Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Davut ŞAHİN

Son zafer



TÜSİAD zenginler kulübü olarak adlandırılır kamuoyunda. Bu “zenginler kulübü” zaman zaman fikir beyan eder. Kimi zaman meselelere doğru teşhisler koydukları gibi, kimi zaman da yersiz çıkış yaparlar... Böylelikle ya siyasîleri kızdırırlar, yahut milleti.

Son zamanlarda kamuoyunda yıpranan imajından dolayı olacak, TÜSİAD yönetimi “başkanlık” görevi teklifini Arzuhan Doğan Yalçındağ’a iletti. Yalçındağ, Konseyin “başkanlık” teklifini kabul ettiğini ana haber bültenlerinde açıkladı (Kanal D). Eğer seçilirse, Yalçındağ TÜSİAD’ın ilk kadın başkanı olacak.

Kimdir bu Arzuhan Doğan Yalçındağ? Mail Order’in kurucusu, Alternatif Bank’ın kuruluş aşamasında fiilen görev aldı. Milliyet Dergi Grubunun yönetiminde ve nihayet Kanal D Yönetim Kurulu Başkanı. Halen Doğan TV ve Radyolarında CEO ve Doğan Holding’in Yönetim Kurulu Üyesi. Kısaca: Ünlü medya patronu Aydın Doğan’ın kızı.

TÜSİAD, herhalde Yalçındağ’ı, kara kaşı kara gözü için “başkanlık” koltuğuna oturtmayacak. Beklentileri var. Özellikle medya cephesinde kendini garantiye alacak. Peki Doğan Grubu’nun beklentileri yok mu? Olmaz mı? Aslında Arzuhan Hanımın başkanlığı bir anlamda Doğan Grubunun zaferi. Önce Uzanlar’ı biçti Doğan... Medyada tek söz sahibi oldu. Güçlendi. Ardından POAŞ’ı satın aldı. Gücüne güç kattı. Ancak “nereden çıktıysa” vergi kaçırdığına dair “haberler” döküldü medyaya. Zamanlama ilginç ve Doğan Grubuna mensup biri, adeta TÜSİAD Başkanlığıyla ödüllendiriliyor, taçlandırılıyor. Bu “zenginler kulübü” böyle bir şey olsa gerek.

Bakalım Doğan Grubu, TÜSİAD’la güç mü kazanacak, yoksa bu “son zafer” mi olacak?

MECLİSTE KAVGA

Mecliste televizyon kavgası haberini okurken, şaşırdım. Acaba televizyon programlarının kalitesizliği ile ilgili bir tartışma mı diye düşündüm. Değilmiş. CHP’li bir milletvekili TBMM kulisinde, ANAP Genel Başkanı Erkan Mumcu konuşurken televizyonu kapatmış. AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz da TV’nin kapatılmasına bozulmuş... Yani kayıkçı kavgası. Haberlere yansıması bile abes.

EN MEDYA“TİK”LER

Ajans Press, ‘en medyatikler’ listesini yayınladı. Siyasetten spora, iş dünyasından şov dünyasına kadar birçok alanda basının gündeminden düşmeyenler belli olmuş. İşadamları kategorisine baktığımızda, 2006’da en çok konuşulan ilk 20 kişinin başında Aydın Doğan geliyor. Yakışır.

“Gazeteciler” kategorisinde Ali Kırca 2006 yılının en çok konuşulan gazetecisi olmuş... Keşke “başarısı”ndan dolayı gündeme gelseydi... Ama ne yazık ki, “sansasyonel” bir haberle epey zihinleri meşgul etti. Hatta, google arama motorundan en çok onun “görüntüleri” tıklanmış. Hem de rekor düzeyde... Karizması yerle bir edildi.

“Yazarlar” kategorisinde Orhan Pamuk tartışmasız en çok konuşulan isimlerin başında gelmiş. Gelelim “şov” dünyasına... Hülya Avşar, uzun süredir sürdürdüğü liderliği 8.901 haber ile 2006’da da kimseye kaptırmamış.... Hatta son 3 yıl değerlendirildiğinde 2004’ten bu yana haber sayısını hemen hemen ikiye katladığı görülmekte. Onu Sezen Aksu, takip ederken, İbrahim Tatlıses üçüncülüğü Seda Sayan’a bırakmış...

Avşar, magazin basınını “enayi” yerine koyduktan sonra, bu “liderliğini” hep koruyacak. Çünkü magazinciler Avşar parmağını oynatsa haber yapıyor. Sazan gibi atlıyorlar. Bakalım bu “kısır-döngü” ne zaman son bulacak? Gündemi hep “sığ” haberlerle işgal edenler, Türkiye’nin ne yazık ki, dağ gibi problemlerini örtüyor veya örtbas ediyorlar. Gündemde “liderliğe” oynayanlar, tıpkı geçmişte olduğu gibi, yarın bir köşede unutulmuş olarak hayatını tamamlayacaklar.

18.01.2007

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (17.01.2007) - Yakışıyor mu?

  (16.01.2007) - Darbeye çanak tutmak

  (14.01.2007) - Tüyler ürperten bir olay

  (13.01.2007) - Evet Gaffura taktık!

  (12.01.2007) - Derin kökler

  (11.01.2007) - Tecavüz haberleri

  (10.01.2007) - Anti/Semitizm (Yahudi düşmanlığı)

  (09.01.2007) - Uyuşturucu partileri

  (07.01.2007) - "Farkında" mıyız?

  (06.01.2007) - Bir çevre fedaisi

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Metin KARABAŞOĞLU

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  S. Bahaddin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  Ümit ŞİMŞEK

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004