Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Faruk ÇAKIR

Yıkmaktan vazgeçilsin



“Helâket ve felâket asrı”nda yaşadığımız için en başta ‘aile’ tahrip edilmiş ve sistemli bir şekilde tahribine devam da ediliyor. Gazetelere yansıyan bazı haberler, ‘yara’nın çok derin olduğunu düşündürüyor.

İslâma uygun yaşanmayan bir hayatın, kişiye ve topluma huzur vermesi mümkün değil. İslâma uygun hayat yaşama çeşitli sebeplerle tahrip edildiği için, hatırlatmak dahi istemediğimiz çirkin hadiseler yaşanıyor. Pek çok cinayet ve diğer çirkinliklerin altında da ‘İslâmın emrettiği şekilde yaşamamak’ sebep olarak yerini almıyor mu?

Türkiye bir dönem ‘zina’yı tartıştı. Gerçi kanun maddesi düzenlemekle problemler hallolmaz, ama buna dahi müsaade edilmedi ve neticede maalesef ‘zina’yı savunanların dediği oldu. Ancak, Türkiye ve dünya gerçekleri, ‘zina’yı serbest bırakmak isteyenlerin aleyhinde gelişiyor.

Ekseriyetin Müslüman olduğu Türkiye’de ‘zina’ya hayır diyenler görünüşte mağlup oldu, ama dünyanın öbür ucunda ‘zina’cılar mağlup olmuş.

“Bu eyalette çapkınlığa ömür boyu hapis var” başlıklı haberde şu bilgiler yer alıyor: “Amerika’nın Michigan eyaletinde Eyalet Yüksek Mahkemesi tarafından verilen bir karara göre zina yapanlar ‘birinci derece suç teşkil eden cinsel davranışla’ yargılanacak ve ömür boyu hapis cezasına çarptırılabilecek. Karar, Mahkeme Başkanı William Murphy ve mahkeme üyelerinin oybirliğiyle geçtiğimiz Kasım ayında verildi. Karardaki ‘bir kişi ne zaman zina yaparak birleşme gerçekleştirirse o kişi birinci derece suç teşkil eden cinsel davranışla yargılanabilir’ ifadesi tartışmaları tetikledi.” (Sabah, 17 Ocak 2007)

“Zina yapanlara ömür boyu hapis” şeklinde olması gereken haber başlığı ‘yumuşatılarak’, “çapkınlığa ömür boyu hapis” denilmesi bir yana, geçen Kasım ayında verilen bir kararın ‘yeni’ haber olması da dikkat çekici değil mi?

Tekrarlamakta fayda var: Bu gibi ‘çirkin’ hadiseleri önlemek, tek başına kanun maddesiyle ya da hapis cezasıyla mümkün değildir. Ancak burada önemli olan, Amerika gibi ‘muâsır medeniyet seviyesi’ni aşmış bir ülkede bu kararın alınmış olmasıdır. Bu karar, ‘fıtrat’ların yalan söylemediğini göstermesi bakımından da dikkat çekicidir. Bugün için Avrupa ülkelerinde ‘zina’ya müsamaha ile yaklaşılıyor olsa da, yakın gelecekte onlar da bu hatalarının farkına varacaklardır.

Hatırlanacağı üzere, İslâmın bu konudaki tavrı da çok farklı ve önemlidir. Çünkü İslâm, “Zinaya yaklaşmayın” diyerek insanları ta baştan ikâz edip uyarıyor. Ta baştan, bu çirkin yola girmekten insanları men ediyor.

Unutulan ‘zina’ tartışmasında kazandığını zannedenler aslında ‘kökten kaybetmiş’ ve bütün Türkiye’ye de kaybettirmişlerdir. Umalım ve dua edelim ki, gençlerimiz bu çirkin yola sürüklenmesin...

*

Sofraya buyurun

Kısa bir ‘fıtrat haberi’ de Türkiye’den: Psikiyatrist Doç. Dr. Sefa Saygılı, ailelerin sofrada buluşmasının önemini belirterek, birlikte yemek yiyen aile bireylerinde ruh sağlığı problemlerinin daha az olduğunu belirmiş. Saygılı, ayak üstü atıştırmak yerine aile bireylerinin bir arada yemek yemesinin tercih edilmesini tavsiye ediyormuş... (Gülistan Dergisi’nden aktaran: Haber7.com, 17 Ocak 2007)

Buyurun...

18.01.2007

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (17.01.2007) - Yüzü kapalı insanlar

  (16.01.2007) - Başka bir çare bulalım

  (15.01.2007) - Türban yasağı koyan kaç ülke var?

  (14.01.2007) - “İlk bağımsız mebus nasıl seçilmişti?”

  (13.01.2007) - Bir yanlıştan diğer yanlışa

  (12.01.2007) - “Bir” yerine “iki” kim istemez?

  (11.01.2007) - Peki, kim yasakladı?

  (10.01.2007) - Şükür, ‘aile’ sağlam

  (08.01.2007) - Kaybettiğimiz yerde arayalım

  (07.01.2007) - Selâmı yayınız!

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Metin KARABAŞOĞLU

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  S. Bahaddin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  Ümit ŞİMŞEK

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004