22 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Halil USLU

Van’da yeni bir açılım


A+ | A-

Van’da yeni bir açılım geçtiğimiz hafta husûle geldi. Hz. Bediüzzaman’a gönül veren bir çok gönüllü kuruluş ve vakıf “Van-Nur ve Barla Platformu” adı altında bir araya gelerek müşterek bir istişare ve dayanışma içinde, Van “Vatso” Kültür, Sanat Sergisi ve Konferans Salonu’nda, bir hafta boyunca (13-20 Ekim) İstanbul İlim ve Kültür Vakfı’nın bir çalışma ürünü olan “Bediüzzaman Resim Sergisi” adı altında, Hz. Üstad’ın çoğunlukla 1926 yılı ve mütebâkî yıllarda hem kendilerinin, hem de talebelerinin hatıraları ve özgeçmişleri mahiyetinde çok çarpıcı levhalar halka gösterildi.

Böyle bir haftaya meşveret kararı ile bizler de dâvetli idik. Diğer dâvetliler, muhterem Mehmed Fırıncı (Güleç), Said Özdemir, Abdulkadir Badıllı, Selahaddin Akyıl ve İhsan Atasoy idi. Açılış kısa konuşmalarla başladı. Açılış konuşmasında Van müftüsü muhterem Nimetullah Arvas, programı, ”özlenen bir tablo“ olarak değerlendirdi ve ayrıca Cuma vaazında bu sergiye bütün Vanlıların katılmasını rica etmesi Van’da çok yankı yaptı.

Bizler de, bizleri buraya meşveretle çağıran kardeşlerimizin ricası üzerine hanımlara 5 civarında seminer ve konferans, hanımların ve öğrencilerin suallerine de cevaplar verdik. Ayrıca “Türkiye’de ve dünyada Risâle-i Nur inkişafının dünü ile bugünü” ve “Hz. Bediüzzaman’ın verdiği müjdelerin tahakkuku” üzerine rakamsal bilgiler naklettik.

Aynı günün akşamı Norşin dershanesi seminer salonunda toplanan yüzlerce can dostuna muhatap olduk. Eski ve yeni hatıralar ve tarihî dersler meyanında ağlayanlar ve sevinç gözyaşı dökenler oldu… Akabinde iki gün sonra yapılan muhteşem “Anadolu” vakıf binasının açılışına katıldık. Orada açılış ders ve konuşmasını bize lütfettiler, konuşmamızda Risâle-i Nur’dan günümüze bakan tesbitleri naklettik.

Böyle bir muhteşem açılım ve yeniden bir uhuvvetin meydana çıkması Hz. Bediüzzaman’ın, yıllar önce hayata ve bizlere sunduğu üç âyetin serlevhasıyla takdim ettiği “Uhuvvet Risâlesi’ndeki” hakikatlerin neşv ü nemâsıydı. Bırakın Van’ı, ta Nahcivan ve Azerbaycan’dan katılan kadın ve erkek misafirler vardı. Bunlar gösterdi ki istikbalde daha muazzaman hizmetler ortaya çıkacaktır. Hemen aklıma gelen böyle bir kadro, meşveret ve konsensüs ile 10 binlerce kişinin katılımıyla “Bediüzzaman Mevlidi“ ve “Uluslararası Bediüzzaman sempozyumları” gerçekleştirilebilir.

Nitekim bu mezkûr sergiye katılan Van valisi sn. Münir Karaloğlu’nun ”Sırf ‘Van ve Bediüzzaman’ başlıklı ve dokümanlı bir serginin olması lâzımdır“ demesi tesbitlerimizi doğrulamaktadır. Hakikaten resim ve hatıra bâbında yalnız “Van” dahi salonlara sığmaz. Çünkü Hz. Bediüzzaman’ın en çok kaldığı, sayısız talebe yetiştirdiği, Birinci Dünya Savaşı’nda Rus ve Ermeni kuvvetleriyle çarpıştığı ve “Benim için çok kıymettardır” dediği bir yerdir.

Yine bu günler içinde Van mahalli televizyonu Merkür TV Genel Müdürü İsmail Beyin himmetiyle programcı Ahmed Öner Beyle ve eğitimci Mustafa Beylerle ayrı ayrı canlı mülâkatlar yaptık. Hz. Bediüzzaman’ın şark bölgesi, ırkçılık ve eğitim konuları üzerindeki görüşleri ağırlıklı olmak üzere bir çok suale cevap verdik. Bizim dışımızda bu kültürel faaliyetlere dâvetle katılan diğer zevatla da ayrı günlerde canlı ve paket programlar yapıldı.

Bu muhteşem kültürel faaliyetin hayata geçmesinde sponsorluk yapan isimsiz kahramanlara ve faaliyetin ayakta kalması için gece gündüz çalışan başta muhterem C. Huyut, R. Tekin, F. Özgökçe, İ. Öngel, H. Ayça, H. Öngel, A. Öner ve emsâli kardeşlerime ne kadar teşekkür etsek azdır. Onların hepsine, oraya iştirak eden sayısız bay ve bayan kardeşlerim ve bütün talebeler adına teşekkür ediyor; Van’ da yeni hizmet proje ve faaliyetlerinin hayata geçmesini ümitle ve şevkle bekliyoruz.

22.10.2010

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (15.10.2010) - Mesajları neydi?

  (08.10.2010) - “Onlara ‘ölü’ demeyiniz”

  (01.10.2010) - “Kavl-i leyyin”in neresindeyiz?

  (24.09.2010) - Aç canavara muhabbet

  (17.09.2010) - Zindebad Pakistan

  (10.09.2010) - Sincan’da Kadir Gecesi

  (03.09.2010) - Nevşehir ve cezaevi

  (27.08.2010) - Ereğli ve Kur’ân

  (20.08.2010) - Saygı ve saygısızlık

  (13.08.2010) - İyi ki geldin ey dost


Son Dakika Haberleri

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdullah ERAÇIKBAŞ

  Abdullah ŞAHİN

  Ahmet ARICAN

  Ahmet BATTAL

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Ali Rıza AYDIN

  Atike ÖZER

  Baki ÇİMİÇ

  Banu YAŞAR

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  Gültekin AVCI

  H. Hüseyin KEMAL

  H.İbrahim CAN

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Hakan YILMAZ

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Mehmet YAŞAR

  Mehtap YILDIRIM

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Muzaffer KARAHİSAR

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Osman ZENGİN

  Raşit YÜCEL

  Recep TAŞCI

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Said HAFIZOĞLU

  Saliha FERŞADOĞLU

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  YENİ ASYA NEŞRİYAT

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin YAŞAR

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İbrahim KAYGUSUZ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.