"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

KYK’lı öğrencilerin mağduriyeti Meclis’te

22 Ocak 2020, Çarşamba
Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde geri ödemeli kredi alan öğrencilerin mağduriyetini gündeme getirdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından cevaplanmak üzere TBMM’ye verdiği soru önergesinde Tokdemir, “Bilindiği üzere öğrencilerimiz mezun olduktan sonra işe başlamaları halinde kredi borçları maaşlarından kesilmekte, 2 yıl sonra işe girmemeleri halinde ise kredi borçlarına faiz uygulanmaktadır” dedi. İşe giremeyen öğrencilerin kredi borçlarına ilave edilen faizlerin iş bulamayan öğrencileri çok zor duruma soktuğunu söyleyen CHP’li Tokdemir, şu soruları yöneltti: “Kredi borçlarına faiz uygulanan mezun öğrenci sayısı kaçtır? Mezun olan öğrencilerin ödenmeyen ve faizi ile birlikte olan toplam borçları ne kadardır? İş bulamayan üniversite mezunu öğrencilerimizin kredi borçlarına uygulanan faizin kaldırılması ile ilgili bir çalışmanız var mıdır?”

Ankara – Recep Gören

Okunma Sayısı: 3607
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı