"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İstinaf mahkemelerine düzenleme sinyali

12 Mart 2019, Salı 23:22
İstinaf mahkemesinin, Cumhuriyet gazetesi dâvâsında 5 yıldan az ceza alan gazetecilerin cezalarını onamasının ardından, yaşanan ‘adaletsizliğin’ giderilmesi için çalışma başlatıldı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yeni bir yasal düzenlemenin hazırlandığını ifade etti.

Geçen hafta istinaf başkanlarıyla konu üzerinde görüştüklerini belirten Gül, üç yıllık istinaf uygulamasına ilişkin sorunları çözümleyen yeni bir yasal düzenleme hazırlandığını, Nisan veya Mayısta TBMM Başkanlığı’na sunulacağını açıkladı. Gül, toplu davalarda aynı fiilden verilen kararlarda kendi içinde bir itiraz-denetim ya da Yargıtay’da temyiz üzerinde çalışma yapıldığını belirtti. Cumhuriyet gazetesi ve yazarlarının yargılandığı davada, beş yılın altında ceza alan gazetecilerin cezaları kesinleşmiş, beş yılın üstünde alanların ki Yargıtay’a gitmişti. 

Dosyalar 3-5 yıl İstinaf’ta beklememeli

Adalet Bakanı Gül, gazetelerin Ankara temsilcileri ve muhabirleriyle düzenlediği sohbet toplantısında yargıya ilişkin yeni gelişmeleri açıkladı. Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın haberine göre, Adalet Bakanı Gül, konuya ilişkin yasa değişikliği mesajı verdi; “Geçen hafta istinaf mahkemesi başkanlarıyla çalıştık. İstinaf üç yıllık bir uygulama. Belli hapis cezalarının istinafta kesinleşip kanun yolunda temyize gitmemesi tartışması yaşandı. Bu konuda adaletsizlik var mı, yok mu üzerinde çalışıyoruz. Aile, iş, terör yargılamalarında yığılma var. Dosyaların 3-5 yılda istinafta beklemesi istediğimiz bir şey değil. Adalet duygusunu tatmin edecek şekilde hızlı karar verilmesi gerekiyor.”

Etiketler: istinaf mahkemeleri
Okunma Sayısı: 2997
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı