Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Faruk ÇAKIR

Daha ne istiyorsunuz?



Siyasî partilerin en büyük sorumluluğu, millete verdikleri sözleri yerine getirmektir. Verilen sözler yerine getirilmeyince bedelini, yine siyasî partiler ve siyaset sistemi öder.

Pazar günü DP’nin mitingini izlemek üzere Şanlıurfa’daydık. Askerlik görevimizi Şanlıurfa’da yaptığımız için, kendimizi bir yönüyle de Şanlıurfalı sayıyoruz. Bu bakımdan, davet vâkî olunca severek ‘taşı toprağı mübarek’ olan bu ilimize gittik. Şanlıurfa’yı, 1990’lı yıllara göre hayli değişmiş ve gelişmiş gördük. Eskimeyen dostlarla buluştuk, görüştük ve sohbet etme imkânı bulduk. Balıklı Göl ve Hz. Eyyûb Makamını ziyaretin yanı sıra, Bediüzzaman Çeşmesi’nden de su içmek nasip oldu.

22 Temmuz seçimlerini etkileyen sebeplerden biri de ‘sıcak hava’lar olacak gibi görünüyor. Seçimler ekseriyetle ya ilkbaharda, ya da sonbaharda yapılırdı. Ancak yaşanan cumhurbaşkanlığı seçimi krizi sonrasında mecburen yaz sıcağında sandığa gitmek icap etti. Neticesi inşallah hayırlı olsun ve olacak.

Demokrat misyon, Şanlıurfa’yı GAP’ın ‘başkenti’ ilân eden ve bunun için de elini taşın altına koyan bir siyasî gelenek. Barajlar, su kanalları ve benzeri yatırımlar Şanlıurfa’ya yapılanların ilk akla gelenleri. DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, ‘demokrat misyon’u her zaman sıcak karşılayan “GAP’ın başkenti”nde düzenlenen mitingde konuştu. Miting meydanı, Şanlıurfa şartlarına göre kalabalık değildi. Bunun değişik sebepleri olabilir ve işin bu yönünü elbette parti yöneticileri değerlendirir...

Ağar’ın Şanlıurfa meydanındaki konuşmasında verdiği mesajlar dikkate değer. Çiftçi, işçi, köylü, emekli, memur, işsizlerin dertleriyle ilgili ‘ekonomik’ konulardaki beyan ve vaadler bir yana bırakılsa bile, hak, hukuk, adalet ve başörtüsü yasağı konusundaki sözleri önemliydi.

“Tek başına, iş başına gelen hükümet”in başörtüsü yasağını sona erdirmek hususunda fazla gayret sarfetmediğini söyleyen Ağar haksız mı? “Yapmak istedi, ama engellendi” denilebilir. Ancak hükûmetin, hele hele tek başına iş başına gelen bir hükûmetin asıl işi; ‘engel’leri aşmak değil mi? Tabiî ki bunun kolay olmadığını biliyoruz, ama ‘zor’ olması; kanunsuz yasağın devam etmesine bahane olmamalı. Zaten ‘kolay’ı her kişi, ‘zor’u ise ‘er’ kişiler aşabilir.

AKP’nin “Bize daha fazla güç verin” sözlerinin de fazla bir değeri olmasa gerek. Çünkü seçim sisteminden de kaynaklanan şartlar sebebiyle milletvekili bakımından büyük bir destek almıştı. Başlangıçta, mevcut anayasayı tek başına değiştirebilecek bir sayıya ulaşan partinin, bu yönde adımlar atmadığı ortada. İktidarının ilk yıllarında önüne gelen önemli konuları erteleyen ve ‘Hele, şu mahallî seçimler de bir geçsin, oyumuzu arttıralım da siz o zaman bizi görün’ şeklinde bahane üretenler bu vaadlerini maalesef unuttu.

“Hayır unutmadı, erteledi. Siz asıl bu seçimden sonra AKP’yi görün” diyenler varsa kısaca şunu hatırlatalım: Bakınız, hazırlanan ve ilân edilen yeni seçim beyannâmesinde ne başörtüsü yasağı, ne de YÖK meselesi ile ilgili hiçbir vaad yok. Buna da ‘kılıf’ bulup, “Vaad yok, ama bunları zaten vaad etmeden gerçekleştirecek” diyenlere karşı “bu taraf”a dönüp vicdanlara sesleniyoruz:

Bunca desteğe rağmen yasakları sona erdiremeyenler, bu konuda vaadlerde bile bulunamayanlar; milletten daha ne gibi destekler bekliyor?

26.06.2007

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (25.06.2007) - Bu çekingenlik niye?

  (24.06.2007) - Kur'ân öğrenilmesinden korkmayalımn

  (23.06.2007) - Alkol batağını kurutalım

  (22.06.2007) - CHP, ‘Türkiye gerçeği’ni mi gördü?

  (21.06.2007) - Oyakbank kimindi?

  (20.06.2007) - Başörtüyü soruşturmak ne kazandırır?

  (19.06.2007) - Güzelliklere engel parti

  (18.06.2007) - Asıl tehlike

  (17.06.2007) - Yasaklasak da mı saklasak?

  (16.06.2007) - Mimar Sinan’lar yetiştirmek gerek

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004