05 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Mehmet KARA

Sulandırma taktikleri…


A+ | A-

Ergenekon soruşturmasında ilk iddianamelerle ilgili mahkeme süreci devam ederken, Ergun Poyraz ve Sevgi Erenerol’un da aralarında bulunduğu bazı sanıkların avukatlığını yürüten Vural Ergül öyle bir girişimde bulundu ki akıllara ziyan.

Avukat Ergül, soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcılarından Zekeriya Öz’ün imzasını taklit ederek bilgisayar programı yardımıyla bir “belge” oluşturmuş.

Bir savcının imzasını taklit etmek suç mu bilemiyoruz ama Deniz Kurmay kıdemli Albay Dursun Çiçek’in hazırladığı iddia edilen “İrticayla Mücadele Eylem Planı” belgesindeki imzanın sahte olup olmadığı tartışmaları devam ederken, bir avukatın “sahte imzalı belge”yi basın mensuplarına dağıtması soruşturmanın sulandırılma taktiği olarak değerlendirildi.

İşin diğer yönü de, sanık avukatının Albay Çiçek’in imzası ile ilgili soruşturma devam ederken belge ve imzaların sahte olduğuna şimdiden karar vermesi…

Soruşturma uzadıkça daha enteresan girişimlerle karşılaşırsak sürpriz olmayacak.

* * *

GEL DE İNAN!

Askerliğini yapanlar bilir. Askerliğini er olarak bile yapsan, ateş talimine götürülür, orada hiç değilse 3-4 tane mermi atarsın.

Bunu bilen birisi olarak, silâh ve mühimmatı toprak altına gömmekle suçlanan bir yarbayın “Hayatımda elime silâh almadım” demesi hem çok gülünç geldi, hem de hiç inandırıcı gelmedi. Zira, gazete haberlerinde yarbayın bu sözlerinden sonra hâkim ve savcıların bile gülümsedikleri yazıldı… Hatta kargalar bile gülüyordur bu iddiaya!

* * *

İLGİNÇ…

Türk Silâhlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü ile şahıslar silâhlarını genelde Makine Kimya Endüstrisi Kurumu’ndan (MKE) alırlar. Ancak geçtiğimiz günlerde bir ihale yapıldı. Bu ihale ile muhammen bedelleri toplamı 37 bin lira olan 3 bin adet ateşli silâh ve mermi satışa çıkarıldı. Normal bir ihale gibi gelebilir ancak ihaleyi yapan kurum Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) olunca işin ilginçliği ortaya çıkıyor.

TMSF’den yapılan açıklama işin boyutu da anlaşıldı. İhaleye çıkarılan ve çoğunluğu Uzan Grubuna ait bulunan ateşli silâh ve mermiler arasında av tüfeği, av fişeği, MP-5 makinalı tabanca ile çok sayıda Kırıkkale tabanca yer almış. Yani TMSF el koymuş şimdi elden çıkartmaya çalışıyor. Yalılar, lüks arabalar tamam da, silâhların satılması ilginç değil mi?

* * *

BİR YERDE BİR HATA YOK MU?

“İrtica ile mücadele eylem planı” ile “askerlerin de sivil mahkemelerde yargılanmasının yolunun açılması” ile ilgili kanunun Meclis’ten geçmesi günlerdir tartışılıyor. Devletin tepesinde bu konudaki görüşmeler olanca hızıyla devam ediyor. Birinci konuyla ilgili mahkeme safahatı devam ederken, ikinci konuda da Gül’ün imzalayıp imzalamayacağı bekleniyor.

Başbakan Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ, MGK öncesinde 1 saat 35 dakika görüşmüştü. Ardından, MGK’da konu gündeme geldi, peşinden mini zirveler, daha sonra da değişik ortamlarda konular tartışılmaya devam etti.

Erdoğan ile Başbuğ’un ikili görüşmesinde nelerin konuşulduğu “devlet sırrı” olarak belki uzun süre hiç açıklanamayacak. Tıpkı, daha önce Erdoğan ile önceki Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt arasındaki Dolmabahçe görüşmesinde olduğu gibi.

Ancak iki kişinin görüşmesinde neleri konuştukları (her iki tarafta açıklamadığına göre) nasıl ortaya çıkar hep merak etmişimdir. Ancak bu görüşmeden sonra “çok satan!” gazetelerden birisinde bu görüşmedeki konuşmalar cümle cümle yazıldı. Görüşmede Başbuğ’un Başbakan’a “TSK’da darbeye yeltenen, aklından geçiren ya da demokratik rejime aykırı hareket edenler olursa cezalarını TSK’nın komutanı olarak ben veririm” dediği ifade edildi. Genelde bu tür haberler “iddia edildi”, “söyleniyor, belirtiliyor, ifade ediliyor” şeklinde verilir. Ancak bu haber sanki, görüşmeyi birisi aktarmış ya da herkesin gözü önünde söylenmiş gibi yazılınca dikkatimizi çekti. (Hürriyet 30.06.2009) (Bu haberin yalanlandığını da görmedim.)

Eğer bu ifadeler doğruysa… Askerlerin sivil mahkemede yargılanmasının kanunlaştığı bir dönemde genelkurmay başkanının bu sözü söylemesi, “Burada bir hata yok mu?” sorusunu aklımıza getirdi. Zira cezayı verecek kurum bellidir, o da mahkemelerdir. Diğer yandan da “darbeye yeltenenler darbe yaptıktan sonra genelkurmay başkanını dinlerler mi?” o da ayrı bir yönü…

05.07.2009

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (04.07.2009) - Dönüyoruz dönüyoruz, aynı noktaya geliyoruz

  (03.07.2009) - Kriz tellâlları

  (28.06.2009) - Mahinur ve Şeymanur

  (27.06.2009) - Hediyeniz kitap olsun…

  (26.06.2009) - Adı geçici, ama 27 yıldır değişmedi

  (21.06.2009) - Söz Meclis’ten

  (20.06.2009) - Vahim belge ve sorular

  (14.06.2009) - Kızmayın ama…

  (13.06.2009) - Yasaklı imtihanlara devam…

  (12.06.2009) - Sıcak günlerin habercisi mi?

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdullah ERAÇIKBAŞ

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  Gültekin AVCI

  H. Hüseyin KEMAL

  H. İbrahim CAN

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Mehtap YILDIRIM

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Osman ZENGİN

  Raşit YÜCEL

  Recep TAŞCI

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Said HAFIZOĞLU

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İbrahim KAYGUSUZ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.