23 Mayıs 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Zafer AKGÜL

Kör parmağım kör gözüne


A+ | A-

Herkesin bir dünya görüşü vardır. Herkesin bir hayat felsefesi vardır. Herkesin bir inancı vardır. Herkes kendi kararını kendisi verir seçtiği yol için.

Herkes herkes gibi düşünmeye mecbur değildir. Herkes herkesin kendi görüşüne katılmasını isteyebilir, ama bu bir temenniden ibaret kalır. Çünkü bu hep böyle olmuştur.

Kimse beni kendi görüşüne zorla katamaz. Ben de kimseyi kendi görüşüme zorla katamam. Başkalarını bilmem, ama ben başkalarının görüşüne katılmasam da katlanmasını bilmeliyim. Başkaları benim görüşüme katılmasa da katlanmasa da umurumda olmaz. Çünkü herkes kendine yakışanı yapar. Ben kendi doğrularımı yaşamaya devam ederim. Sövülsek de, dövülsek de… Taşlansak da haşlansak da… Doğru bildiğim yolda yalnız da olsam gideceğim.

Herkes beni böyle fişlesin. Ben buyum. Benim kimliğim bu ve ben ne olmadığımı söylemek yerine ne/kim olduğumu dobra dobra söylerim. İster beğensinler, ister beğenmesinler. İster kudursunlar, ister çıldırsınlar. Bu bence böyledir.

Fakat bir fikir namusu kavramı vardır hani. İnancını, düşünceni yaşayacaksın. Neysen ve kimsen ona göre yaşayacaksın. Yaşantını gören “Bu budur!” diyecek.” Bu bundan başka bir şey değil!” diyecek. Olduğun gibi görüneceksin, göründüğün gibi olacaksın. Ol’acaksın yani. Olmaktan olacaksın. Öylesine fikir namusunla yaşayacaksın.

Kiliseye aitsen kilisene döneceksin ruhunla ve cesedinle.. Havraya bağlıysan havrana. Camiye aitsen camiye döneceksin. Putların önünde eğilmişsen sevdiğin putun ayakları dibine gömülmeni vasiyet edeceksin. Ateist, mateist bilmem ne ist’sen o istin olduğu mekâna döneceksin. Hayatını neye vakfetmişsen ölümünü de ona vakfedeceksin. Öyle ömür boyu meselâ camiye, peygambere, Müslümanlara savaş açıp mücadele ettiksen sonra, ölünce camiye gelmeyeceksin. Camiye getirilmeyeceksin. Camiye getirilmemek için yandaşlarına, paydaşlarına vasiyet edeceksin. Senin vasiyete vaktin ve fırsatın olmamışsa fikir namusu gereği yandaşların sana ve senin kimliğine olan saygılarından ötürü seni getirmeyecekler/götürmeyecekler öyle yerlere. İnancınla taban taban zıt yerlere seni taşımayacaklar. Çünkü sen oraların insanı değilsin. Babası veya anası meçhul bir bebek değilsin ki seni cami kapısına bıraksınlar. Sen bir çocuk da değilsin. Son nefesine kadar bütün ömrünü, yıllarını, gençliğini, olgunluk çağını ne bileyim işte her şeyini kendi inancın, kendi dâvân, kendi düşüncen için yaşayarak zihinlere ve tarihe kazımışsın kim olduğun hususunda... Artık bu fikir kimliğinle sen ait olduğun yere gitmelisin. Fikir adamına yakışan da budur..

Adam sana diyor ki “Sen benim inancımla, düşüncemle taban taban zıttın. Ömrün bana karşı mücadeleyle geçti. Sana ait olan hiçbir alanda bana yer yoktu. Beni asla kabullenmedin. Bana asla tahammül etmedin. Elinden gelse beni bir kaşık suda boğacaktın. Köküme kibrit suyu döküp yakmak için az çaba göstermedin. Şimdi ömrün vefa etmedi benim inancımın mabedine geliyorsun benden, bizden biriymiş gibi. Bu samimiyetsizliktir. Bu aymazlıktır. Bu ayıptır. Bu fikir namusu değildir. Git gelme diyorum. Hâlâ inadına geleceğim diye ısrar etmen niye. Ölümün bile başıma belâ oldu ya. Kör parmağım kör gözüne gibilerden git, gelme diyorum. Buna bile küfürle, hakaretle karşılık veriyorsun. Oysa bundan daha tabii, daha normal ne olabilir ki? De ki yalan, de ki yanlış..

Haa yanlış mı diyeceksin. O zaman sorarım sana sen kimsin, sen nesin? Bukalemun gibi neden renk ve ton değiştiriyorsun. Kendi kimliğini ilân et ve o kimliğinle yaşa. Daha saygın bir yerde olursun o zaman... Ayıp ayıp... Fikir namusu diye bir şey vardı hani?

23.05.2009

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (09.05.2009) - Sadece ağalık töresi mi?

  (01.05.2009) - Çok mühim konuşmalar bunlar!

  (23.04.2009) - Değişim ne zaman?

  (16.04.2009) - Anlamak isteyene!

  (27.03.2009) - Maymun muhabbeti

  (21.03.2009) - Ah, Tolon Tolon!

  (07.03.2009) - Biz de ümitliyiz

  (24.02.2009) - Rüzgâr durmadan eserdi

  (30.01.2009) - Kantarın topuzu kaçmasın

  (22.01.2009) - Yargısız infaz

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdullah ERAÇIKBAŞ

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  Gültekin AVCI

  H. Hüseyin KEMAL

  H. İbrahim CAN

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Mehtap YILDIRIM

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Osman ZENGİN

  Raşit YÜCEL

  Recep TAŞCI

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Said HAFIZOĞLU

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İbrahim KAYGUSUZ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl
Reklam Linkleri: Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis