18 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Halil USLU

Nevşehir, Kayseri ve Cezaevi konferansı


A+ | A-

Numune-i imtisâl teyzelerimizden biri, geçtiğimiz hafta Hakk’a yürüyen Nevşehirli Saide Avşar idi. Bundan birkaç yıl önce Nevşehir’de “Peygamberimizden (asm) çağımıza müjdeler” konferansını verdim. Gecesini Yeni Asya Vakfında yalnız olarak geçirdim, sahur vakti ayakta idim, kapı çalındı, Saide Teyzemizin eşi ve Hz. Bediüzzaman’ı askerlik döneminde gören Ahmet Avşar Amcamız elinde bir tepsi içinde sıcak bir tas çorba ile karşıma dikiliverdi, salona geçtik. Yer sofrasını sermiştim, “Bu neyin nesi?” dedim. Ahmed Amcamız dedi ki; teyzen Saide Hanım “Al bu çorbayı, Halil Bey kardeşime götür, o tek başına misafir, sen onunla sahur yap, o yoğurt çorbasını sever ve selâmlarımı söyle, duâ ettiğimi bildir, vs.” Çok duygulandım, duâlar ettim ve Ahmed Ağabeyimizle birlikte merkezî camiye gidip sabah hatm-i şerifine katıldık.

İşte Nevşehir’in böyle bir mânevî çiçeği olan bu teyzemiz ebed âlemine avdet etti. Şiddetli bir üşütmeden hastalanmıştım, bu sebeple cenazesine yetişemedim, iki hafta sonra taziye için Nevşehir’e gittim, evlerine uğradım, Fatihalar okudum. Eşi Ahmed Amca son anlarını şöyle anlattı, demiş ki: “Karşımda 30-40’ı aşkın muhteşem çiçeklerle donatılmış saksılar görüyorum, geniş ve yeşil bir bahçedeyim”. Doğrudur, başta Hz. Asiye olmak üzere, ihlâslı, gıybet yapmayan, ehl-i kalp teyzelerimize, annelerimize ve halalarımıza cennetteki makamları ve kabir ahvâlleri önceden ikram-ı İlâhî olarak gösterilmiştir. Ruhu şâd olsun.

Bir gün öncesi Konya’da teravih çıkışı 4.5 şiddetinde, gecesinde ise tam imsak bitişinde 4.7 şiddetindeki depremden dolayı yatmamıştık, bir çok aileler gibi bizler de geceyi arabada ve dışarıda geçirmiştik, buna rağmen söz vermiştim. Cuma namazında inşallah Nevşehir’de olacağım diye ve akabinde şükür yetiştik. Yeni Asya Temsilciliğini deruhte eden arkadaşlar oruçlu ve uykusuz halimize rağmen "Hizmet var" dediler, biz de katıldık kervana.

Evvelâ Cuma namazı sonrası ayrı bir teyzemiz Müzeyyen Hanımefendinin, Göre kasabasındaki cenaze namazına katıldık. Daha sonra arkadaşlarımız Yeni Asya gazetesinin Ramazan ayı münasebetiyle hediye olarak dağıttığı üç kitaptan 300’er adet Nevşehir Cezaevi’nin çok kıymetli ve faal müdürü A. Hamid Karslıoğlu’dan izin alınarak mahkûmlarına dağıtılmak üzere hazırlamış oldukları kolilerle cezaevini gittik.

Kısa bir sohbetten sonra cezaevi müdürümüz Karslıoğlu mahkûmlara bir konferans vermemi istediler ve konuyu da “Hz. Peygamber ve Ramazan” başlıklı olarak seçtik. Akabinde cezaevi öğretmeni Hakan Tokgöz Beyin 100 civarında mahkûmu konferans salonuna toplamasıyla onlara hitap ettim. Mahkûmlara en güzel çıkış yolu, müjde ve ümitlerin penceresini açmaktır. Biz de, müjde pencerelerinden dünyayı dolaştırarak onlara müjde kapılarının neler olduğunu bir Ramazan sofrası olarak takdim ettik.

Başta, Efendimiz Hz. Muhammed’den (asm) çağımıza bakan sözlerinden ve bu sözlere cevap veren eski Alman başbakanı Prens Bismark’tan, Hz. Mevlânâ’dan, Hz. Bediüzzaman’a ve diğer gönül dostlarından Vahşi Hazretlerine (ra) ve Yusuf Peygambere (as) kadar örnekler verdik. O pırıl pırıl salonda uykulu olan bendim, fakat bizi dikkatle dinleyen mahkûm kardeşlerimiz bizi uyandırdılar. Müdür beyden hepsine tebrikler, teşekkürler.

“Leyle-i Kadir gecesinde ne yapacağız?” derken Kayserili Yeni Asya müntesibi can dostları çağırdılar, feryadımıza yetiştiler. Tauna lokantasındaki çevreden katılanlarla verilen çok geniş iftar yemeğinden ve konuşmalarından sonra, o aziz insanların topluluğuna vakıf binasında aşkla ve hüşyar olarak Leyle-i Kadr’in üç cihetini (Leyle-i Kadr’in ispatı, içtimâî ciheti ve ibadet yönü”nü) anlatmaya çalıştık, misâllerden, satırlardan, sahifelerden nakiller yaptık. Sahura ve sonrasına kadar Nur-u Kur’ân’ın feyzine, irfanına katıldık.

Bu çalışmalarımda başta Nevşehir’de A. Çevik kardeşime ve gayret sahibi Bilâl, Eşref, Şenol arkadaşlarımıza ve Yeni Asya Vakfı’ndaki umumi iftar yemeğine katılan Kırşehir, Kayseri ve Aksaraylı dostlarımıza ve Kayseri’de Yeni Asya Temsilciliğine ve başta M. Güntay, İ. Öztürk, Hikmet ve Oruç kardeşlere ve emeği geçen bütün can dostlarına binler tebrik ve teşekkürler. Bilvesile Ramazan Bayramınızı tebrik eder, duâlarınızı intizar ederim.

18.09.2009

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (11.09.2009) - Lokman Yaylası’ndan Asr-ı Saadet’e

  (04.09.2009) - Milliyetimiz bir vücuttur

  (28.08.2009) - Açılım paketine arzuhâlimdir

  (21.08.2009) - Bir vefat, bir düğün

  (14.08.2009) - Çobanlıktan peygamberliğe

  (07.08.2009) - Ümitsizliğin tehlikesi

  (01.08.2009) - Çin’in akibeti

  (24.07.2009) - Çin de parçalanacaktır

  (17.07.2009) - Kırşehir mezuniyet pikniği

  (10.07.2009) - İslâmın ilk emri ve Uzungöl

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdullah ERAÇIKBAŞ

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  Gültekin AVCI

  H. Hüseyin KEMAL

  H. İbrahim CAN

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Mehtap YILDIRIM

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Nejat EREN

  Nurullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Osman ZENGİN

  Raşit YÜCEL

  Recep TAŞCI

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Said HAFIZOĞLU

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin YAŞAR

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İbrahim KAYGUSUZ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.