"Gerçekten" haber verir 20 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Faruk ÇAKIR

Dizi dizi yanlış



Hayret uyandıran hadiseler yaşandığında, “Bu da oldu!” denilir. Günümüzde tam da “Bu da oldu!” dedirten hadiseler yaşanıyor.

Çok ‘ileri’ gittik ve komşu ülkelere ‘kötülük’ ihraç eder hale geldik. Hatırlamak lâzım; bir dönem Türkiye’yi idare edenler, komşularımızın bize ‘devrim’ ihraç etmesinden korkar ve bu sebeple Müslüman milletler arasında ihtilaf tohumları atılırdı. Bu güne kadar komşularımızdan Türkiye’ye ‘devrim’ ihraç edilmedi, ama Türkiye komşularına TV dizileri yoluyla kötülük ihraç etmeyi başardı!

Yıllardan beri süren planlı tahrip neticesinde aile kavramının tahrip edildiği ortada. Şükür, yıkamadılar, ama ifsat şebekeleri topyekun tahrip çalışmalarını devam ettiriyorlar. Televizyonlarda devam eden sözümona ‘aile dizileri’ bu tahrip için biçilmiş bir kaftan. Şükür, bu çirkinlikleri izlemiyoruz; ama izleyenlerin anlatımından ve ilgili haberlerin medyaya yansıması sebebiyle ‘kötülük’lerden haberdar oluyoruz.

Yavaş yavaş ve fakat istikrarlı bir şekilde sürdürülen tahrip çalışmaları aile kavramına büyük ölçüde zarar verdi. Devam eden tahrip, bir yönüyle de bağışıklık kazanılmasına sebep oldu. Bu tahribe direnen bir kitle de ortaya çıktı.

Türkiye’nin Müslüman komşu ülkelerine ihraç ettiği TV dizileri, büyük tartışmalara sebep oluyormuş. Bu hususta gazetemizde de çeşitli defalar haber ve yorumlar yer aldı. Benzer bir tahlilde de; Suudî Arabistan’da yaşanan tartışmaları gündeme taşındı. “Gümüş,” “Ihlamurlar Altında” ve “Asi” adlı diziler Arap dünyasının kimyasını bozmuş.

Aslında komşu ülkelerde bugün yaşanan tartışmalar geçmiş yıllarda fazlasıyla ülkemizde de yaşandı. Meşhur “Dallas” dizisi buna bir örnek. Anlaşılan, benzer tartışmalar Arap dünyasında yaşanıyor. Öyle ki, dizi isimleri tişörtülere ve halılara basılmış. Bazı aileler de evlerinin dekorlarını, TV dizilerinde gördükleri ev dekorun benzetmenin telâşındaymış.

Daha da önemlisi, Türkiye’nin ihraç ettiği bu diziler aile mahremiyeti tanımayan ve ahlâk dışı hayat anlayışını ‘normal/örnek alınması gereken tarz’ olarak sunuyor. Bu tavır sadece komşularımızın aile hayatını tahrip etmekle kalmıyor, “Müslüman Türkiye”nin var olan ‘müsbet’ imajını da zedeliyor.

Bunca yıllık aleyhte yayınlara rağmen İslâm dünyası Türkiye’ye karşı bir muhabbet duyuyorsa bu aynı inanca paylaşmasından ve tarihten gelen dostluktandır. Maalesef ihraç edilen bu çirkin dizilerle ‘ifsat komiteleri’nin yüz yıllardır yapmak isteyip de yapamadığı tahrip yapılmış oluyor.

“Türk dizileri Araplarda neler yaptı?” başlıklı bir yazıda özetle şöyle denilmiş: “Yemen, bu dizi faciasını önlemek için diziyi yayından kaldırmış. Bunların yanı sıra din adamları da konuya duyarsız kalamamışlar. Mekke’de de bir grup alim ‘Gümüş’ dizisinin izlenmesinin ‘haram’ olduğunu açık ve net olarak halka duyurmuş. Bir çok âlime göre bu diziler İslâmî ahlâka uygun değil. Bu yüzden Arap toplumunun ahlâkî değerlerini de sarsıyor. Çözüm olarak da izlenmemesi tavsiye ediliyor.” (Ayşenur Kahveci, Haber7.com, 16 Kasım 2008)

Geç kalmadan ‘dizi’ çılgınlığına dur diyebilmeliyiz. Aksi halde hem aileyi, hem de ‘dost ülke’leri kaybetme ihtimalimiz var...

20.11.2008

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (19.11.2008) - Çok mu kirlendik?

  (18.11.2008) - Bile bile yanlış

  (17.11.2008) - Petrol su gibi aksa bile!

  (16.11.2008) - Tedbir almamaktan kork

  (15.11.2008) - İzleme, dünyanı koru

  (14.11.2008) - Bir ileri, iki geri

  (13.11.2008) - Başka hukukçular da konuştu

  (12.11.2008) - Bir hukukçu konuştu

  (11.11.2008) - Tarıma dönüş

  (10.11.2008) - Arun aleyküm!

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  H. Hüseyin KEMAL

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Raşit YÜCEL

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır