"Gerçekten" haber verir 12 Nisan 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

H. İbrahim CAN

Yürek ısıtan gerçek olaylar!



Bu Pazar size yüreklerinizi ısıtacak gerçek olaylardan bir demet sunacağım. Sevgi, şefkat, sadakat ve rahmet pırıltılarını her bir olayın üzerinde göreceksiniz.

***

Jo Eglen, İngiltere Norwich’te kurduğu Küçük Tavuk Kurtarma Merkezinde emekliye ayrılan kümes tavuklarını kesilmekten kurtarmaya çalışıyor. Bir tavuk çiftliğinde 10.000 yaşlı tavuğun artık yumurtlamadıkları için kesilmek istendiğini görünce, gönüllü bir çiftçi arazisinde kurtarma merkezini kurdu. Halen 5.750 tavuğu merkezinde barındıran Bayan Eglen, yaşlanan tavukların tüylerinin döküldüğünü fark edince telâşa kapıldı. Hemen işe koyulup tavuklara kazak örmeye başladı. Kendi gücünün yetmeyeceğini anlayınca şehre duyuru yapıp yardım istedi.

“İki ayda 1500 tavuk kazağı örülüp geldi duyuru üzerine” diye gülümsüyor. Amacı bütün tavuklarına kazak bulabilmek. Tavukların çoğu da çiftlikten kurtulup buraya geldiklerinde, gördükleri özel ilgi karşısında yeniden yumurtlamaya başlamışlar. İnsan hayvan dostluğunun ne güzel örneği değil mi?

***

İngiltere Devon’da yaşayan Zoe Christie açık arazide donmak üzereydi. Sahibi John Richards ile oradan geçmekte olan boxer cinsi Boris, sahibinin görmediği Zoe’yi gördü ve ısrarla başından ayrılmayıp havlamaya başladı. Sahibinin ısrarlı çağrılarına rağmen oradan ayrılmayınca John gelip bakmak zorunda kaldı. Zoe o kadar donmuştu ki babası bile zor tanıdı. Helikopterle hastaneye götürülürken kalbi durdu. Uzun uğraşlarla kendine geldi. İyileşen ve nişanlısıyla 25 Ekim’de Türkiye’de evleneceklerini söyleyen Joe, ülkesine döner dönmez vereceği düğün yemeğinin onur konuğunun hayatını kurtaran Boris olacağını söylüyor. Köpeklerin sadakatine ne güzel bir örnek!

***

Kuzey Yorkshire’da bir esnaf, bizim Anadolu’nun bazı yerlerinde hâlâ tek tük de olsa gördüğümüz bir huzur ve güven ortamını test etmek istedi. Yılbaşı öncesi açık olması gereken bir tatil gününde kendisi dahil bütün personele izin verdi ve kapıya bir not koydu: “Evet, ben dahil herkese izin verdim. Lütfen istediğinizi alın ve tam tutarını kutuya koyun. İyi yıllar”

Akşam geldiğinde kutudan 187 pound ve 2 avro ile birlikte müşterilerinin ne aldıkları ve ne kadar tuttuğuna ilişkin notlarını buldu. Yaptığı kontrolde hiçbir şeyinin de eksik olmadığını görünce çok mutlu oldu. Artık gündüzgözü evlere hırsızların girdiği bir devirde, çocukluğumuzun o güvenli, dükkânların açık kapısına bir sandalye bırakılmış halde durduğu günlerini özlemiyor musunuz? Peki bu güveni veren kalplerdeki yasakçı nereye gitti?

***

Londra’nın Bromley bölgesinde havuza düşen 2 yaşındaki Oluchi Nwaubani, 18 yıl boğulmuş olarak havuzun dibinde kaldıktan sonra fark edildi. Bu süre beynin yaşayabileceği sürenin üç katı. Acilen hastaneye kaldırılan kızcağız hayata döndü. Ancak doktorları onun bir daha asla yürüyemeyeceği ve konuşamayacağını söylediler. Ancak Oluchi, doktorları yanılttı. Kazadan üç ay sonra şimdi hem koşturuyor hem de bülbül gibi konuşuyor. Doktoru Ffion Davies, küçük çocukların kalp, akciğer ve beyinleri çok güçlü oluyor diyor. Rabbim isteyince su bile boğmuyor! Ama bu mû'cizeyi görmek için kalp gerek!

İçiniz hep sevgi, iman ve dostlukla dolsun.

12.04.2009

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (13.04.2009) - Azerilerle aramıza giren kara kedi!

  (12.04.2009) - Yürek ısıtan gerçek olaylar!

  (11.04.2009) - L’Aquila’dan İstanbul’a deprem mesajı

  (10.04.2009) - Ruhban okulu açılacak mı?

  (09.04.2009) - Azerbaycansız çözüm olmaz

  (08.04.2009) - Hüseyin Obama’nın gezisinin ardından

  (07.04.2009) - Medeniyetler İttifakı

  (06.04.2009) - WELCOME TO THE “ONE MINUTE COUNTRY”

  (05.04.2009) - İran, nükleer silâh mı üretiyor?

  (04.04.2009) - Filistin'de barış yakın mı?

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdullah ERAÇIKBAŞ

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  H. Hüseyin KEMAL

  H. İbrahim CAN

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Raşit YÜCEL

  Recep TAŞCI

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İbrahim KAYGUSUZ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis