20 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Yeni Asyadan Size

Ramazan kampanyası


A+ | A-

Geçen hafta köşemizin sonuna, Ramazan setiyle ilgili olarak Antalya’dan gelen bir not koymuştuk. Bu hafta yine oradan, Yönetim Kurulu üyemiz ve yazarımız Nejat Eren’in daha detaylı bir yazısını sizlerle paylaşıyoruz:

Mâlûm; “nur yoluna” ve büyük müceddid Hz. Bediüzzaman’ın dâvâsına gönül verip yaşatmayı gaye edinen dünyanın ve Türkiye’nin tek bir Nurcu gazetesi vardır. O da Yeni Asya’mızdır.

Bu gazete şahs-ı manevîyi temsil eden saff-ı evvellerden “sahip, vâris ve rükünlerin” meşveret kararıyla kırk yıl önce neşir hayatına başladı. Hiç istikametini kaybetmeden aynı doğrultuda bitmeyen bir aşk ve şevkle, hedefine yürüyor.

Bu kırk yılda istikamet, ihlâs, sadakat, sabır, muhabbet, irtibat, gayret, tecrübe ve metanetle çok yenilikler, hamleler, kampanyalar yaptık.

Şimdi yeni bir heyecan, aşk ve şevkle önümüzdeki “Ramazan kampanyasına” hazırlanıyoruz. Zorluklara rağmen bütün il, ilçe, belde, köy ve mahallelerde hummalı bir gayret ve hazırlık var. Haziran’daki Nevşehir Toplantısında hedeflenen rakamı iki katına çıkarmamız hayal olmasa gerek.

Bunu, aşağıdaki örnek uygulamaya güvenerek ve tatbikatını da sizinle paylaşarak bir ufuk açmak babında beyan etme cesareti buluyorum.

Antalya olarak geçen hafta gazetemizin bu köşesinde il ve ilçeler bazında hedefimizin 12 bin olduğu açıklanmıştı. Haftalık meşveretimizde bu konu gündeme alınarak tekrar değerlendirildi. Müzakerelerde bizzat meşveret üyelerinden başlayarak bu hedefin üstüne çıkma hususu dile getirildi. “Gazete sayısı” belirleme kampanyası ile “bire bir, adam adama” tebligat fikri öne çıktı. Bunun neticesinde o toplantıda sadece mahallî meşveret üyelerinden 2000’den fazla taahhüt geleceği ortaya çıktı. Daha sonra bunu derse gelen dâvâ arkadaşlarımıza duyurma kararı alındı. Onlardan da asgarî herkesten 50 gazeteden az olmamak üzere bir liste talebi fikri ağırlıklı olarak tavsiye edildi. İlk derste tatbikatı yapıldı. Daha sonra bu tatbikatın aile meclislerinde görüşülüp çocukların da bu kampanyaya katılımının sağlanması fikri çıktı. Bir ailedeki “aile meclisi” toplantısında bu kampanyaya 1000 sayıyla katılma müjdesi geldi.

Böylece hedef çıtamızı 15 bin ve daha sonra da 20 bine yükselttik. İnşaallah müşterek dualarla 20 bin hedefimize ulaşmayı umuyoruz.

Başka bir konu da bu gazetelerin dağıtımıyla ilgiliydi. 23 Mart günleri dağıttığımız gazeteler “psikolojik” duvarların aşılması açısından çok etkili oluyor, ama bize kalıcı olarak fazla bir geri dönüşüm getirmiyor. Bu konu da meşveretimizde görüşülerek kararlaştırdığımız üzere bu 15 veya 20 bin gazeteyi Ramazan ayı içinde her Cuma 4’er bin dağıtmak yerine, ilimize gelecek toplam gazete sayısını 30 güne bölmek, şehir içinde müsait olan sabit adresler tesbit edip oralara bir ay boyunca her gün 500 gazeteyi ulaştırmak.

Bu tür uygulama bize şöyle bir avantaj sağlayacak: İlk olarak, çok sıcak olan ve cemaatimizin büyük çoğunluğunun tatilde ve yaylalarda olduğu bu dönemde gazete dağıtımında eleman sıkıntısını giderecek. Ücret karşılığında dağıtıcı bu işi yapacak, bize sadece dağıtıcının maddî ücreti bir yük olarak geri dönecek. Onu da gazete vaad edenlerden tahsil ederek karşıladık. Böylece bir günde binlerce gazeteyi dağıtma külfetinden ve günü birlik dağıtımla çok sayıda gazeteyi telef etmekten ziyade devamlılığı sağlamak.

İkincisi: Bu geçici aboneleri bayramdan sonra ziyaret edip devamlı abone yapmaya çalışmak.

Üçüncü olarak da; bu şekildeki bir uygulama aynı zamanda her gazeteyle verilecek olan kitap sayısında da çok büyük bir tasarruf sağlayacak. Çünkü meselâ ilk Cuma 3000 gazetenin yanında 3000 de kitap vermemiz gerekiyordu. Ama şimdi bu şekilde biz her yeni geçici aboneye bir kitap verirsek toplam 500 veya 1000 kitapla işi bağlayacağız. Antalya olarak tirajımız 15 bin gazete olursa—ki in- şaallah olacak—toplam kitap sayımız en fazla 2000 olacak. (Her kitaptan 500 adet=toplam: 1500, ekstradan 500 veya 1000 adet olsa toplam 2500 adet.) Böylece 14 bin kitap dağıtmayarak ve talep etmeyerek bu kadar kâğıt ve baskı masrafından da tasarruf etmiş olacağız.

Bu hamlenin hepimize hayırlı olmasını, yeni bir aşk ve şevk getirmesini Cenâb-ı Haktan niyaz ediyor, her beldeden aşk ve şevk verici güzel haberler bekliyoruz.

20.07.2009

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (13.07.2009) - Müfritâne irtibat

  (29.06.2009) - Tatil ve gazeteniz

  (22.06.2009) - Temsilcilerimizle buluştuk

  (15.06.2009) - Ramazan seti buluşması

  (08.06.2009) - Gündem Ramazan

  (01.06.2009) - Nice fetihlere

  (25.05.2009) - Toplantının ardından

  (18.05.2009) - Toplantı haftası

  (11.05.2009) - Fetih ilâvesi

  (04.05.2009) - Elif mesajları

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdullah ERAÇIKBAŞ

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  Gültekin AVCI

  H. Hüseyin KEMAL

  H. İbrahim CAN

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Mehtap YILDIRIM

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Osman ZENGİN

  Raşit YÜCEL

  Recep TAŞCI

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Said HAFIZOĞLU

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin YAŞAR

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İbrahim KAYGUSUZ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.