"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mehmet Âkif’e Kur’ân ve duâ

28 Aralık 2021, Salı
İstiklal Marşı’nın Yazarı, Milletvekili, Şşair ve Mütefekkir Mehmet Âkif Ersoy’un vefatının üzerinden 85 yıl geçti. İstiklâl Marşı’nın şairi Mehmet Âkif Ersoy’un vefatının 85. yılı dolayısıyla kabri başında anma etkinliği düzenlendi.

M. Âkif Ersoy’un torunu Selma Hanımla bir sohbet
Âlimler nazarıyla Bediüzzaman'a bakış (1)
Âkif hep gönüllerde
Selma Argon: Dedem her şiirini yaşayarak yazdı
"Allah bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın!"

 

Ersoy’un Edirnekapı’daki kabri başında yapılan anma etkinliği, İstiklâl Marşı ve Aşr-ı Şerif okunmasıyla başladı.

Etkinlikte, okunmuş olan hatmi şeriflerin duâsı İl Müftüsü Prof.Dr. Safi Arpaguş tarafından yapıldı. Duânın ardından İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve beraberindekiler, Mehmet Âkif Ersoy’un kabrine karanfil bıraktı.

Mehmet Âkif Ersoy’un torunu Selma Argon, anma etkiliğinin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, dedesinin kabrine her zaman gelmeye çalıştığını, ancak bu ziyaretlerin gençlerle toplu halde daha anlamlı olduğunu dile getirdi. Argon, ''Duâlarını bizden eksik etmesinler. Gençler her zaman ilgi gösteriyorlar, her zaman buradalar.'' dedi.

***

Konuyla benzer diğer içerikler:

Mehmet Akif: En büyük âlim odur ki; İşaratü’l-İ’caz’ı anlasın...

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/mehmet-akif-en-buyuk-alim-odur-ki-isaratu-l-i-caz-i-anlasin_419602
 

http://www.yeniasya.com.tr/kultur-sanat/akif-in-ideali-risale-i-nur-la-tahakkuk-etti-mehmet-akif-ve-bediuzzaman_419292

Akif’in ideâli, Risale-i Nur’la tahakkuk etti

Merhum Mehmed Akif’in, “Doğrudan doğruya Kur’ân’dan alıp ilhamı, / Asrın idrakine söyletmeliyiz İslamı” beytiyle ifade ettiği idealini tahakkuk ettirmek Bediüzzaman’a müyesser olmuştur.

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/akif-in-ideali-risale-i-nur-la-tahakkuk-etti_389295

Mehmet Akif Ersoy ve Bediüzzaman Said Nursî

İstiklal Marşı’nın yazarı olmasından dolayı “Milli Şairimiz” olarak tanıdığımız Mehmet Akif, İstanbul başta olmak üzere, vatanın dört bir yanının işgal edildiği bir zamanda yazdığı şiirleriyle ümitsizliğe yer olmadığını haykırdı. Darü’l-Hikmeti’l-İslamiye’de Bediüzzaman Hazretleri ve diğer ünlü din alimleriyle beraber çalıştı. İstiklal Savaşı boyunca insanlarımızı heyecana getiren yazı, şiir ve hutbeleriyle önemli katkılarda bulundu. Hayatı boyunca izzet ve şerefinden ödün vermeyerek örnek bir hayat yaşadı.

Risale-i Nur Enstitüsü tarafından hazırlanan araştırma yazısını okumak için tıklayınız:

http://www.sorularlasaidnursi.com/mehmet-akif-ersoy-ve-bediuzzaman-said-nursi/

Akif, İstiklal Marşı ve Devlet

“İstiklâl Marşı, şiir kalitesi ve söyleyiş güzelliği bakımından yeryüzündeki millî marşların hiçbirisiyle ölçülemeyecek kadar üstün ve derin mânâlı bir şiirdir. Bu marş, büyük bir milleti asırlarca ayakta tutacak kadar sağlam bir dinî ve millî inanış âbidesidir.”

Konuyla ilgili olarak Yeni Asya Yazarı İslam Yaşar'ın kaleme aldığı ''Akif, İstiklal Marşı ve Devlet'' başlıklı yazının tamamını okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/elif/akif-istiklal-marsi-ve-devlet_106545

AA

Okunma Sayısı: 1767
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı