28 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Cevher İLHAN

“Kirli gizli savaş”a seyirci…


A+ | A-

Türkiye, Afganistan’da ve Irak’ta Amerikan işgaline tam destek verirken, bu iki ülkedeki işgal, katliam ve zulme dair “gizli belgeler” dünyayı sarsıyor…

Bilindiği gibi, “Kalıcı özgürlük operasyonu” paravanında Asya ve Hazar Havzasındaki enerji rezervleri ve hatlarını ele geçirme adına Afganistan’ı çeyrek asra yakındır işgal eden ABD, bölgesi dışında istimal edilen NATO perdesi altında bu kirli savaşı sürdürüyor.

Önce bir milyon Afganlının öldürülmesine varan “savaş plânları”ndaki ABD’nin “Afganistan işgal projesi” ortaya çıktı. İşbirlikçi Karzai yönetimini dahi “şoke” eden “Afganistan’ı istikrarsızlaştırma faaliyetleri” ile ilgili olarak Wikileaks internet sitesinde Amerikan ordusunun “gizli Afganistan savaşı”nın 92 bin belgesi deşifre edildi.

Amerikan kamuoyunu ve işgal ortağı İngiltere’yi sarsan Amerikan tarihinin en büyük gizli bilgi sızıntısına göre, işgalciler, “yeni dünya düzeni” maskesi altında, türettiği “Taliban” bahanesiyle çoğu “kaza” sürü verilen baskınlar ve saldırılarla işgale karşı direnen ve hatta Bush’un “Bize taraf olmayan düşmanımızıdır!” ayırımıyla işgali alkışmayan sivil Afganlıları ve Pakistanlıları garip ve sistemli olarak katledildiği kaydedildi. Güya “Taliban sanılarak”, her defasında çoğu çocuk ve kadın yüzlerce sivilin çeşitli yöntemlerle acımasızca ve hunharca öldürüldüğü ortaya çıktı. Yolcu otobüslerinin tarandığı, düğün yerlerinin ve köylerin bombalandığı, tamamen silâhsız mâsum halktan oluşan konvoylara hava saldırılarının düzenlendiği, seri suikastlarle cinâyetlerin işlendiği belgelendi.

İŞGALCİLERİN İPLİĞİ

Bunun önemli bir kısmının da hâlen “gizli” kaldığı, dahası sözkonusu 92 bin belgeli raporda açığa çıkan tertip olaylarının, öldürülmelerin, ancak binde biri olduğu bildirildi. Nitekim peşinden “gizli savaş”a dair 15 bin belge daha sızdırıldı…

Üstelik işgalciler, Afganistan’daki bu soykırımda yüzbinlerce coninin harcamalarını, Afganlılara sıkılan kurşunların, silâh ve bombalama masraflarını NATO paravanında kendisine destek veren NATO üyelerinden tahsil ettiği belirtildi…

Ancak kirli “gizli savaş”ın Afganistan’la sınırlı kalmadığı anlaşılmakta. “Barış ve özgürleştirme” sloganıyla, “kitle imhâ silâhı” ve “El Kaide” yalanıyla Irak’ı işgalle iki milyon Iraklıyı katledip petrol ve enerji kaynaklarını talân ederek kargaşa ve kaosa sürükleyerek bölünmenin eşiğine getirdiği Irak’ta da işgalciler, aynı kirli “gizli savaş projesi”ni işleme koydukları ortaya çıkmakta. ABD’nin Afganistan’daki kirli çamaşırlarını ortaya seren 92 bin gizli belgeyi Temmuz ayında yayınlayan Wikileaks sitesi, tarihin en büyük istihbarat bombalarından birini patlatarak, Irak’ta yaşanan sivil katliamları, tecâvüz ve işkence gibi olayları ortaya seren 392 bin belgeyi gözler önüne sermekte. Ne var ki bu dehşete karşı Washington’un tavrı, “sirkatini söylemek”ten öteye geçmemekte. ABD Savunma Bakanlığı, Amerikan ordusunda görevli birçok kişinin bile kolay kolay ulaşamadığı bu belgelerin sızması üzerine, öncelikle Irak halkından ve bütün dünyadan “özür” dilemek yerine, belgeleri ortaya çıkaranları hesaba çekmekte. Bağdat’ın doğusunda görev yapan “ABD’nin diplomatik ve askerî sırlarıyla çok gizli belgeleri yayınlayıp Amerikan ordusunun itibarını sarstığı” suçlamasıyla, 23 yaşındaki Amerikalı askerî istihbarat uzmanı er Bradley Manning’i tutuklayıp yargılamakta!

