06 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Halil USLU

Ayağımızın tozu ile


A+ | A-

Gözlerimizi fani âleme açtığımız baba ocağı aziz Van ilimizden, deruhte ettiğimiz hizmetlerin ardından geldiğimiz Mevlânâ diyarı güzel Konya’mızda kısa bir nefes aldıktan sonra, Karadeniz canibinden gelen ve Hz. Mevlânâ ve emsali yerleri ziyaret eden 40’ı aşkın dostlar makamında ki, bay ve bayan gurubunun, Konya’daki rehberliğimiz den dolayı ısrarla bizleri ekiplerine alarak Isparta ve Barla yolunu tuttuk.

Özellikle Hz. Bediüzzaman’ın ikamet ettiği ayak bastığı menzilleri; Sav beldesinden taa Çam Dağına kadar merhale merhale kat ettik. Isparta Ulu Camide ve Barla’nın meşhur Yokuşbaşı Camiinde secdeye gidildi, dilimizin döndüğü kadar bay ve bayanlara hatıratlar nakledildi. O kadar muhibban çoğalmış ki, ihvanların birbirlerini tanımaları imkânsız hale gelmiş, nurdan halkalar ve ışığın etrafında dolanan kelebekler gibi seyir bütün haşmetiyle devam etmektedir.

Yine avdet ettiğimiz Sultanımızın beldesinden, kafileden ayrılarak yine kısa bir moladan sonra 2 ay önce kendilerine söz verdiğimiz Erdemli Yeni Asya Temsilcisi Ahmet Çevik kardeşimizin düğününde konuşmak üzere Mersin istikametine hareket ettik. Bizim Erdemli’ye geleceğimizi öğrenen Mersin Yeni Asya camiası kendi vakıflarında bir gün öncesinde bir sohbet yapmamızı rica ettiler. Onları da kabul ederek, kendi vakıf binalarının seminer salonlarında “Bediüzzamanın Gözüyle İttihad-ı İslâm ve Uhuvvet” üzre Hucurat Sûresi 10. âyet serlevha tutularak, Hz. Bediüzzaman’ın eserlerinden aralıklı iki sohbetim oldu.

Sohbetin özetinde; İslâm dünyasından, Rusya’dan UNESCO’ya kadar gelişen ve beklenen ittihadı İslâmın meyve ve metodlarını dile getirdik. Ayrıca üstünde yaşadığımız Türkiye’nin dün ile bugününü kardeşlik çizgisi içinde nelere muhtaç olduğumuzu ve 57 İslâm ülkesinin de ittihad-ı İslâma ne kadar muhtaç olduğunu ve çıkış yollarını anlattık ve Hz. Bediüzzamanın 22. mektupta “Evet tevhid-i imani, elbette tevhid-i kulübu ister. Ve vahdet-ı itikad dahi vahdet-i içtimaîiyeyi iktiza eder“ tesbitinin içtimaî sahaya nasıl hakim olmasını izaha çalıştık. Hakkâri’de okunan ezanla Mersin’de okunan ezan aynı. Türkiye’de okunan ezanla, Irak’ta Pakistan’da okunan ezan aynı. Edirne’deki Müslümanın Kelime-i Şahadetiyle Van’daki Müslümanın Kelime-i Şahadeti yine aynı. Çanakkale’de, Palandöken’de, Kore’de, Kıbrıs’ta hep beraberdik, öyle ise nedir bu kavga, nedir bu cebelleşme?

Osmanlı 623 yıl, 200 ırkı bir babanın evlâdı gibi idare etmiş, dünyada bu rekoru kıracak devlet yok. Osmanlının ayakta kalmasının en büyük sebeplerinden birileri Hucurat Sûresi 10. âyet ve Kur’ân’ın içtimaî hayata bakan ve ruhumuza ve insan haklarına hitap eden âyetlerinin hayatta var olmasıyla olmuştur. Bugün Türkiye ve âlem-i İslâm bu âyetlerin neresinde olmalıydık. Âyetler mi bize küstü? yoksa biz mi âyetlerden uzaklaştık? Hassaten müderrisler ve siyasetçiler bir vebalin altındadırlar. Görev onların..

Yine Türkiye’de 524 ceza evinde 100 bin mahkûm bulunmaktadır, bunun 50 bin civarı tutuklu. İstanbul emniyetinin açıklamasına göre çıkan mahkûmların yüzde 34 dördü geri geliyor. Soruyorum bunlara ne veriliyor ki bu mahkûmlar tekrar geri dönüyor? Bu sualin halli ancak mahkûmlara Kur’ân’ın nurlu hakikatleri mutlaka ders olarak ve eğitim olarak verilmelidir. Eğer oralar “Medrese-i Yusufiye” ise, onlara Yusuf Aleyhisselâm anlatılmalıdır. Nevşehir Ceza Evindeki konferansımda mahkûmlara sordum: Yusuf Aleyhisselâmı okudunuz mu? Vahşi’nin (r.a.) hayatına baktınız mı? İşte çıkışın yolları vs.

Biz bunları konuşurken, anlatırken sevgili Ahmet Bey kardeşimiz Erdemli “Grant Hacı Restaurant” düğün salonunda bizleri bekliyordu. Hem de Tekeli’den, Mersin’den, Adana’dan ,Tarsus’tan, Silifke’den gelen bay ve bayan kardeşlerimizle. Onlara ayakta ve o güzel salonda “Aile hayatı ve muhabbet” başlığı altında hitap ettim. Düğünlerde nasıl konuşulursa öyle konuştuk. Van’da açık havada konuştum, burada kapalı ama görkemli bir salonda konuştuk. Konuşmalara devam edeceğiz. Bütün niyet ve hedefimiz bir çatı altında onun rızasını ve sevgisini yakalamak… Emeği geçenlere binler teşekkürler ve tebrikler...

06.11.2009

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (30.10.2009) - Liseli gençler ve zararlı alışkanlıklar

  (23.10.2009) - Yakinî paket

  (16.10.2009) - Bediüzzaman’ın istediği ve geç kalışımız

  (09.10.2009) - Açılımda Said Nursî

  (02.10.2009) - UNESCO ve Bediüzzaman

  (25.09.2009) - Hillary Clinton’ın yeni beyanı

  (18.09.2009) - Nevşehir, Kayseri ve Cezaevi konferansı

  (11.09.2009) - Lokman Yaylası’ndan Asr-ı Saadet’e

  (04.09.2009) - Milliyetimiz bir vücuttur

  (28.08.2009) - Açılım paketine arzuhâlimdir

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdullah ERAÇIKBAŞ

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  Gültekin AVCI

  H. Hüseyin KEMAL

  H. İbrahim CAN

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Mehtap YILDIRIM

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Nejat EREN

  Nurullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Osman ZENGİN

  Raşit YÜCEL

  Recep TAŞCI

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Said HAFIZOĞLU

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin YAŞAR

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İbrahim KAYGUSUZ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.