20 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Robert MİRANDA

Capitol Hill’de Müslümanların duâsı


A+ | A-

Yaklaşık 4000 Müslüman Washington’daki Capitol Hill’de bir kaç hafta önce “Amerika’nın ruhu” için duâ etmek üzere bir araya geldi. Elizabeth, New Jersey’deki Darul İslâm Camisi, Cuma namazının bir parçası olarak söz konusu duaâyı organize etmişti.

Duâ merasimi bir süre sonra kendiliğinden, salondaki her Müslüman’ın bir Müslüman olarak inançlarını özgürce açığa vurduğu ve yaşamak için seçtiği yerin Amerika olduğuna dair bir ilanata dönüştü.

South Brunswick, New Jersey İslâmi Topluluğu ve Merkezi lideri, imam Hamad Chebli, toplantıda, “İslam ve Müslümanlar olarak Amerika için her zaman en iyisini vereceğiz” dedi ve ekledi: “İslâm ve Müslümanlar kendi anavatanlarından ve ülkelerinden en iyi şeyler haricinde başka birşeyi getirmeyecektir”.

Tören sırasında tek bir protesto yaşandı, o da İslam karşıtı küçük bir grubun tören alanının yan tarafında İslâm karşıtı marşlar eşliğinde slogan atmaları şeklinde cereyan etti.

Newark, New Jersey’den Ahmed Bashir adlı Müslüman kardeşimiz, “Burada bulunma sebebimiz asla politik meseleler değildir” dedi. Bashir’in giydiği kazağın üzerinde İngilizce ibarelerle “Kur’ân: Öğren, Sev, Yaşa” yazıyordu.. Bashir daha sonra tekrar etti: “Bu bizim siyasî bir toplantımız değildir, bu sadece bizim Cuma namazımızdır”.

Erkekler sol tarafa, kadınlar sağ tarafa yerleşmişti ve namaz için abdest almadan gelenler uygun bir yerde plastik şişeler vasıtasıyla abdest aldılar. Organizatörler, bu tür bir toplantının Amerika’da gittikçe artan Müslüman nüfus hakkındaki endişeleri bir nebze yatıştıracağı ve rahatlatacağı görüşündeydiler. Namaz ve duaya katılanlar bu şekilde ABD’li Müslümanların çeşitliliğini ve vatanseverliğini göstermek istediklerini belirttiler. Böylece amaçları bu inancın Amerika için yabancı ve uzak bir inanç olduğuna dair önyargı ve mitleri kırmaktı.

Newarklı bir muhtedi olan Rachel Foye, “Biz Müslümanlar için buraya toplandık ama aynı zamanda biz insanlık için buradayız. Biz problemin değil, çözümün bir parçası olmak için buradayız” diyordu. Onun arkadaşı Hamidah Abdullah ise “Ayrıca biz terörist olmadığımızı göstermek için buradayız. Çünkü İslâm barış anlamına gelir” dedi.

Bu güzel toplantıyı sabote etmek üzere toplantının yapıldığı alana kadar gelen protestocular ise ellerinde “İslâm bir yalandır” yazılı pankartlar taşıyorlardı. Capitol’ün polisi bu grubu olabildiğince uzak tutmaya çalıştı.

İmam bu durum üzerine, “Biz asla sizin bir ibadet toplantısını basıp, sizi rahatsız etmeyiz. Lütfen biraz saygı gösteriniz, çünkü bu kutsal bir andır ve mübarek bir gündür. Tıpkı sizin Pazar gününüzün mübarek olduğu gibi, bizim için de Cuma günü önemlidir” şeklinde protestoculara ikazda bulundu.

Cuma namazında konuşma yapan liderler Müslümanlara tavsiye olarak okullarında, mesleklerinde ve topluluklarında daha görünür olmaları ve öne çıkmaları çağrısında bulundu. Capitol Hill’de toplanan Müslümanlar böylece İslâm’ın Amerika’da hüküm süreceğini ilan etmiş oldular.

İnşallah, Müslüman topluluğu gelişip, yayılırken İslâmiyet’in manası Amerika’da bir revizyona sebep olacak ve Amerika kendini yeniden tanımlayarak gittikçe çok kültürlü ve çok dinli yeni bir yapıya kavuşacaktır.

Tercüme: Umut Yavuz

Muslims Pray at Capitol Hill

About 4000 Muslims gathered at Capitol Hill in Washington D.C. a few weeks ago to pray for "the soul of America". The Dar-Ul-Islam mosque in Elizabeth, New Jersey, organized the prayer vigil as part of Friday "jummah" prayers.

The prayer session quickly became a statement by many Muslims in attendance to publicly proclaim their faith and claim their place as Muslims living in America.

"Islam and Muslims will never ever give to America anything except the best," said Hamad Chebli, the imam, or spiritual leader, of the Islamic Society of Central Jersey in South Brunswick, N.J. "Islam and America will never ever bring anything from their homelands, from their countries, except the best."

The only protests came from a few dozen vocal anti-Islam demonstrators shouting from the sidelines anti-Islam chants.

"The political stuff is not what we're here for," said Ahmed Bashir of Newark, N.J., wearing a sweatshirt that said "The Quran: Learn It, Love It, Live It." "This is not a political statement; this is just our Friday prayers."

Men sat on the left, and women on the right, as participants performed ritual pre-prayer washing with plastic bottles of water.

The organizers said the event may help ease concerns about America's increasingly visible Muslim population. The participants said they wanted the rally to showcase the diversity and patriotism of U.S. Muslims, as well as dispel myths about a faith that is still foreign to many Americans.

"We are here for the Muslims, but we're also here for humanity," said Rachel Foye, a Muslim convert from Newark. "We're here to be part of the solution, not the problem." Her friend, Hamidah Abdullah, piped in, saying, "And to show that we're not terrorists. Islam means peace."

Protesters who gathered at the prayer carried signs reading "Islam Is A Lie" and argued with Capitol Police who tried to keep them at a distance.

"We would never come to a prayer meeting that you have to make a disturbance," he said. "Please show some respect because for us, this is a sacred moment on a sacred day. Just as your Sunday is sacred, our Friday is sacred" said the Muslims to the protestors.

Many of the leaders of the prayer appealed to Muslims to become more visible in their schools, jobs and communities.

Islam will reign in America declared the Muslims praying on Capitol Hill.

Inshallah, the perception of Islam will undergo revision in America as Muslim communities grow, and as America comes to re-define itself in terms of its increasingly multicultural and multi-religious growth.

20.10.2009

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (02.10.2009) - Yeni Müslüman orta sınıfını haber veren kitap

  (24.09.2009) - Amerikalı Müslümanlar bayramınızı tebrik ediyor

  (12.09.2009) - Amerika’da İslâm

  (28.08.2009) - Kalpleri ve akılları fethetmek

  (14.08.2009) - Kuzuların sessizliği

  (05.08.2009) - Serbest ekonomi ve din

  (24.07.2009) - Düzenbazlara dikkat

  (18.07.2009) - Bir gayri Müslim ile sohbet

  (11.07.2009) - Latin Amerika’nın darbeleri

  (02.07.2009) - Batı, neden Mikail'in Müslüman oluşuna sessiz kalıyor?

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdullah ERAÇIKBAŞ

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  Gültekin AVCI

  H. Hüseyin KEMAL

  H. İbrahim CAN

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Mehtap YILDIRIM

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Nejat EREN

  Nurullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Osman ZENGİN

  Raşit YÜCEL

  Recep TAŞCI

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Said HAFIZOĞLU

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin YAŞAR

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İbrahim KAYGUSUZ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.