"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ülke kararnamelerle mi yönetilecek?

01 Kasım 2025, Cumartesi 16:51
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş başkanlığında toplandı.

Komisyonda konuşan İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, Meclis’in yasama yetkisini kaybettiğini belirterek şu açıklamayı yaptı: “Biz bu torba kanun anlayışından hakikaten bıktık. Birçok kanun maddesini bir araya getiriyorsunuz, sarayda hazırlanıyor, bir kısmı Anayasa Mahkemesi’nin iptal ettiği kanun hükmünde kararnameler bir torba, bir çorba yapılıyor, birbirinden bağımsız, birbiriyle alakası olmayan birtakım hükümler, maddeler, değişiklikler Meclis’e geliyor ve bunlar tartışılarak yine iktidarın oylarıyla kabul ediliyor. Bunların mutlaka ve mutlaka değişmesi lâzım.” Çömez, “Bu ülke kanun hükmünde kararnamelerle ve üstelik Anayasa’ya aykırı olduğu bilinen kararnamelerle mi yönetilecek? Meclis olarak vazifemiz Anayasa Mahkemesi’nin iptal ettiği kanun hükmünde kararnameleri yasalaştırmak mı? Bu, Meclis’e vermiş olduğu yetki ve salâhiyetin bir anlamda gasbedilmesi anlamına gelir” dedi.

Ankara - Anka

 

Okunma Sayısı: 281
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı