"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çin'de Wutip Tayfunu alarmı: 16561 kişi tahliye edildi

13 Haziran 2025, Cuma 23:29
Çin'in güneyindeki Haynan Adası'nda yaklaşan Wutip Tayfunu nedeniyle 16 bin 561 kişi güvenli bölgelere sevk edildi.

Xinhua'nın haberine göre, Güney Çin Denizi'nde ortaya çıkan Wutip Tropik Fırtınası şiddetini artırarak 2025'in ilk tayfununa dönüştü.

Çin'in güney kıyılarına yaklaşan tayfun nedeniyle 3. seviye tayfun alarmı ilan edilirken Haynan Adası'nda sel baskını riski bulunan alçak bölgelerde ve nehir havzalarında yaşayan 16 bin 561 kişi tahliye edildi.

Ada'da etkisi hissedilmeye başlanan tayfun nedeniyle 30 bin 721 balıkçı teknesi kıyıya çekilirken bu araçlarda çalışan 40 binden fazla balıkçı karaya çıkarıldı.

Tayfunun hafta sonunda kuzeye doğru hareket ederek Çin'in Guangşi Cuang Özerk Bölgesi, Guangdong eyaleti ve Ciangşi eyaletinin iç kesimlerine dek şiddetli rüzgar ve yağışa yol açması bekleniyor.

AA

Okunma Sayısı: 332
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı