26 Ağustos 2014, Salı
Siirt Botan çayında 5 kişinin sulara kapılarak öldüğü olayla ilgili büyük bir ihmalin olduğu iddia edildi. 30 kilometrelik alana sahip Botan Vadisi’nde tehlike ânında devreye giren sirenler için yeteri kadar hoparlör sisteminin olmadığı belirtildi. Bu arada, olayda suya kapılan 6 kişiden 5’inin cesedi bulunurken, ölen Ahmet (28) ve ağabeyi Fikret Tente (34) dün toprağa verildi.
Botan Çayı faciasında ihmâl şüphesi
Siirt’te 5 kişinin sulara kapılarak hayatını kaybettiği olayla ilgili büyük bir ihmalin olduğu iddia edildi. 30 kilometrelik alana sahip Botan Vadisi’nde tehlike anında devreye giren sirenler için yeteri kadar hoparlör sisteminin olmadığı belirtildi. Baraj ve sudan kaynaklanan tehlikeleri bildirmek için sadece baraj yakın bölgeye siren sesini duyuracak ses sisteminin olduğu, geriye kalan 20 kilometrelik gibi büyük bir alanda hoparlör olmadığı ileri sürüldü. Siirt’te pazar gününü fırsat bilerek Botan Vadisi’nde piknik yapmaya gidenler, baraj kapaklarının açılması sonucu sular altında kaldı. Şu ana kadar 5 kişinin cesedine ulaşıldı. Kayıp olduğu anlaşılan iki kişiye de ulaşma çalışmaları devam ediyor. Sabah açıklama yapan Siirt Vali Vekili Mustafa Pala, kaybolan 6 kişiden 5’inin cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı.
Boğulan kardeşler toprağa verildi
Öte yandan Botan Çayı’nın yükselmesi sonucu suya kapılarak vefat eden Ahmet (28) ve ağabeyi Fikret Tente’nin (34) cenazesi Siirt Devlet Hastanesi’nden alınarak, Abdülhakim Sancak Çarşı camisine getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardından cenazeler Şeyh Süleyman mezarlığında toprağa verildi. Vali Mustafa Tutulmaz, AKP Siirt Milletvekili Osman Ören, Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan ve İl Emniyet Müdürü Metin Özkan’ın da katıldığı cenaze töreninde Tente kardeşlerin yakınları sinir krizi geçirdi.
Okunma Sayısı: 1020
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.