgi de görüyor. Fakat bu çalışmalar belli başlı medya vasıtalarında neredeyse ‘hiç’ yer bulamıyor. Demokrat misyona karşı gizli ya da açık bir ‘ambargo’ uygulandığı bile söylenebilir.

Oysa Demokrat Parti, Türkiye’nin gerçek problemlerini meydanlarında seslendiren partilerin başında yer alıyor. Meselâ askerliğin kademeli olarak kısaltılması, gibi konular... ‘Büyük parti’lerin gündeminde ise böyle önemli konular yer almıyor. Onlar, meydanlarda hakarete varan lâf kavgası yapmayı tercih ediyorlar. Soylu, bir konuşmasında hayalini şöyle özetlemiş: “Korku istasyonlarından uzak bir Türkiye arzuluyorum ve bunu kurmayı hayal ediyorum.” (Yeni Asya, 21 Mart 2009)

“Hayali (bile) cihan değer” bu hedefin gerçekleştirilmesi için bütün demokratların el birliği, iş birliği yapması gerekmez mi? Bu konu meydanlara taşınmayı hak etmiyor mu? Böyle ‘basit’ konuları meydanlara taşımayıp, polemikleri tercih etmek kısa dönemde iktidar kazandırsa bile uzun dönemde kime ne kazandırır ki?

Demokrat misyonun geçmişi zaten böyle önemli hedef ve tartışmalarla süslüdür. “Büyük Türkiye” idealini Türkiye’nin önüne koyan ve bir ölçüde de bu hedefe ulaştıran da ‘demokrat misyon’ değil miydi?

Demokrat misyonun parlak mazisi, İnşallah parlak bir geleceğin de habercisidir. Kim ne derse desin, ‘gölgesinden korkanlar’ın Türkiye’de kalıcı olması mümkün değildir. Temennimiz; mutlaka bir kaybedeni olacak olan önümüzdeki mahallî idareler genel seçimlerinde ‘kaybeden’in millet olmamasıdır. Türkiye’nin ‘iyi gelecek’te buluşması için demokrat misyona çok iş düşüyor. Bu önemli nokta göz ardı edilmesin...

22.03.2009

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (21.03.2009) - İnternet çağında e-devlet kuyrukları

  (20.03.2009) - Bu ne şiddet, bu celâl?

  (19.03.2009) - Ümit bize, ümitsizlik başkalarına

  (18.03.2009) - Her yer Çanakkale

  (17.03.2009) - Açık konuş, açık görüş

  (16.03.2009) - ‘İkna odaları’ kimin işiydi?

  (15.03.2009) - Yesinler sizin bilimselliğinizi!

  (14.03.2009) - Kriz, silâh üreticilerini etkilemez mi?

  (13.03.2009) - Kolayı zor kılalım!

  (12.03.2009) - Mescid yok, ‘duâ odası’ verelim!

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  H. Hüseyin KEMAL

  H. İbrahim CAN

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Raşit YÜCEL

  Recep TAŞCI

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İbrahim KAYGUSUZ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis