"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Üç ayda 218 kişi boğuldu

22 Ağustos 2015, Cumartesi 14:57
Türkiye genelinde Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında, akarsu, göl, gölet, baraj, su kanalı ve denizlerde 218 kişi boğuldu.

Türkiye genelinde Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında, akarsu, göl, gölet, baraj, su kanalı ve denizlerde 218 kişi boğuldu. Yılın ilk dört ayında ülke genelinde 46 kişi boğuldu. Nisan ayındaki 28 boğulma vakasının 23'ü Şanlıurfa'da yaşandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre yılın ilk 4 ayında toplam 46 kişi boğuldu. Ocak ayında 3, Şubat'da 7, Mart'ta 8, Nisan'da 28 kişi boğularak öldü. Nisan'daki 28 boğulmanın 23'ü Şanlıurfa'da yaşandı. Vakalar havaların ısınmasıyla birlikte arttı. 

Ülke genelinde Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında, akarsu, gölet, baraj, su kanalı ve denizlerde 218 kişi boğularak öldü. Mayıs-Haziran ve Temmuz aylarında en çok boğulma olayı İstanbul (27), Mersin (21) ve Adana'da (18) yaşandı.

En çok boğulma olayının yaşandığı ilk 5 il arasında Antalya (17) ve Hatay da (16) bulunuyor.

Emniyet tedbirlerini arttırdı

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkan Yardımcısı Celal Özcan, Haziran ayında tüm illere genel müdürlük imzasıyla boğulma vakalarının önüne geçilebilmesi için uyarıcı bir yazı gönderildiğini, il emniyet müdürlüklerinin bu yönde çalışma yapmasının istendiğini söyledi.

7 adet kamu spotu ve 9 bin 661 adet afiş ile uyarı yapıldı

Uyarılar için muhtarlarla görüşmeler yapıldığını, müftülüklerle de görüşülerek bu uyarıların camilerde halka duyurulmasını sağladıklarını belirten Asayiş Daire Başkan Yardımcısı Özcan, "Toplum destekli projeler geliştirerek çocuk ve gençler için yüzme kursları ve yaz kampları düzenlendi" dedi.

AA

Etiketler: deniz, boğulma vakası
Okunma Sayısı: 925
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı