24 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Robert MİRANDA

Düzenbazlara dikkat


A+ | A-

Amerika’da ulusal bir Hıristiyan televizyon kanalında yayınlanan 700 Kulübü (700 Club) adlı bir programı var. Bu program Hıristiyan Yayıncılık Ağı’nın (Christian Broadcasting Network-CBN) himayesinde yapılıyor. “700 Klubü” ismi ise bu hareketin lideri Pat Robertson’un Hıristiyanlığı yaymak adına 700 kişiden her ay 10’ar dolar bağış toplamak suretiyle bu işe başlamasından ileri geliyor.

Robertson bu misyonerlik hareketine Portsmout, Virgina’dan yayın yapan eski moda bir televizyon istasyonunda başlattı.

Bugün ise CBN çok boyutlu ve kâr amacı gütmeyen bir organizasyonun adı. Bu kanal kablo, doğrudan yayın ve uydu aracılığıyla yaklaşık 200 ülkeye yayın yapıyor. CBN kanalının yayınları arasında liderliği Pat Robertson’un bizzat hazırlayıp sunduğu The 700 Club adlı program yapıyor. Bu program 1966 yılından bu yana yayında ve bu özelliğiyle de Hıristiyan programları yayıncılık tarihinin en uzun soluklu programı olma özelliği taşıyor. Amerika genelinde yüzde 97’lik bir ulaşım oranına sahip olan program her gün yaklaşık bir milyon izleyici tarafından seyrediliyor.

Muhtemelen şimdi “700 Klubü” hakkındaki bu bilgileri size neden aktardığımı merak ediyorsunuz. Şöyle açıklayayım, bu programdan size bahsediyorum çünkü Pat Robertson aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri’nde en radikal Hıristiyanlık anlayışının temsilcisi ve yüzü konumunda.

2005 yılında, Robertson bu televizyon kanalından canlı yayında Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez’in öldürülmesi gerektiği görüşlerini dile getirmişti. Robertson bunun sebebini de şöyle açıklamıştı: “Chavez petrol zengini Güney Amerika ülkesini, ‘bütün kıt'ada komünist yayılmacılığının ve Müslüman radikalliğinin merkezi haline getiriyor...”

1997 yılına gittiğimizde ise Robertson bir başka “700 Club” programında demişti ki: “Amerikalıların İslâm gibi bir dinin takipçileri haline gelmeleri ancak cinnet ve delilik ile açıklanabilir.”

Robertson’un bunun gibi ifadeleri Amerika’da Hırisitiyan radikal liderler arasında yaygındır. Onların İslâm hakkındaki görüşleri en iyimser ihtimalle cahilce, kötümser ihtimalle de sinsicedir. Bizleri en çok rahatsız eden taraf ise şimdilerde “700 Klubü” gibi hareketlerin Müslüman coğrafyalarda misyonerlik faaliyetleri yapmaları ve Müslümanları Hıristiyanlığa yönlendirmek suretiyle kendi hareketlerine oralardan da destek toplamaya çalışmalarıdır.

Beni daha fazla şaşırtan şey ise bazı Müslümanların ve Müslüman organizasyonlarının 700 Klubü gibi misyoner gruplarla finansal anlamda ve işbirliği mânâsında bir araya gelebilmesidir. Dinler konusunda diyalog anlamında bir araya gelmek başka şeydir, fakat aktif bir şekilde misyonerliğe çalışan bu gruplarla işbirliği yapmak bambaşka bir şeydir ve İslâm dışı bir davranıştır.

Müslümanlar bütün insanların tabiî bir Allah inancı taşıyarak dünyaya geldiklerine inanır. Müslümanlar insanların İslâm’ı kabul etmeleri için de misyonerlik mânâsında organize bir şekilde hareket etmezler. Bu anlamda bir tebliğ metodu yoktur. Fakat bu Hıristiyan misyonerleri ne yazık ki Müslüman toplumlarda insanları dinlerinden döndürmek maksadıyla kök salmış durumdadır. Onlar dinsel tartışmalara girmek için fırsat kolluyor ve agresif bir şekilde hareket ederek Müslümanları Hıristiyanlığa döndürmeye çalışıyorlar.

1485 yılında, Portekizli misyonerler Batı Afrika’nın sahra altı bölgelerine gelip, yerleşerek buradaki insanları etkileri altına aldılar; bu Afrikalılar önce Hıristiyanlaştırıldılar daha sonra ise inanılmaz bir baskı altına alındılar. İronik olan şu ki; Portekizli misyonerler bu sahra altı Afrikalı insanları önce Hıristiyanlaştırdılar sonra da köle tacirleri için bir avcılık ögesi ve ticarî mal haline getirdiler.

Hıristiyan misyonlerleri şimdi de İslâm ülkelerinde 700 Klubü gibi Avrupalı ve Amerikalı Hıristiyan organizasyonlarının destekleriyle faaliyet yürütmektedir. Bu desteklerle birlikte, misyonerler kiliseler inşa etmekte, geniş tabanlı siyasî organizasyonlar teşkil etmekte ve Müslüman ülkelerde Hıristiyan ajandasını yürütmek amacıyla dizayn edilmiş eğitim kurumları tesis etmektedirler.

Gelecek yıllarda 700 Klubü gibi evanjelik Hıristiyan organizasyonlarının sayısı gittikçe artacaktır. Bu artışla birlikte de Müslümanları dinlerinden döndürmek hedefinde olan Hıristiyan misyonerlik faaliyetleri de büyük bir ivme kazanacaktır. Bugün Irak buna çok uygun bir örnektir.

Evanjelik Hıristiyan misyonerlerden bazıları seküler Müslümanları, gazetecileri, akademisyenleri ve batılılaşmış entelektüelleri etkilemek ve yanlarına çekmek amacıyla çeşitli metodlar kullanmakta. Bu misyoner grupların en önemli hedeflerinden biri de düzenledikleri faaliyetlerle masum ve fakir Müslümanları etkilemektir. Bunlar sıklıkla İslâm’ın kutsal kaynaklarını yanlış aktarıyor, yanlış tercüme ediyor veya yanlış bir şekilde sunuyor, böylece bunu bir yem olarak kullanarak Müslümanları yoldan çıkarmaya çalışıyor.

Bu tür düzenbazlara karşı uyanık olmak lâzım.

Tercüme: Umut Yavuz

Beware the tricksters

In America there is a national Christian television program called the “700 Club”. The program is produced under the auspices of the Christian Broadcasting Network (CBN). The “700 Club” came about when the leader of this movement, Pat Robertson recruited 700 people to contribute $10.00 per month to his Christian work.

Robertson started his movement out of an outdated Portsmouth, Virginia television station.

Today, CBN is a multifaceted nonprofit organization that provides programming by cable, broadcast and satellite to approximately 200 countries. Chief among CBN's broadcasting components is The 700 Club, a daily television program featuring Pat Robertson. On the air continuously since 1966, The 700 Club is one of the longest-running Christian programs in broadcast history. Seen in 97 percent of the television markets across the United States, the show is viewed daily by as many as one million viewers.

You’re probably wondering why I’m talking about the “700 Club”. Well, I bring this program up because Pat Robertson has been the face of extreme Christianity in the United States.

In 2005, Pat Robertson advocated in front of his television audience for the killing of Venezuelan President Hugo Chavez after making the following statement. Robertson said, “Chavez was turning his oil-rich South American country into "a launching pad for communist infiltration and Muslim extremism all over the continent.”

In 1997, during another televised program of the “700 Club” Pat Robertson stated, “To see Americans become followers of, quote, Islam, is nothing short of insanity.”

Statements like this from Robertson are common among Christian extremist leaders in America. Their views about Islam are ignorant at best and insidious at worst. What is most disturbing is the fact that many groups like the “700 Club” now have missionary organizations working in Muslim nations for the purpose of converting Muslims to Christianity in order to support organizations like the “700 Club”.

What is perplexing to me is the fact that there are Muslims and Muslim organizations funding and cooperating with missionary groups like the “700 Club”. Engaging in dialogue about religion is one thing, but actively engaging to convert an individual is un-Islamic.

Muslims believe that all people are born with a natural faith in God. Muslims do not actively organize to convert people to accept Islam. It is not allowed. Yet, these missionary efforts taking root in Muslim nations operate with the intent of converting individuals. They seek to engage in religious discussion, and they aggressively act to convert Muslims into Christianity.

In 1485, Portuguese missionaries accommodated in the exploitive expeditions of the Sub-Saharan people of West Africa; these people were evangelized and then later oppressed. Ironic, that the Portuguese evangelical missionaries converted the Sub-Saharan African, and then later allowed them to become objects of hunting and trade for the slave raiders.

Christian missionaries operating in Muslim countries enjoy the support of European and American Christian organizations like the “700 Club”. With the support of European and American Christian groups, missionaries establish churches, large scale political organizations, and educational institutions all designed to advance the Christian agenda in Muslim communities.

In the coming years the number of evangelical Christian organizations like the “700 Club” will grow. This growth will be accompanied by an astonishing increase in Christian missionary activities which target Muslims for conversion. Iraq is a good example of this.

There are evangelical Christian missionaries that use deceptive tactics to attract secular Muslims, journalists, academicians and westernized intellectuals. These evangelical missionary groups use their organizations to attract innocent Muslims to convert. They frequently misquote, mistranslate and misrepresent Islamic scripture and texts in order to use it as a bait and switch game.

Beware the tricksters.

24.07.2009

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (18.07.2009) - Bir gayri Müslim ile sohbet

  (11.07.2009) - Latin Amerika’nın darbeleri

  (02.07.2009) - Batı, neden Mikail'in Müslüman oluşuna sessiz kalıyor?

  (24.06.2009) - Teşekkürler, fakat istemiyorum

  (12.06.2009) - Konuşmada insanlığı harekete geçirecek dinamikler eksikti

  (05.06.2009) - Şirketler vahşileşiyor

  (27.05.2009) - Bir zihni İslâma uyandırmak

  (20.05.2009) - Batı’nın reforma ihtiyacı var

  (06.05.2009) - Müslüman olan Hıristiyan asker

  (30.04.2009) - Kötü Müslüman, İyi Müslüman

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdullah ERAÇIKBAŞ

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  Gültekin AVCI

  H. Hüseyin KEMAL

  H. İbrahim CAN

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Mehtap YILDIRIM

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Osman ZENGİN

  Raşit YÜCEL

  Recep TAŞCI

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Said HAFIZOĞLU

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin YAŞAR

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İbrahim KAYGUSUZ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.