Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki Lalebey Mahallesi’nde hendek kazan gruba yönelik hava destekli operasyon düzenlendi.
Sabah saat 05.00 sularında mahalleye giren polis ekipleri, PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H üyeleriyle çatıştı. Çatışmalar sırasında mahallede bulunan elektrik trafosu patladı. Olaylarla ilgili olarak 3 kişi gözaltına alınırken, 1 kişinin de yaralandığı öğrenildi.
Alınan bilgilere göre, hendekleri kapatmak üzere mahalleye gelen polis ekipleri, YDG-H üyeleriyle çatıştı. Güvenlik güçleri mahalleyi abluka altına aldı. Her sokağın başına polis araçları konuşlandırıldı. Yaşanan çatışma sırasında bazı ev ve işyerlerine kurşun isabet etti. Bir özel hareket polisinin sırtına Türkiye bayrağı sararak elindeki uzun namlulu silahla sokak aralarında dolaşması dikkat çekti.
2 ASKER KAÇIRILDI
Bu arada, dün akşam Diyarbakır-Bingöl karayolunu keserek kimlik kontrolü yapak bir grup PKK’lı, yolcu otobüsünde seyahat eden 1 er ve 1 uzman çavuşu kaçırdı.