03 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Halil USLU

Nevşehir ve cezaevi


A+ | A-

HEP camiler, hep mescidler, hep vakıf salonları mı dolsun? Ve hep oralarda mı teravihler kılınsın, iftar ve sahurlar açılsın? Hep oralarda mı TV’ler boy göstersin? Peki Türkiye’de mevcut 524 cezaevi ne âlemde? Ve orada yatan tutuklu 120 bin civarındaki musîbetzede ne âlemde? Onların oruçları, iftarları, teravihleri ne âlemde? Maalesef, yazılı ve görsel basın Ramazan programlarında ve konuşmacılar konuşmalarında hiç üzerinde durmadılar. Bu, yıllardan beri dikkatimi çekmiştir. Bundan ötürü, ”Medrese-i Yusufiye" nâmındaki bu mekânlardan dâvet olursa, intikal etmekte ve kardeşlerimize hitap etmekteyiz.

Derler: “Zehiri yutan, acıyı çeken bilir”. Biz aciz ve kemter kardeşiniz, sırf İslâmî ve imânî hizmetlerden dolayı, belki manevî tekâmülümüz ve ayrı bir tedrisat için, hem sivil, hem de askerî cezaevlerinde çeşitli aralıklarla tutuklandık. Yani oranın çemberinden ve tedrisâtından geçtik. ”Çile bülbülüm çile” buraya da girebilir. Fakat kırılmadık, yılmadık, usanmadık. Bu sâfî ve vatanperver niyetlerimiz neticesinde, bir lütf-u Rabbânî ve bir ihsan-ı İlâhî olarak, şimdi o mekânlarda çeşitli dâvetlerle, o kardeşlerimizi mânevî âlemlere götürmek için, kalp ve gönül merkezlerine konferanslar vermekteyiz.

Geçtiğimiz hafta Nevşehir’in iman yüklü, aşk-ı hakâikle merbut olan hizmet ehli kardeşlerimizden Alpaslan ve Adem Beyler bizi iftara dâvet ettiler. Bu hengâmede Yeni Asya gazetemizin temsilcisi Bilâl Bey de, geçen yıl Ramazan’ın 24’üncü gününde konferans verdiğimiz Nevşehir Cezaevi ile tekrar temas kurarak, değerli müdürleri Abdülhamid Beyden resmî izin aldı. Böylelikle, bizi tekrar oradaki tutuklu ve mahkûm kardeşlerimizle muhatap ettiler.

Cezaevi öğretmeni Hakan Beyin takdim konuşmasından sonra, kürsisine çıktığımız konferans salonunda, mübarek Ramazan’da oruç ağızla bir saati geçmeyen “Kur’ân’dan müjdeler ve sosyal hayata bakış”, “Hz. Yusuf (as)” ve “Hz. Vahşi”den (ra) kesitler ve özetler sunduk. Özellikle; En’am Sûresi 164. âyet, Hucurat Sûresi 13. âyet, Maide 32’nci âyet, Hucurat Sûresi 10’ncu âyet, maddî ve mânevî infak için Bakara 3’ncü âyet ve müjde için İhlâs Sûresi üzerinde ve kin ve intikamın kalkması için Hz. Yusuf (as) ve Hz. Vahşi’nin (ra) hayatlarından örnekler sunduk.

400 mahkûmun oruç tuttuğu bu mekânın dolu salonunda konuşmamı şu sözlerle bitirdim:

”Rivâyette 7 veya 12 yıl hapiste yatan Hz. Yusuf Aleyhisselâm buradan peygamber olarak çıktı. Fakat siz peygamber olarak çıkamazsınız, çünkü bizim Peygamberimizle (asm) o yol kapandı. Yanlız sizler buradan veli olarak, gönül erleri olarak çıkabilirsiniz. O yol kıyamete kadar açıktır. Sizler ve bizler bunu yakalayabiliriz.” Alkışlar, tebrikler, ağlamalar ve dağıtılan kitap ve yayınlarımız…

Aynı günün akşamı Nevşehir Yeni Asya temsilciliğinin görkemli vakıf binasında umumi iftar yemeğine iştirak ve duâlar... Teravih öncesi “İnsan ve mahiyeti ve vazifelerimiz”, teravihten sonra da “2010 Kur’ân yılında dünya ve infak” konuları üzerine sohbet tarzında seminerlerde bulunduk. Mübarek Ramazan’da Kur’ân’ın derinliklerine girdikçe ne kadar bitmez ve tükenmez bir hazine olduğu bütün tazeliğiyle ortaya çıkmaktadır. Hazine, hikmet ve sırlarla dolu İlâhî ve mukaddes kitaba kavuştuğumuzdan dolayı başımızı secdeden hiç kaldırmasak yine azdır, yine az. Çıkış yolları arayanların kulakları çınlasın. Her neyse, bu hamur çok su götürür.

Bu itibar ve vesile ile Nevşehirli Adem, Alpaslan, Bilal, Eşref, Emre ve Ergün Bey kardeşlerimiz başta olmak üzere bütün ağabey ve kardeşlerime ve cezaevi müdürüne ve bütün yetkililerine gönüller dolusu tebrik ve muhabbetler... Leyle-i Kadr’iniz şimdiden mübarek olsun. Hz. Allah yâr ve yardımcımız olsun.

03.09.2010

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (27.08.2010) - Ereğli ve Kur’ân

  (20.08.2010) - Saygı ve saygısızlık

  (13.08.2010) - İyi ki geldin ey dost

  (06.08.2010) - Vefatlar ve yaylalar

  (30.07.2010) - Tesbihin ipi kopmasın

  (23.07.2010) - Ardı ardına iki müjde

  (09.07.2010) - Âyetlerle kendini tedavi et

  (02.07.2010) - Sungur Ağabey ve hatıralar

  (25.06.2010) - Dalları bastı kiraz

  (18.06.2010) - Baharın çiçekleri ve Trabzon


Son Dakika Haberleri

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdullah ERAÇIKBAŞ

  Abdullah ŞAHİN

  Ahmet ARICAN

  Ahmet BATTAL

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Ali Rıza AYDIN

  Atike ÖZER

  Baki ÇİMİÇ

  Banu YAŞAR

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  Gültekin AVCI

  H. Hüseyin KEMAL

  H.İbrahim CAN

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Hakan YILMAZ

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Mehmet YAŞAR

  Mehtap YILDIRIM

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Muzaffer KARAHİSAR

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Osman ZENGİN

  Raşit YÜCEL

  Recep TAŞCI

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Said HAFIZOĞLU

  Saliha FERŞADOĞLU

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin YAŞAR

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İbrahim KAYGUSUZ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.