Bu “gizli savaş” vahşetini işleyenler değil, “gizli belgeleri” ifşa edenler, “ABD’nin ipliğini pazara çıkardığı için” cezâlandırılmakta!

KİRLİ SAVAŞA VE İŞGAL

Doğrusu, Manning’in Wikileaks’le ilk bağlantısını sağlayan ABD’de yaşayan Adrian Lamo irtibat kurduğu bilgisayar korsanı “Bradass87” takma adlı kişinin internette yazdıkları, insanın kanını dondurmakta. “İnsanların gerçekleri görmesini istiyorum. Çünkü elinizde bilgi yoksa halk olarak doğru kararlar alamazsınız. 8-9 ay boyunca gizli dosyaların arasında çalışırsan, inanılmaz şeyler, berbat şeyler görürsen, bunları aslında halkın bilmesi gerektiğini, Washington’daki karanlık bir odadaki serverda saklanmaması gerektiğini düşünürsen... Sen ne yaparsın? Guantanamo, Bagram, Bucca ya da Taci... Burada olanlar 6.7 milyar insanı etkiliyor. 2004-2009 arasında Irak’ta olanlara dair yarım milyon belge...” ifâdeleri, işgalci zâlimlerin yaptıklarını su yüzüne çıkarmakta. Aslında “gizli belgeler”deki “Türk özgürlük savaşçıları” nın 15-20 Kasım 2003 tarihleri arasında İstanbul’da HSBC binası, İngiltere Başkonsolosluğu ve iki ayrı sinagogu hedef alan intihar saldırılarını organize eden El Kaide üyeleri olabileceği ön bilgisi, ABD’nin küresel “gizli kirli savaşı”nın işgal altındaki Afganistan ve Irak’la sınırlı kalmadığının itirafı. 57 kişinin öldüğü, 700 kişinin yaralandığı İstanbul’u kana bulayan bombalamaların “gizli belgeleri”, işgalci zâlimlerin küresel egemenlik ve çıkarları uğruna neleri yapabileceğinin “belgesi” olmakta…

Ve bütün bunlar olurken, Ankara’dan ses sedâ çıkmamakta. ABD’nin en yakın işgal ortakları ve en ileri müttefikleri bile rahatsızlıklarını iletip Afgansitan’dan askerlerini çekerken, Türkiye hâlâ bu menhus kirli savaşa ve işgale ortak olmakta!

AKP iktidarı, ek askerî birlik gönderip Mehmetçiği conilere kalkan yaparak cepheye sürüp Müslüman Afgan halkına karşı “savaş ortağı” yapıp ateşin içine atmakta!

Irak işgaline Türkiye’deki üsleri açan ve “Irak’ta savaşan bay ve bayan kahraman Amerikan askerlerinin ülkelerine sağ-sâlim dönmeleri için dua ettiğini” söyleyen “Büyük Ortadoğu Projesi eşbaşkanı” Başbakan’dan ve hükûmetten hiçbir açıklama gelmemekte! Türkiye’yi bu kirli savaşın parçası haline getirilmekte! Peki neden?

28.10.2010

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (27.10.2010) - “YÖK’ün yönergeleri” çözüm mü?

  (26.10.2010) - “Yasal yasak” ve “AİHM gerekçesi”

  (25.10.2010) - “YÖK şartı” ve sürünceme…

  (24.10.2010) - “Kamusal alan” sabotesi…

  (22.10.2010) - Siyasetin başörtüsü çarkı…

  (20.10.2010) - “Komşularla sıfır sorun” bu mu?

  (19.10.2010) - “Füze kalkanı” çarpıtması…

  (18.10.2010) - “Füze kalkanı” derin müzakereleri…

  (17.10.2010) - Politik ikiyüzlülük ve çarpıklıklar…

  (15.10.2010) - Çelişkili dış politika arızaları…


Son Dakika Haberleri

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdullah ERAÇIKBAŞ

  Abdullah ŞAHİN

  Ahmet ARICAN

  Ahmet BATTAL

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Ali Rıza AYDIN

  Atike ÖZER

  Baki ÇİMİÇ

  Banu YAŞAR

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  Gültekin AVCI

  H. Hüseyin KEMAL

  H.İbrahim CAN

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Hakan YILMAZ

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Mehmet YAŞAR

  Mehtap YILDIRIM

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Muzaffer KARAHİSAR

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Osman ZENGİN

  Raşit YÜCEL

  Recep TAŞCI

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Said HAFIZOĞLU

  Saliha FERŞADOĞLU

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  YENİ ASYA NEŞRİYAT

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin YAŞAR

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İbrahim KAYGUSUZ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.